Permalänk

Är jag kriminell nu?

Jag har begått en kriminell handling. Ja… den är väl inte fullbordad ännu men det kommer att bli det i  morgon. Jag har nämligen satt på sommardäcken. Har jag förstått rätt så har regeringen bestämt att det är vinter till den 31 mars. Jag tycker att regeringen har fel även i denna fråga så jag satte på sommardäcken igår. Vild o crazy……

Ha det gott.


Permalänk

Hej igen!

Som ni alla följare har märkt så har jag tagit en paus i mitt bloggskrivande. Till slut blev trycket för stort ;) och jag bestämde mig för att, åtminstone, skriva lite till…. Det är ju på det viset att jag måste ha någon slags känsla och inspiration för att få till texten. Det måste kännas roligt helt enkelt. Vad är det som rör mig i mitt liv just nu då frågar sig vän av ordning? Jag har överraskat mig själv med att boka in mig på ett slags sångarläger helgen efter midsommar. Det hela ska avslutas med en konsert tillsammans med några kända operasångare. Visst låter det häftigt men det är klart att man tvivlar på sin förmåga. Det andra sångäventyret är att kören jag sjunger i funderar på att åka till Sydafrika och sjunga om tre år. Det låter också häftigt men…. det känns väldigt långt bort. Sjunger jag i kör om tre år och sjunger jag i så fall i just den kören? Nåja, det är i alla fall två väldigt roliga saker att fundera vidare på.

Njut av årets första vårdag.


Permalänk

Figaros bröllop räddar dagen.

Nu är det bevisat. Det går lättare att städa till musik.

Jag har ännu en gång gjort våld på mig själv genom att ägna ett par timmar åt att städa. Självklart vill jag har rent omkring mig. Det är ju därför jag städar men det är så fruktansvärt tråkigt. Varje gångs det ska städas så förbannar jag mig själv att jag inte lägger tillbaka saker där dom ska ligga. Det blir alltid till att plocka upp saker efter sig själv. Köksön tog säkert 45 min att plocka sig igenom.

Idag har det varit lättare. Jag har spelat Mozarts ”Figaros bröllop” på högsta volym. Härligt. Det blir fokus på musiken och inte städningen. Precis som det ska vara. Nu får jag göra ett ryck igen och inte sitta här och skriva.

Ha det gott.


Permalänk

Fin avslutning.

Vilken dag det blev. Upp i ottan och det gick, fast jag inte är någon morgon människa, att vara klar för fisketur kl 07,00. Det hade just börjat ljusna när vi kom fram till Ljustjärn utanför Nyhammars skogarna. Vi var lite oroliga för vädret på morgonen och visst kom det en och annan droppe men det klarnade upp mer o mer frampå dagen. Det var fart på firrarna idag. Vi fick tre ganska direkt. Jag en och min gode vän två sedan blev det lite trögare men vad gjorde det. En stor del av skälet till att vi satt där vid sjökanten var ju det goda samtalet och det var ju bra att det fick sin plats. Framåt lunchtid fick vi ytterligare varsin fin Regnbåge. Mina två vägde drygt 3 kilo. En mycket fin avslutning på fiskesäsongen för nu blir det nog inga fler turer…..?


Permalänk

Natten hade varit mild och öm…

Natten hade varit mild och öm. Kommer ni ihåg den frasen från en av Ulf Lundells sånger? Det var många år sedan den kom den där låten, kanske var det i slutet på 60 talet men jag tror det var på 70 talet. Den där frasen hade jag i bakhuvudet när jag gick o la mig igår kväll. Varför den fanns där då vet jag inte men kanske handlade det om att det inte skulle ljuda någon väckarklocka nu på morgonen.

Jag somnade med ett leende på läpparna och när jag var tvungen att lätta på barlasten vid ca 04,00 så spelade det ingen roll. Ingen väckarklocka och … ni vet mild och öm. Jag svingade mig upp på sängkanten och försökte samla ihop mig inför själva avfärden mot bekvämlighetsinrättningen. I den oerhört svaga vägbelysning, som numera Ludvika kommun har i sina stolpar, såg jag golvet och det slog mig att jag borde göra en Timellare och snarast byta ut mattan som var full av fläckar. Men…. såhär var den ju inte igår kväll. Hur kan mattans utseende förändrats över en natt. På med lampan….. ÅKES verk. Ännu en fågel låg på rygg och inte heller denna gång var takmålningarna orsaken. Vet ni hur mycket dun en fågel innehåller? Nä, det visste inte jag heller men nu vet jag. Jag blev så irriterad att jag kunde inte sova. Min natt som skulle bli mild och öm blev någonting annat. Fram med min dammsugare och städa i sovrummet. Jag sov betydligt oroligare under morgontimmarna. Framåt 06,00 så beslutade jag mig att gå upp och starta dagen. Gjorde eld, åt frukost och la mig i soffan.

