Permalänk

En ny grej

Vet ni vad jag kommit på mig själv göra några kvällar? Mobika tills den dör. DÅ går jag och lägger mig, laddar mobilen, läser undertiden och när mobilen är igång igen så mobilar jag mer! Sjukt. God natt.


Permalänk

Vad har du gjort ikväll?

Jag har besökt mina föräldrar och bror (pratat av mig lite), betalat ut löner (inte billigt) och städat en bil (går alltid snabbare än vad man tror). Kaniner och en tvätt också ja…. Förberett ett möte.

Kunde åka från jobbet lite tidigare så jag hann äta middag med familjen och busa lite med de små. Det är det bästa.


Permalänk

Hoppträning :-D

Äntligen har jag fått hoppat lite kanin!
Tack Maria för den lilla, roliga träningen.

IMG_7185.JPG

IMG_7184.JPG

IMG_7186.JPG

IMG_7188.JPG

Det var jag och Stina som åkte ner och rockade lite själva.

Marias kanin hoppade så snyggt;

IMG_7179.JPG

Längtar till tävling! /Alex


Permalänk

Något jag inte gjort på över tio år.

Jag är ensam hemma, killarna är på innebandy.
Mitt mål var att skura golven – klart.
Ensam hemma och får städa själv det var länge sedan. Om det ens hänt? Dessutom har jag plockat ut skivan med Bamse från barnens CD-spelare och nu poppas det Aerosmith för fullt. Hittde min lilla samling av deras album igår när jag rensade en kartong. Det är lätt tio år sedan jag lyssnade på dem (förutom när det dykt upp någon låt på radion såklart). När alla andra tjejer jagade Spice Girls och BSB så gick jag i skivbutiker (helst i Göteborg med min moster) och letade Aerosmith album :-)
Bra musik, än idag.


Permalänk

Prioritera heter det väll?

Jag börjar inse att min hjärna överproducerar tankar och ideer. Jag vill! Ja, det kan jag göra! Åh, det vore roligt! Det föreraget ska jag starta! Är tankar som kommer konstant upp i mitt huvud. Har blivit lärd att prioritera och jag blir små-irriterad när personer säger att ”du kan inte göra allt, Alex”/”välj!”. Det är bara ett gott råd och nu, i vuxen *host* ålder, har jag insett varför jag bemöter detta med irritation.

Personen som jag har en dialog med får ta del av två-tre tankar kanske, som jag har tänkt sätta i verket – plus att jag har familj med småbarn, djur och 200% arbetstid. Nu förstår jag att åsikterna om att välja bort kommer. De har ju ingen aning om att jag stöter bort tiotal tankar om ”jag vill” varje dag. Och de som jag tar upp med någon annan redan är noga utvalda… Jisses, jag måste börja skriva ner alla mina tankar.

Och som vanligt när man blir irriterad problemet är inte hos någon annan utan hos sig själv.

Over and out – godnatt!


Permalänk

Kaninproblem!

Det är minus på natten… Jag vill byta till vattenautomaterna! :-D väntar å väntar.

I morgon ska jag hoppa lite kanin med Maria :-) Ska bli superkul :-)


Permalänk

En sån är jag!

En tjej av listor, papper och pennor.
(Pst, om man slår ihop orden papper och pennor och skriver lite för snabbt så blir det pappor – tur jag såg det.) Jag älskar att skriva ner och skriva av mig. En förutsättning för att ha nät-dagbokat sedan Lunarstorms tid…

När det är för mycket tankar (vilket det ofta är) och man behöver reda ut lite så älskar jag mind-maps. Precis som vete-värme-kudden är mind-maps en uppfinning som borde få lite mera uppmärksamhet.

Idag har jag mind-mappat lite – alltid med massor av färg. Såklart!

IMG_7175.JPG

IMG_7174.JPG

Idag är en dag av att sortera upp och få klarhet. Har avverkat ett två timmar långt möte på banken. Placerade om lite i mitt ”oranga kuvert”… Vi har en fantastisk bank-kille, han förklarade lite om olika fonder som man kan använda om man vill safe:a lite. Jag är inte riktigt en lugn och safe tjej så nu har jag spelat på lite spännande fonder. Min dröm är att ha sjukt bra koll på sådant där! Den punkten står med på en mind-map.

You go girl! Eller som Brittan säger – Work bitch! Kontroll.


Permalänk

Oktober är sjukt långt borta! Gör ngt nu!

Jag är 18 år, bor på ett elevhem tillsammans med mina bästa kompisar. Min pojkvän är på besök. Efter en dusch känner jag knölen. Den sitter mitt på vänstra bröstet, på ovansidan. Rätt stor… Och den har garanterat inte varit där förut.

