Permalänk

Bloggen flyttar

Då Bloggportalen kommer att läggas ned inom kort flyttar bloggen till: http://gladatassar.blogspot.se/
Det har varit roligt att blogga här på dt.se och det är synd att det inte blir mer, men jag hoppas att några läsare vill fortsätta att följa mig.
Där finns redan ett par nya inlägg.
Tack för den här tiden!


Permalänk

En hund per buss

Haft en underbar helg i Göteborg, med solsken, god mat och roligt sällskap. Dante stannade med mina föräldrar och Alice har fått miljöträning för hela slanten. Hon har gjort så mycket framsteg på bara en helg. Känner mig så stolt! Idag gick vi till och med genom Nordstan (köpcentrum fullt med folk) utan att hon reagerade något speciellt. Det är en sån härlig känsla när träning ger resultat. Det gav också energi att göra något kul.När jag skulle ta mig hem och skulle kliva på bussen, fick en tjej med hund framför mig i kön vända. Hon berättade att de bara tillåter en hund per buss, fastän de hade många tomma platser. Bussarna har dessutom två våningar. Frågade personalen hur vi ska lösa det och de svarade att tjejen framför mig får vänta på nästa buss om en timme, sedan får jag ta bussen som går efter hennes, alltså två timmar senare. Sedan kom tre hundar till och deras ägare fick samma svar. Vi var ett helt gäng som var snopna och såg tomma bussar åka iväg. Förstår att man har regler, men tyckte det var väldigt fyrkantigt när det ändå var så folktomt. Deras svar var att hundarna kan börja slåss på bussen. Frågade två andra bussbolag och de sa att man måste ha hunden i en väska om man ska resa. Fick därför vänta i 3 timmar på ett tåg. Tur att det fanns ett i allafall. Det positiva var dock att jag började prata med en annan hundägare som skulle till samma ort, som hade en Amstaffvalp. Han hette Leo och var fyra månader. Vi gick till en park och hundarna fick leka och dricka vatten medan vi pratade bort tiden tills tåget skulle gå. Kom hem flera timmar senare än tänkt. Nästa gång tar jag bilen och det är väl det de vill.Suddig och blåsig bild, men vi var på Ramberget och hade picnic där man ser hela Göteborg.


Permalänk

Mer miljöträning

Idag tog jag med båda hundarna på en promenad till Granngården då jag inte hade med tillräckligt med torrfoder till Alice. Skulle egentligen bara stanna några dagar, men har bestämt mig för att vara här tills begravningen. Bar hem torrfodersäcken i ryggsäcken med en hund i varje hand. Uppförsbacke. Fysisk träning för mig och bra träning för hundarna att besöka butiken. Dock blev Dante till sig av buffèn med godis och grisöron de har, samtidigt som Alice blev rädd för pallyften de använde för att flytta lastpallar med inne i butiken. De drog åt varsitt håll och allt var kaos. Jag skämdes faktiskt. Även om alla unghundar har en jobbig period, så kändes det som att jag hade noll koll och hade två ouppfostrade vildar med mig. Kände riktigt hur folk stirrade. Självförtroendet tryter ibland, men jag tränar i alla fall varje dag och allt går inte att lösa över en natt. Bättre att det är lite pinsamt, men att man gör något åt det, istället för att undvika alla jobbiga situationer resten av livet. Hundarna kan ju lika gärna vänta i bilen, men jag vill att de ska fungera.Trevlig helg – glöm inte att njuta. Önskar en fluffig dam och en herre med snusläpp.


Permalänk

Miljöträning – busstur

Igår tog jag en busstur med Alice, som plötsligt blivit rädd för alla typer av fordon och höga ljud. Min taktik har varit att bara nöta på och inte ge efter, utan alltså fortsätta att vara bland trafik och låtsas som ingenting, för att visa henne att det inte är något att vara rädd för. Även om jag har bil, så kommer det säkert en dag då vi behöver använda lokaltrafiken, så det är lika bra att börja tidigt. Jag var på plats ca 15 minuter innan bussen skulle gå. Satte mig ned på en mur och Alice fick sedan sitta mellan mina knän och bara iaktta bilarna som åkte förbi. Jag belönade och klappade henne på bröstet när hon slappnade av litegrann.

