Permalänk

Fy vad kallt det är!

Näe, skojade såklart!

Hinner knappt med att blogga i veckan vilket är otroligt frustrerande när jag tänker i blogg-rubriker 24/7. :-)

Gissa vad! På tisdag kommer jag vara lyssnar porträtt i Radio Dalarna. Vi ska prata företag och Rosa Kortet men också en massa kaniner såklart. (Jag är lite rädd att det blir mest sånt fast jag vill ha mest företagande ;-) haha) bäsa kaniner <3

Bäbisen går på behandling. Fick meddelande på mobilsvaret (eftersom jag jobbade) på vad det var – la det inte på minnet utan hämtade ut medicinen och körde igång. Det går superbra att ge medicin. Duktig liten kille. Men jag tycker inte att jag får någon förbättring. :( han har lagt på sig lite över ryggen men magen har inte minskat, snarare blivit "tyngre". Ska mejla på måndag. Då har vettris öppet igen :-) (jag ogillar semestrar sjukt mycket).

Lite bilder från veckan som jag inte hunnit bloggat :-p

20140725-225619.jpg
Klara har de coolaste öronen i kaningården!

20140725-225700.jpg
Den lugna snälla kaninmamman goes banans på sitthyllan, hon gnager den mitt i tu – på riktigt!

20140725-225757.jpg
Greta kan det här med bilmärken! :-)

Har jag sagt att jag fick ett samtal, var det i helgen?, som fick mig att gråta?! Ne.. Min bästa vän N’s pappa Å såg mig skriva mina önskningar på facebook om en kanin som var till salu. Som jag såklart ville ha (men hade inte råd med).. Då ringer Å och säger att han köpt kaninen till mig!!! <3 Så, så fort det passar (och jag fått lite mer svar från vet ang kaninbebisen) så flyttar Snöflingans Sebastian K hit! En kastrerad hane som jag tävlat mot lääänge – nu ska vi alltså tävla tillsammans! Yay! Tack bästa Å och uppfödare F för att ni tror på mig! <3 Sebbe ska få bo med Stina :-)
Karisma är för galen, Toka för brunstig och jag vågar inte chansa på Gretas stressnivå… Rooligt!


Permalänk

Nu börjar det ordna upp sig

20140720-174705.jpg

20140720-174712.jpg
Jag har möblerar om lite i kaninhuset. Lite fler hinder har fått flyttat ut, lite saker har flyttat in i förrådet bredvid och 2 balar hö står utanför.. Ändå börjar det ordna upp sig och ordningen börjar komma tillbaka.

Planen nu är att bygga grupp-hänget med tillhörande byggen, tre hermelinburar i kaninhuset, (box i kaninhuset?) samt ett förråd för hinder och hö. Jag har en plan!


Permalänk

Byggtankar

Jag och Max har diskuterat ombyggnad/tillbyggnad.. Haha jag älskar att min fyra-åring har riktigt bra byggplaner – han har väll fått släktens snickarblod. Kanske blir han 5 generationen snickare.

Vi pratar förråd, kaninhus och grupp-häng ;-)

Har hopptränat med E och hennes kaniner idag. Klara är skitarg och jättebrunstig, extra lycklig blev hon när jag dessutom bestämde att jag skulle klippa klorna :-) . Stina var grym! Lite förvirrat mellan hindren än men otroligt duktig, lääängtar till debuten! Tävlingsklar 10 aug.


Permalänk

Det är så härligt

Att vara hos K’s kaniner och greja. Hon har så mysigt kaninstall, lite mindre än mitt men ändå så mycket smidigare. K har inte 300 grejer överallt som jag har…. I hennes stall får man plats att röra sig. Hos mig, nu när jag hämtat hem hö, får man typ klättra runt. Jag behöver verkligen bygga ut.. ;-p

God natt!


Permalänk

Inga riktiga svar

20140718-234735.jpg
Bebisens röntgenbild. Två veterinärer har sagt att det ser ut som foder i hela buken… Avföringsprov är skickat till SVA och bebisen är avmaskad ifall att. Dock ser det ut som foder på bilderna och inte mask säger experterna. Tarmarna ligger hoptryckta uppe vid kanten.. Ja Ni, vad blir det av detta? 1700kr fattigare är jag i alla fall, det vet jag ;-)

Jag fick OK att tävla men ska från och med nu hålla Bebisen utanför kaninhuset. Sagt och gjort, han bor i karantän…

Vi väntar på provsvar!
/Alex


Permalänk

Vi väntar på röntgen..

20140718-105202.jpg
Duktig Bäbis! (De frågade vad jag kallade honom, Bäbis är det ju ;-) )


Permalänk

49 kaniner!

Jag är kaninvakt och totalt idag har jag fodrat 49 kaniner (varav flera bebisar). <3 Rooligt :-)


Permalänk

Två korta:

*Klara bygger bo – klara har inga bebbar i magen

*Karisma bygger inte bo – går säkert tom…igen… :(

Jag är lite sur att mitt långa inlägg försvann på grund av nätverksfel..

Godnatt :-)


Permalänk

Medelsvår!!!

Klara och jag hoppade till oss en andraplats igår och knep den sista pinnen till medel! ;-)

Idag är Karisma brunstig… Tom alltså… Nu blir det tävlingar till nästa år! Så synd med så många intresserade.

Vill tävla!!!!


Permalänk

Önskar mig

En sval natt till varma kaniner!