Permalänk

Det fina med helg

Är att vara med de underbara i dagsljus. Idag har vi klippt klor, sprungit lite, hoppat lite och myst i snön. Tur var väll set för nu när jag skulle ut på kvällsmatning så har snön förvandlats till en isbana…

Har gjort klart det sista numret av TASS som jag varit redaktör för. Nu efter nyår får någon annan ta över redaktörsjobbet. Otroligt svårt att skriva en tidning i en förening som man inte känner till och ännu mindre har någon erfarenhet av. Men nu har jag provat det och jag är en erfarenhet rikare. Känns riktigt bra att trappa ner på ideella uppdrag, jag lättar nå enormt för varje del som avslutas. En ny tid i mitt liv helt ”enkelt”!

IMG_0229.JPG


Permalänk

Loves dröm

Idag har Loves dröm gått i uppfyllelse! Han har fått flyttat till en hästgård och huserar nu i en hel box! <3 och som det verkar ska han eventuellt få en polare i framtiden <3 massor av plats att springa löst på i sommar.

IMG_0227.JPG

IMG_0226.JPG

Underbart för min ögonsten, det blir sjukt tomt här hemma. Tur hans nya matte är på mitt jobb varje dag :-)

IMG_0225.JPG


Permalänk

Besök av liten inkräktare

I kaninhuset har jag, hela hösten, haft besök av en lite mus. Han är kaxig den lilla saken. Han har till och med hoppat mot mig – jag gillar honom/henne inte. Det gör att jag är lite på min vakt i kaninhuset hela tiden så även i kväll. Jag grejar Basse och Suris bur, stänger och ser i ögonvrån hur något kommer mot mig på golvet. Jag hoppar högt! Det är något blått! Det är Suri! Hur tog hon sig ut och när? Jag höll ju på med buren hela tiden och var tvär säker på att hon var kvar inne i buren. Creepy!


Permalänk

Härliga stormar

Jag älskar vinden! Så idag tog jag och Billbo en promenad över åkrarna trots min enorma mörkrädsla. Det blåser på bra ute! Bäst.

Då är det extra skönt att kaninerna är i kaninstallet, vindfritt och mysigt. Här kommer lite nya bilder från ikväll, fotat med paddan så de är ju inte super men vad gör väll det ;-)

IMG_0211.JPG

Iller 5 mån (eller 6?)

IMG_0207.JPG

Se så stooor han är! 5 månader:)

IMG_0215.JPG
Trii fick representera hoppkaninerna

IMG_0210.JPG
Stooora killen :)

I helgen har SM avgjorts i Skellefteå. Dalarnas Tina och Kitty kammade hem en tredjeplats i krokbanan *tjohoo!* GRATTIS!!!!

God natt på er!


Permalänk

Men nu får jag skärpa mig!

Vad hände? Två månader har rusat förbi utan blogginlägg =( Jag ber om ursäkt med att jag helt enkelt har haft alldeles för mycket att göra! Bloggen har fått stått åt sidan och nu känner jag att det är dags att skärpa till mig och sätta igång igen. Så här har det sett ut:

Företaget går framåt, jag jobbar och jobbar och jobbar och jobbar. Dygnet runt till och från. När jag är ledig från trafikskolan så är jag med mina barn. Jag har verkligen värdesatt alla minuter jag får med kiddsen utan telefon, dator och platta. Vi leker, spelar spel och bygger lego så fort vi kan! Det är det viktiga i livet!

Huset vårat ligger ute på Hemnet och vi kör de första visningarna i morgon!

http://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-stationssamhallet-gagnefs-kommun-tegelbruksvagen-22-6754996

Att ha huset ute på marknaden har också tagit sin bit av tiden såklart, så sjukt mycket att städa och sortera. Vi har kört flera släpvändor till tippen – varför spar man allt tok?I och med den eventuella husförsäljningen så blir jag ju också då av med mitt kaninhus. I början kände jag att det var dags, sälja av lite kaniner, ha 4-6 stycken hoppkaniner och avsluta aveln helt. Men ju närmre visningen vi har kommit ju mer separationsångest har jag byggt upp i kaninhuset… Så alla (nästan) kaninerna hänger med till nya huset om det blir så men i ”vanliga” burar och utan kaninhus. Markus var lite inne på en carport-liknande skapelse likt som jag hade hos mina föräldrar men jag är mer inne på att kanske ha vanliga fackburar ute. Vi får se! Vi kanske bor kvar också, det är mycket som ska klaffa för att det ska bli affär.