Då jag visste att hon skulle vägra gå på bussen valde jag att bära in henne för att slippa den ”diskussionen”. Gick till mitten av bussen så att hon skulle ha gott om plats omkring sig. Hon satte sig på rumpan och gungade med. Såg lite förvirrad ut, men inget mer. Det gick verkligen över förväntan. När vi skulle av vågade hon inte kliva av själv eftersom de automatiska dörrarna gjorde ett läskigt ljud, så jag bar henne ut. Hade inte busschauffören haft så bråttom, kunde jag kanske lockat ut henne, men det kommer fler tillfällen.Imorgon höjer jag ribban ännu mer. Då blir det buss igen, samt spårvagn.

I övrigt har jag fortsatt att träna med henne i stadsmiljö, med Dante som hjälp. Vi har också gått mycket i skogen och tittat på hästar. Som belöning för hans exemplariska föredöme fick han en nedsmulad köttbulle i lunchen. Han var noga med att filtrera bort allt annat. Vore ju hemskt om man råkade äta torrfodret!


Permalänk

Rädslor

Tidigare har det gått bra att röra sig i stadsmiljö, men efter att en ”raggar-Volvo” först saktat in och sedan gjort en rivstart jämte mig och Alice på en kvällspromenad, så tycker hon nu att alla fordon och höga ljud är otäcka.
Det är inte som när Dante gick igenom spökåldern och skällde på soptunnor, utan hon får panik och försöker fly med alla medel, kastar sig åt alla håll, darrar och har svansen mellan benen. Inte helt lätt då hon glömt att hon ska göra sina behov ute och bara ser sig över axeln hela tiden och försöker springa iväg när hon är ute. Det resulterade i att jag fick springa ut kl 3 på natten och att hon lagt en korv på köksmattan.Vad gör man då?
Min taktik har varit att låtsas som ingenting. Inte ömka, utan bara fortsätta promenaderna, men det har varit svårt då hon plötsligt drar som en oxe och bara vill gömma sig. Men jag kommer inte att ge mig, utan fortsätta tills hon märker att det inte är något att vara rädd för. Passande att jag ska vara här några dagar.
Tur är dock att jag har två hundar, då Dante fungerar utmärkt som en mentor. När han är med, så går det bättre. Han bryr sig inte om någonting längre och han kan hjälpa till att försäkra henne om att hon inte behöver vara skraj.Tills vidare får jag bara fortsätta att nöta på. Gå och gå och gå. Hon har också fått sitta på den inglasade balkongen och titta på trafiken utanför i ett par timmar idag, medan Dante solade sig och jag drack kaffe. Dessutom ska jag ta med henne på en busstur idag. Får se hur det går. Får komma ihåg att ta med mig mycket tålamod.
Imorse var vi i en hundrastgård på ett friluftsområde i närheten. Dante som brukar sova till runt kl 09:30, fick gå ut redan kl 06 imorse, då jag behövde hans hjälp med Alice. Han var först sur, men piggnade till när han kom ut och fick lite korvsmulor efter att ha gjort lite tricks.


Permalänk

Bad i Stångtjärn

Hittade ett filmklipp på min gamla mobiltelefon där Dante modigt hämtar en pinne i det kalla vattnet i Stångtjärn. Tyvärr blåste det mycket den dagen, så det är lite brusigt ljud.


Permalänk

Pyssel och piff

Pysslade några småsaker innan vi åkte söderut. Katten fick en kompis av LEGO:Ordning och reda i hallen:Och mina fina höns i farstun:


Permalänk

Mörker i vårsolen

För några dagar sedan kom jag med den här orkidèn och innan den hunnit blomma ut försvann du. Det blev bråttom att packa, lasta hundarna i bilen och fara söderut, men precis innan vi var framme tog du ditt sista andetag. Döden väntar inte. Nu är jag trött på cancer. Nu får du inte ta fler.

Det är tur att jag har två små att krama om. Idag fick de njuta i vårsolen. Här har snödropparna redan tittat upp genom gräsmattan och snön har helt smält bort. Dante hade nakenpremiär och har redan blivit lite mörkare i färgen.


Permalänk

Äntligen några solstrålar


Permalänk

Ny säng och två kameleonter

När jag skaffade Alice fick hon sova i Dantes extrasäng, men då hon växer med full fart så får hon snart inte plats i den mer. Bestämde mig för att testa en mjukare variant än den klassiska Biabädden i läderimitation. Tänkte att den här kanske var skönare och svalare på sommaren. Men när jag packade upp den var det någon annan som snabbt var där och gjorde sig hemmastadd! Han såg så glad ut över att han fått en ny säng.De här två verkar tycka att golvet är ganska skönt som det är när mattan var borta för en stund. Som två kameleonter.