Permalänk

Tillräckligt många lägen för att vinna

Bra känsla när informationen nådde oss att Färjestad ställde Pogge i målet – han var riktigt risig i träningsmatchen lagen emellan i Arvika.

-

Domarna vilade piporna i första perioden. Det var flera situationer som, enligt bokstavstolkande av reglerna, skulle renderat två minuter. Jag har inga problem med det så länge man klara av att hålla samma nivå hela matchen och därmed undviker att skapa förvirring bland spelarna.

Det skulle dock ha varit utvisning på Ryno när hans klubba flyger upp i ansiktet på en Färjestadare – där hade vi lite flyt med bedömningen.

-

Matchens första utvisning kom ändå att drabba oss. Himelfarb ut för trippning efter dryga sexton minuter och det var nog inte mycket att säga om det. Ett ganska dåligt powerplay följde där farligaste chansen genereras av att domaren inte hinner undan när Rönnberg får chansen att rensa ut pucken.

-

Direkt efter skapar vi vår farligaste chans i matchen. Tre mot en och det är den där ettan, alltså Färjestadsbacken, som så när styr pucken på bortre stolpen när Himelfarb försöker passa till Brunnström. Den går dock utanför och första perioden slutar mållös.

-

Även andra periodens första utvisning drabbade oss men i det efterföljande powerplayet är det vi som skapar de första möjligheterna. Tre stycken – men Pogge var betydligt mycket bättre än han var i Arvika. Innan utvisningstiden gått ut hinner även Färjestad skapa tre chanser – på ungefär en sekund men Oscar räddade samtliga.

-

Sen händer det mycket på kort tid. Färjestad stoppar upp ett uppspel genom en rejäl tackling och i sekvensen efteråt blir det full kalabalik framför Alsenfelt och det är ruskigt nära 1-0. Bara sekunder efteråt är det vi som har chansen åt andra hållet när Ryno inte gör mål igen.

-

Mannen till vänster på bilden ovan är Carl. 07:07 in i andra perioden säger han ”Bergenström kommer hänga minst ett idag”. 07:09 fick han rätt. Bergenström hänger för femte matchen i rad. Det är inte så lite snyggt heller. Det där hålet ovanför Pogges axel var marginellt större än det som Bäckström lämnade åt Jens Nielsen i Globen för snart tretton år sedan.

-

Glädjen blev kortvarig. Hultström och Frögren hänger inte riktigt med hemåt när Gulas kommer i full fart. Avslutet mellan benen på Alsenfelt ser så där retfullt enkelt ut som det gör när någon som verkligen vet hur man gör mål gör det.

Jag vet inte om 2-1 kan kallas enkelt men det är nog en puck som Oscar borde ha tagit. Avslutet är det inget fel på – inte alls. Hårt och placerat precis där den ska vara. Men sådana där har Oscar tagit förut och han håller en sådan nivå att man vant sig vid att slippa se sådana där puckar trilla in.

-

Den andra perioden såg inte ut att utspela sig på samma planet som den första. Skott hela tiden och chanser åt bägge håll titt som tätt. Det kan vara att man är något enögd men det kändes som att Färjestad var farligare när man vände spelet och gång på gång kom två mot en, tre mot en, tre mot två. Vi får vara glada att det bara var ett måls underläge inför den tredje.

-

Det ville sig inte riktigt i tredje heller. Det ser ut som att Alsenfelt tror att han har den pucken men den slapp iväg ut åt vänster och det blir öppen kasse medan han väntar på att domaren ska blåsa. Där kan jag ärligt säga att luften gick ur mig lite grann och chansen att vända, eller knipa i alla fall en poäng, kändes fjärran.

-

Två mot en med Bergen och Ryno. Där en inte har gjort mål och den andra inte har gjort någon assist – och det gick som det gick.