 

Blogg, hoppning och utställning har alltså fått stå åt sidan för allt det andra. Men nu 17 ska bloggen igång igen, jag saknar att skriva! Tävlingarna är inte lika täta som tidigare men pysslet hos kaninerna och allt som hör det till rullar ju på som vanligt och har såklart gjort under hela tiden. Det har såklart även hänt en hel del i kaninhuset under de här två månaderna. Visst är det intressant att man, som bloggare, tänker allt i blogg-rubriker och inlägg fast jag nu under en tid inte ens gjort något av det.

 

Så här se kaninhuset ut idag:

Karisma, Greta, Stina bor i varsin bur i fyrfackaren. Det sista facket där delar Suri och Basse som bor tillsammans och har gjort det bra länge, de fungerar jättebra ihop!

Evo, Simon (till salu!), Love (till salu!), Isak, Trii bor mitt emot och där delar även Igos och Toka bur. Jag kämpar ihjäl mig för att få flera Igos+Toka bebisar men ingenting än och nu har de bott ihop bra länge.

Isak behandlas just nu för mjällkvalster (har blivit mycket bra och vi har en behandling kvar). Jag har veterinärtillstånd att tävla övriga kaniner och behöver inte heller behandla hela gänget eftersom de har varsina burar. Om det uppvisar symptom på någon annan, vilket det inte har gjort (tack och lov!), så ska den också behandlas såklart.

Det har varit lite prat om att få ut Karisma och eller Trii på foder en tid, vi får se vad som blir av det. Det var planen om jag skulle ha tagit ner på antalet kaniner vid en eventuell flytt som jag först tänkte. Men nu vet i sjutton om jag pallar att sälja någon av de fina donnorna.

Mitt i kaninhuset bor min nya stjärna Bamse, som barnen döpt honom till. Han är en myskanin av sorten Tysk jättescheck och Belgisk jätte. Det blev ingen continental som min första plan var utan det blev en Bamse från Söderhamn. Men vilken underbar kanin det är! Han har gjort mig mäkta imponerad av stora raserna och jag skulle faktiskt vilja ha en jätteras till utställning (han går inte att ställa eftersom han är en blandis). Han är så cool och trevlig och lugn, långt ifrån det hetsiga humöret hermelinerna har. Det enda problemet är att han nu vid ca 5 månader växer ur sin large-sele! hihi. Godingen!

 

Hermelinerna är numera bara fem, tillslut blev det att jag sparade Lill-donna (svart/gul jpn) och Iller (blå) för att para under nästa år. De har inte ställts än men jag hoppas på att få med dem till avelsbedömningen som är i Orsa i julhelgen, jag jobbar men de ska kunna lifta med goda vänner. =) Sen har vi Pim som inte ser klok ut i pälsen, Rorri (till salu!) och Sprak kvar.

Poms ben blev aldrig bättre och med en kommande förlossning så valde jag att ta bort henne för att hon skulle slippa smärtorna av en misslyckad förlossning (ingen kanin kan föda på tre ben). Det var ett hårt slag i magen och såklart har det påverkat att jag inte kännt 100 % engagemang för att blogga heller. Min underbara Pom!

 

Jag inser nu att jag varit otroligt dålig på att fota under de här månaderna också, har knappt några kort alls på kaninerna från den här tiden =( skärpning! Mobilen som går varm under dagarna ligger oftast inne på laddning på kvällarna/nätterna.
Som ni ser så har jag tankar på att sälja tre kaniner. Simon säljs med reservationen att jag ska ta en kull på honom i vår. Vi kommer inte längre på tävlingsbanorna och jag har sett hur han klickar bättre med andra så då är det ju dumt att han sitter hos mig. Love säljs bara om han får komma till en stor gård där han får leva fritt och Rorri säljs för att jag inte har användning av honom i aveln (har är ju svart/gul och jag kör på blå/gul). Hojta om du är intresserad!

 

Ni som väntat på ett Kaninbiten-hopp, tyvärr har jag inte haft möjlighet och tid att arrangera det under hösten. Jag vågar inte lova något men man vet aldrig vad som händer under nästa år ;-)

 

Nu ska jag avrunda det här långa inlägget och gå tillbaka till mitt riktiga jobb där jag sitter som kontorist idag. =) (Jag är ju chefen så jag tog mig tid att blogga på arbetstid ;-) hihi).