Här återkom Lundells tanke om en mild och öm morgonstund i soffan med en eld sprakande i kaminen. Jag tuppade av och vaknade efter en stund. Åke låg utsträckt i Soffan och såg oerhört avkopplad ut. Han hade säkert greppat Lundells tanke om stund till fullo. Jag låg tag under den varma filten en stund och upptäckte där och då att klockan inte alls var så mycket. Vintertiden var här. Stärkt av den Lundellska stunden bestämde jag mig för att gå upp och börja städa. Detta var helgen det skulle bli en lättare städning enligt min städplan. Passerade sovrummet på väg mot trasor och den ännu varma dammsugaren. Vad tror ni att jag ser? Gissa? Jag skulle kunna börja sälja säckar till kuddfabriken. Ytterligare en taktittare hade antagit en annan form.

Ha det gott.


Permalänk

Köptemplet IKEA.

Idag öppnar Dalarnas nästa köptempel, IKEA. Det är fullständigt obegripligt för mig hur någon kan köa många timmar för att komma in i lokalen. Jag kanske har missat något eftersom jag inte är intresserad. Det kanske var något slags extraerbjudande att man fick halva priser på allt på ”spara och förvara” inte vet jag men hur mycket prylar behöver vi? Jag har skrivit tidigare att denna hysteri av konsumtionssamhället tar oerhört hårt på våra miljö. Jag blir också orolig för människorna. Jag hoppas att dom lägger lika mycket energi på sina relationer. Jag önskar att dom kan fylla sina liv med värden som består.

Ha det gott.


Permalänk

Fortfarande ”berusad”.

Här om dagen skrev jag om min kulturella överdos. Det blev en större överdos än vad jag har förstått. Fortfarande kommer det upp bilder från söndagens konsert med Lars Winnerbäck. Det har blivit pratade med ett antal personer som var där. Många har en ”relation” med LW och vill höra hur det var. Jag är fortfarande lite uppskruvad i känslan. Självklart är det bara Lars Winnerbäck på stereon just nu…..

Ha det gott.


Permalänk

Kulturell överdos.

I helgen har jag fått en kulturell överdos. Det känns mycket bra och någonting jag kan ”suga på” ganska länge. Lördagen blev första ”injektionen”. I Kristinehallen i Falun uppträdde Dalasymfoniettan med att spela stycken från flera kända kompositörer. Den jag var absolut mest nyfiken på var ett stycke av Mozart. En av medlemmarna i orkestern spelade solo på fiol. Det var oerhört stämningsfullt. Han verkligen briljerade på fiolen och det blev en stund att minnas. Söndagen blev så andra injektionen. Resa till Gävle med yngsta favoritdottern och en helkväll med Lars Winnerbäck. Fullständigt lysande. Den mannens texter är helt geniala. Roligt att vara på en rockkonsert och upptäcka att där fanns alla åldrar. Nu är jag en väldigt ung person men det var många som var betydligt äldre än jag. Det var en väldigt rockig uppsättning musiker Lasse hade med sig och alla visade upp stor musikglädje. Ska jag vara kritisk mot något (och det har jag svårt för när det gäller LW) så är det att ljudet var lite väl högt och dom olika instrumenten flöt ihop lite väl mycket i den ljudvägg det blev emellanåt. Men det var live…. Härligt.. och när han spelade ”solen i ögonen” på slutet så var kvällen fullständigt perfekt.

Ha det gott.


Permalänk

Jakten fortsätter.

Till mitt förra inlägg kan jag nu berätta att ytterligare två slaktplatser har återfunnits i min bostad. Under gårdagen blev det ytterligare en fågel som beundrade mina takmålningar i sovrummet. Jag trodde det var bra för ett tag då. Under morgonens städrunda har ytterligare en plats påträffats i obehaglig närhet till min säng. Denna gång är det mycket osäkert vad som blev bytet. Det sk ”innanmätet” var det som påträffades. Min kunskap om mindre djur är för dålig för att kunna avgöra med hjälp av innanmätet vilket djur delarna tillhör. Åke ser förbannat nöjd ut.

Ha det gott


Permalänk

Inte bara Älgjakt.

Jag har två katter som bor i mitt hus. Dom heter Åke och Melker. Åke är senaste tillskottet och han är drygt ett år gammal. Han är grå randig och inte så stor för sin ålder. Åke är en katt som ser möjligheter i allt. Ibland kan jag se honom genom fönstret att han övar start och stopp på gräsmattan. Han kan stanna på en oerhört kort sträcka om det är ett löv tio meter bort som är det potentiella bytet. I takt med stigande ålder så har han också blivit allt bättre jägare. Sommarens storhetstid för Åke var musjakten. Var och varannan natt hittade man delar av möss på golvet när man vaknade. Det gällde absolut att se vad man satte fötterna om man skulle besöka bekvämlighetsinrättningen på morgonen. Det har hänt mer än en gång att man plötsligt känt något kallt och blött under foten. Mussäsongen är nu över och höstsäsongen har tagit vid. Denna vecka har tre fåglar återfunnits liggande på rygg i mitt sovrum. Det är inte takmålningarna som fåglarna tittar på om man säger så. En hel del dun har också funnit i mitt sovrum. Dammsugaren står numera framme i hallen för jämnan. Jag hoppas att denna jaktsäsong inte blir så lång och omfattande.

Ha det gott.