-

Jag hade precis hällt upp färg i en mugg och lagt mig på den gigantiska duken för att måla. När Hultström får för sig att göra det han också, måla alltså – och hoppet tändes återigen. Avslutet påminner om Bergenströms mål fast från andra hållet. För mig som aldrig fått upp en puck högre än två dec från isen är det snudd på raketforskning hur de lyckas sprätta upp den från så nära håll – med precision dessutom.

-

Återigen skapar vi inte ett, utan två, riktigt vassa lägen med en man mindre på plan när vi har Russel utvisad. Sallinen har det bästa av de två lägena när han är nästan helt ren, drar Pogge men lyckas inte lägga in den.

-

Ut med Alsenfelt i powerplay med dryga minuten kvar och vi skapar helt klart tillräckligt med lägen för att kvittera men det ville sig inte – då heller. Timeout med tekning i offensiv zon och med elva sekunder kvar och även då skapar vi ett par lägen.

Jag vet inte riktigt hur kopplingen mellan klockan i bild och klockan på plats fungerar men nog såg det ut på TV-sändningen som att det var ett par sekunder kvar när Färjestad slår en puck över vår förlängda mållinje.

-

Sammanfattningsvis får jag äta upp det första jag skrev idag. Pogge gör det riktigt bra och med normal utdelning så hade vi kunna göra dubbelt så många mål som vi mäktar med idag.


Permalänk

Jag tror på seger

Oj vad jag hade velat vara på plats i Karlstad ikväll. Den känslan blev inte direkt mindre när Klinga börjar lägga ut bilder från bilresan söderut på twitter. Men det är tifojobb i arenan som gäller även idag, vi är snart klara med det här momentet och ska då ge oss på nästa – mycket är det som ska fixas. Är du sugen att hjälpa till går det bra att ta kontakt via vår facebookgrupp.

-

Många a-lagsspelare knatade förbi medan vi förberedde dagens jobb. Det är vanskligt att försöka utläsa av deras gång hur laddningen inför kvällen ser ut – men jag tyckte mig ana ett visst självförtroende och en avslappnad spänning. Det kanske inte är därför jag tror på seger ikväll, men det gör jag. Chansen att lämna över jumboplatsen till motståndet är självklart extra delikat med tanke just på vilka som står för motståndet.

-

Själv har jag tippat en dubbel med Växjö och Leksand till fina tolv gånger pengarna. Jag är helt övertygad om att Växjö vinner mot Frölunda och jag tror som sagt på seger för oss också.

-

Nu blir det golvet för min del. Jag litar på att ni som tar er till Karlstad ikväll för rejält med liv.


Permalänk

Mama, I’m coming home

När pressmeddelandet landade dånade Ozzy Osbournes Mama, I’m coming home ut över tifoarbetarna i Tegera arena. Den har sedan dess följts upp av Mötleys Home Sweet Home och just nu studsar The Time Has Come, Europes något glömda semiballad om att återvända dit man hör hemma, mellan kioskväggarna i Sparbanksfoajén.

-

Leksand Tifo Crew har också, via sms – det ringer nog tillräckligt i den luren ikväll, erbjudit David flytthjälp om det skulle behövas.

-

Salo hade något lurigt i blicken när jag sprang på honom i kanslikorridoren idag, undra om det var det här som han tänkte på då eller om han bara var allmänt tillfreds med gårdagens match. Det lär jag fråga vid tillfälle.

-

Ombygge pågår – men nu tror jag nog att det är klart. Men det har jag trott tidigare också, när Himelfarb lämnade. Frågan är om det här är spiken i hans kista eller om han blir kvar. Det vet inte jag, det vet nog bara Salo.

-

Åsikterna lär säkert gå isär, som de alltid gör, om den här värvningen. Själv är jag överlycklig och – som jag skrev i föregående inlägg – jag vill verkligen se David på ena kanten om Ryno. Den andra kanten är redan bokad – se till att din biljett till lördagens match mot Linköping får samma status.