Jag rusar ut och ber Markus känna, ”ja..,Han får en orolig min, det är något där”. Så fort jag kommer till skolan går jag över till skolsyster, hon känner också knölen. ”Men du är så ung, det är en väldigt liten risk att det är en tumör – men det måste kollas upp såklart”. Ganska snart får jag en läkartid på vårdcentralen. Jag ber om att få träffa en kvinnlig läkare. Tiden på VC får jag ganska snart. Jag minns att jag cyklade dit, vet inte riktigt vad jag sa till alla, annars var jag ju alltid i skolan.

Jag kommer in till en supertrevlig läkare, hon bröt lite på tyska kommer jag ihåg, hon klämmer och känner. Säger i stort sett ordagrant samma sak som skolsyster. Jag är så ung, det borde inte vara något otrevligt, men det måste kollas upp – ordentligt. Okey.. Jag får cykla tillbaka till skolan med vetakapen om att det blir ett besök på Sunderbyn.

Jag bad om att få en kvinnlig läkare även där och posten skickad till min adress i Arjeplog. Det tar någon vecka innan jag får tiden för mammografin. Tiden är även den, ganska nära inpå, då inser jag att det är dags att ringa hem. Hur berättar man för sin mamma att man ”utreds” för bröstcancer när föräldrarna är 85 mil bort? Jag ringde, förklarade och mamma fick tid och plats för nästa undersökning. Mamma svarade bara något i stil med att de säkert inte är någon fara och att hon kommer upp – precis som en mamma ska svara.

Dagen var inne jag åker morgonbussen de 25 milen för att senare under dagen få min livs viktigaste besked. Jag åker själv, minns inte om någon på skolan visste varför… Markus ligger inne i lumpen och vi har den telefonkontakt som går att ha under hans upptagna dag. Mamma ska möta upp mig på sjukhuset, hon har tagit nattåget upp.

Det börjar med själva mammografin, den säkert snälla och duktiga medicinstudenten fick inte följa med in. Ont, sjukt ont, gjorde det att pressa ihop bröstet i en apparat. Jag fotas och vi får vänta en stund. När läkaren kommer in har hon med sig två bilder som hon sätter upp på ljustavlan. Där är den – knölen, hon ser den, mamma ser det och jag ser den. Jag ser hur läkaren funderar och hur mamma blir blek… Tankarna går runt ordentligt. Läkaren säger tillslut att det är ingen fara, det ser ut som mjölkkörtlar MEN vi måste göra ett ultraljud. Jag får genomföra mitt livs första ultraljud och nyheten blir bekräftad. Det är falskt alarm och knölen jag kännt är mjölkkörtlar. Tack gode gud. Vi fick åka hem, åt varsinna håll och knölen minskade allt eftersom.

Jag är otroligt tacksam för att vården tog hand om mig så snabbt och kontrollerade så noggrant, från att jag kände knölen till att jag var på Sunderbyn tog det runt 1 månad.

Oktober – månaden för bröstcancer är långt borta! Idag klickade jag iväg en 50-lapp till bröstcancerfonden. Enkelt via sms, gör det du också! Kommer på teleräkningen (om jag fattat det rätt) och kommer knappast att märkas när räkningarna ändå betalas…

IMG_7171.PNG

Skicka iväg en peng du med! Någon där ute, ung eller gammal, behöver den.

/Alexandra


Permalänk

Fantastiska måndag!

Sommarbilar! Fler och fler sommarbilar rullar på gatorna, det är ett vårtecken! Några dagr till (1 april) och så kommer sommarfälgarna fram! (Om vi inte får massa snö igen…)

Träningsverk! Det ska kännas :-)

Den obligatoriska sommar-kalendern är inköpt, eftersom min förra är puts veck… Nu har jag en ny och dubbelbokningarna ska upphöra ;-)

IMG_7165.JPG

Ordning och reda! :-O


Permalänk

18.30!

Idag har kaninerna turats om att vara ute ända tills 18.30! Och Stina som var ute sist hämtade jag in i dagsljus, typ :-) Vår!!!

Vi har kört på med en fullspeckad söndag, innebandy, huvudverk (= oplanerad dag = morr!) sova bort det 1,5 timme, fikabesök av syrran och barn, tvätt, städ, spel, matlagning, planering av veckan (insåg att M jobbar borta och jag kväll – problem..). Söndagshäng i soffan med hela familjen – såklart!

Nu ska jag sooova!
Imorgon – äntligen måndag! <3