Så sprid nu ut ordet att Kaninbiten är igång igen! Vi hörs och ses!

 


Permalänk

Tävling!!

Idag har jag ÄNTLIGEN tävlat på hemmaplan igen. Med klubbsläpet bakom bilen dessutom.

Elit 1; Basse och Evo hoppade lite si och så. Greta kändes super och hoppade på 3+3 :-)

Lätt 1; Stina var superduktig och gick på 1+0. Pinne! Hoppade även E’s kaniner och Elvis fick pinne även han 0+0 :-) även Kakan hoppade final :-)

Svår: Karisma var inte så speciellt på hugget.

Msv; Moa hoppade med Love, han sprang på men slarvade med hindren och rev en del :( stort tack Moa för all tid du lagt ner på honom <3 vi båda har sett hans fantastiska hopp!

Elit 2; Evo var inte alls på hugget, jag utgick med honom. Han blir alltid lite off när det ska bytas päls. Greta gick nu lite si och så men Basse han hoppade fantastiskt och vi slutade på en tredje plats (med bara två cert såklart!!) 2+1

Lätt 2; Stina hade sjuk tur och hamnade på sjätte plats – den sista placeringen så vi fick pinne och blev medelsvår! Elvis blev öven han medelsvår :-) kakan var supersnabb och slarvrev i finalen.

En rolig dag med bästa kaninhoppare.
Klubbens fantastiska Liv kom och hjälpte oss med dömandet trots att hon inte deltog i tävlingen just idag . Stort tack <3

Men jag kan inte undgå att skicka ut en varningsfinger om det som sägs av kaninhoppare om andras kaniner – det är inte alltid kul att höra andras åsikter om sina egna kaniner. Jag tror på mina kaniner, jag vill att mina kaniner ska få alla chanser de vill till att tävla – även om de inte blir proffs. Så ja, tänk på vad ni säger när ägarna är i närheten. Och förresten så behöver man inte prata OM andras kaniner över huvudtaget, man kan ju faktiskt prata MED ägaren istället! Det har ju visat sig att "kaniner som inte är något att ha" har vunnit SM – flera gånger om dessutom! Bara en tanke…

Nu läggsdags – i morgon kaninfix… Som vanligt ;-) dagsljus is the shit ;-)


Permalänk

Idag behöver jag den här:

Greta!!

20141011-114111.jpg

Två fina lopp i första eliten :-)


Permalänk

Tokar!

Det tok regnar ute och kaninerna sitter i regnet! Varför hoppar de inte in i sina torra/vindskyddade hus?? De är ena riktiga knasar!

Men så har det alltid varit, alla sommar jag bodde hemma och hade kaniner ute i gräsburar så satt de flesta ute i regnet. Jag har inte fattat varför. :-) Det är också väldigt sällan de är riktigt blöta i pälsen. (Min felix jag hade förut, han som blev 12 år och 2 veckor, han var alltid superblöt och satt jämt i oväder :) ) Kanske bara retas de med matte? :-)


Permalänk

Ibland tvivlar även jag…

När jag haft besök av familjen hela helgen ;-) med en pajad rygg och magont (magsår?) och är ute klockan 21 på söndagskvällen och försöker jobba ikapp hos kaninerna. I mörker, med en liten ficklampa när jag borde ligga inne i sängen och kurera mig, då tvivlar även jag på det här med intresset kaniner…

Updates från kaninhuset;
Karisma hade en ordentlig svacka i veckan, jag trodde hon skulle ryka med då hon var riktigt dålig… Men dagen efter (och fortsatt) var hon precis som vanligt igen. Magont kanske även där.

Toka har gått tom igen, skulle ha haft bebbar den 3:e…

Mina uppfödningar har tävlat och tävlat och är superduktiga. Jag ska äntligen få tävla igen på lördag!!! LÄÄNGTAR!!!

En och annan hermeluttbebis ser inte klok ut i pälsen, alla kaniner (även hoppisarna) fäller och det tar tid med det varma vädret.

God natt! /Alex :-)


Permalänk

Morgonstund

20140927-101844.jpg

20140927-101852.jpg

20140927-101904.jpg

20140927-101913.jpg