Permalänk

Åslin – JA TACK

David Åslin får lämna Växjö, i ”samförstånd” som det så ofta heter nu för tiden. Inte överraskande med tanke på hur lite speltid han har fått. Jag förstår inte riktigt vad det är som gör att Hallam inte använder sig av honom mer – jag förstår i och för sig ganska lite av den något skeva uppenbarelsen som är Sam Hallam.

 

Vad ska vi då med Åslin till?
Jo det ska jag berätta – vi ska skapa en av de skönaste kedjorna sedan Per-Erik Eklund centrade Forslund och Åkerblom. Den naturliga platsen att stoppa in David på, om han skulle komma hem, är tillsammans med Ryno och Ritola. Vilken kedja.

 

Grönberg gjorde det väldigt bra igår och är ett framtidsnamn som inte får slarvas bort. Men han gör det lika bra i rollen tillsammans med Frippe, Tobbe Fopp och Mårtensson i murbräckskedjan.

 

Åslin, Ryno, Ritola – jag får lite gåshud bara av att tänka på det.


Permalänk

HockeyPuls

IMG_6581.JPG

I dagens HockeyPuls får jag, tyvärr återigen, prata om disciplinnämnden.

Inslaget hittar ni här.


Permalänk

Vilken j-vla pärs

Det syntes direkt att laget var ute efter seger och att sätta ner foten från start. Bekanta som råkade få sista sittplatserna, precis mitt på fel kortsida, berättade i första paus att Ryno såg helt galen ut när laget samlades runt Oscar. Skrek, svor, slog med klubban och alla andra tecken på att man är på väg att gå från tänd till övertänd.

-

Ritola tänkte ”Fuck you – Wikegård” och drev in på mål flera gånger under första perioden. Han var så när att få till något riktigt farligt flera gånger. Han lyckades också bli överkörd av den övertända Ryno när denne ville vända spelet lite väl snabbt.

-

Det tog dryga elva minuter innan Brynäs lyckades etablera något slags tryck i Leksandszonen och det var LIF som höll i taktpinnen i matchinledningen.

-

Backar som envisas med att ta vägen genom den egna målgården när de ska starta upp anfall är inte bra för nerverna, magsyran eller psyket. Det hände flera gånger idag och resulterade som tur var inte i något baklängesmål – den här gången.

-

Det vill sig inte för Ryno – del ett
I det långa powerplayet kliver Ryno in så där majestätiskt från kanten och avlossar ett snärtigt skott. Men – det vill ju sig inte för Ryno så den tar i ribbkrysset och studsar ut. Det var inte många millimeter, om ens en enda hel, ifrån att den pucken skulle antingen studsa på rätt sida mållinjen eller gå direkt in i de sista maskorna invid stolpen.

-

Riktig drömstart på andra perioden. Jag tänker självklart på när Joonas Rönnberg dribblar upp Jacob Blomqvist på läktaren. Connellys mål var inte helt fel det heller.

-

Jag hade räknat med att Bergenström skulle göra fem, kanske åtta, mål den här säsongen. nu har han gjort sju stycken och det känns som om serien knappt startat. Att han får hänga två idag, och återigen står för gwg, är inget annat än härlig karma.

-

Videogranskningen tror jag tyvärr hade rätt. Brynäsaren hinner precis ur målgården innan pucken kommer in mot Oscar. Sen kan man argumentera om att han var där och störde och att pucken kanske inte hade gått in om det inte hade hänt. 3-1 blev det i alla fall och lite spänning i matchen. Det skulle komma mer av den varan.

-

Det dög att ge sig på lille Hultström. Men när Jonas Frögren kom ångande för att ifrågasätta lämpligheten i det hela så var inte Blomqvist lika tuff längre.

Konstigt.

Jacke försökte även vända matchbilden genom att köra på Oscar. Tack för det powerplayet och ytterligare två minuter bort från klockan och närmare tre poäng. En gång Leksing – Alltid Leksing, eller hur lät det när Blomqvist ledde allsången efter Röglematchen?

-

Sen var det det här med spänningen. Jag tror nog att jag fått nog av den varan, i alla fall för den här veckan. 3-2 när vi har chansen att få ut pucken men inte spelar tillräckligt rejält.

-

Sen kommer det som folk kommer komma ihåg den här matchen. Jag vet inte riktigt vad som händer – men det står klart och tydligt att det vilar en förbannelse över Johan Ryno just nu. Det går helt enkelt inte att göra mål.

Bättre läge än det han fick idag med öppen kasse är svårt att få och när slutsignalen till slut går så är det mest lättnad för Rynos skull som fyller mitt hjärta. Men ju längre från slutsignalen klockan tickar övergår fyllningen i pumpen till ren och skär glädje.


Permalänk

Tankar innan match

Idag har jag, tillsammans med sambon, slagit ihjäl timmarna innan match med att åka runt i västerdalarna och handlat möbler, letat någonstans att käka, hittat det och lyckats lokalisera inte mindre än tre stängda loppisar. Vad har det nu med något att göra?

Jo förutom att jag rekommenderar det för er som, liksom jag, har svårt att hitta något lugn i kroppen på dagen innan en stor match så noterade jag följande:

 

Det är Leksandsflaggor typ Ö-V-E-R-A-L-L-T. I flaggstänger, på fasader, på skorstenar. Riktigt bra jobbat Nås, Björbo, Dala-Järna och Snöbyn!

-

Just nu häckar jag över en ramlösa tillsammans med de yngre i LTC, som häckar över annat, på Legends. Suget efter en kall och ett besök på norra ligger latent och smyger under ytan. Men det blir kurvan, bloggande, bilkörning och en lugn kväll.

-

Intervjun med Knuts på leksandsif.se höjde temperaturen ännu mer. Det är ingen dålig match för en krigare att göra återkomst i. Derby och fullsatt – jo jag tackar.

Hoppas att han visar vägen på samma sätt som han gjorde mot Rögle i kvalet. Två tacklingar per byte och en underbar inställning.

-

95 minuter till nedsläpp – pulsen höjs för varje minut.


Permalänk

Ryggradshockey? Ja kanske det…

Mittmedias Brynäsbloggare skrev igår att det är ryggradshockey som skall leda hans favoritlag till seger i kvällens derby. Vad han menar med det får ni lista ut själva men jag tror han är något på spåren.

För Leksands IF handlar det om att ta kommandot från start, låta det kosta lite smärta, visa vilka som bestämmer och kanske till och med sätta en exLeksing på röven i första bytet. Kanske en lagkapten, vad vet jag.

Näsbenshockey?

Ja kanske det. Det behöver inte gå en näsa i varje byte men det ska spelas hockey a’la Per Löfström – det vill säga att man kliver in i varje situation med total avsaknad av tankar på att det kan komma att göra ont, förmodligen kommer göra det och att det inte gör så mycket om näsan får sig en smäll.

Jag skulle kunna räkna upp ett helt gäng med spelare som garanterat kommer att spela så ikväll. De spelar så varje match. Nyckeln till seger ikväll är om de spelare som inte gör det varje match gör det ikväll.


Permalänk

Viktigt möte på lördag

Derbymagen väckte mig klockan 06:45. Vilket hade varit helt okey om det inte varit höstlov och sovmorgon den här veckan. Men innan uppladdningen inför kvällens match börjar vill jag påminna om det mycket viktiga mötet på lördag.

 

Superstars bjuder in till öppet möte för alla som är intresserade av hur det ska låta i Tegera i framtiden. Man behöver varken vara klackperson eller medlem i Superstars för att komma på mötet och föra fram sin åsikt. Det kommer inte finnas något rätt eller fel utan allas åsikter kommer lyssnas på.

 

Mötet äger rum i Sportbaren, ingång via LRF-hallen, och vi slår upp dörrarna klockan 15:00. Vi ses där.


Permalänk

Det här är så roligt

Det här är så jävla roligt, på så många plan – metahumor och semimetahumor på samma gång. Hela artikeln hittar ni här.