Permalänk

Tävling!!

Idag har jag ÄNTLIGEN tävlat på hemmaplan igen. Med klubbsläpet bakom bilen dessutom.

Elit 1; Basse och Evo hoppade lite si och så. Greta kändes super och hoppade på 3+3 :-)

Lätt 1; Stina var superduktig och gick på 1+0. Pinne! Hoppade även E’s kaniner och Elvis fick pinne även han 0+0 :-) även Kakan hoppade final :-)

Svår: Karisma var inte så speciellt på hugget.

Msv; Moa hoppade med Love, han sprang på men slarvade med hindren och rev en del :( stort tack Moa för all tid du lagt ner på honom <3 vi båda har sett hans fantastiska hopp!

Elit 2; Evo var inte alls på hugget, jag utgick med honom. Han blir alltid lite off när det ska bytas päls. Greta gick nu lite si och så men Basse han hoppade fantastiskt och vi slutade på en tredje plats (med bara två cert såklart!!) 2+1

Lätt 2; Stina hade sjuk tur och hamnade på sjätte plats – den sista placeringen så vi fick pinne och blev medelsvår! Elvis blev öven han medelsvår :-) kakan var supersnabb och slarvrev i finalen.

En rolig dag med bästa kaninhoppare.
Klubbens fantastiska Liv kom och hjälpte oss med dömandet trots att hon inte deltog i tävlingen just idag . Stort tack <3

Men jag kan inte undgå att skicka ut en varningsfinger om det som sägs av kaninhoppare om andras kaniner – det är inte alltid kul att höra andras åsikter om sina egna kaniner. Jag tror på mina kaniner, jag vill att mina kaniner ska få alla chanser de vill till att tävla – även om de inte blir proffs. Så ja, tänk på vad ni säger när ägarna är i närheten. Och förresten så behöver man inte prata OM andras kaniner över huvudtaget, man kan ju faktiskt prata MED ägaren istället! Det har ju visat sig att "kaniner som inte är något att ha" har vunnit SM – flera gånger om dessutom! Bara en tanke…

Nu läggsdags – i morgon kaninfix… Som vanligt ;-) dagsljus is the shit ;-)


Permalänk

Idag behöver jag den här:

Greta!!

20141011-114111.jpg

Två fina lopp i första eliten :-)


Permalänk

Tokar!

Det tok regnar ute och kaninerna sitter i regnet! Varför hoppar de inte in i sina torra/vindskyddade hus?? De är ena riktiga knasar!

Men så har det alltid varit, alla sommar jag bodde hemma och hade kaniner ute i gräsburar så satt de flesta ute i regnet. Jag har inte fattat varför. :-) Det är också väldigt sällan de är riktigt blöta i pälsen. (Min felix jag hade förut, han som blev 12 år och 2 veckor, han var alltid superblöt och satt jämt i oväder :) ) Kanske bara retas de med matte? :-)


Permalänk

Ibland tvivlar även jag…

När jag haft besök av familjen hela helgen ;-) med en pajad rygg och magont (magsår?) och är ute klockan 21 på söndagskvällen och försöker jobba ikapp hos kaninerna. I mörker, med en liten ficklampa när jag borde ligga inne i sängen och kurera mig, då tvivlar även jag på det här med intresset kaniner…

Updates från kaninhuset;
Karisma hade en ordentlig svacka i veckan, jag trodde hon skulle ryka med då hon var riktigt dålig… Men dagen efter (och fortsatt) var hon precis som vanligt igen. Magont kanske även där.

Toka har gått tom igen, skulle ha haft bebbar den 3:e…

Mina uppfödningar har tävlat och tävlat och är superduktiga. Jag ska äntligen få tävla igen på lördag!!! LÄÄNGTAR!!!

En och annan hermeluttbebis ser inte klok ut i pälsen, alla kaniner (även hoppisarna) fäller och det tar tid med det varma vädret.

God natt! /Alex :-)


Permalänk

Morgonstund

20140927-101844.jpg

20140927-101852.jpg

20140927-101904.jpg

20140927-101913.jpg


Permalänk

Vad är det som händer?

Pom stöder inte på ett ben, avvaktar och ser hur det ter sig. Känner inget brutet i alla fall. :-(

Fotat lite hermelutter i natten. :-)

20140926-224655.jpg

20140926-224705.jpg

20140926-224718.jpg

20140926-224724.jpg


Permalänk

Kom på en ide!

Om hur jag skulle vilja bygga lite burar;-) såklart. Hihi.


Permalänk

Nyheter

Fick en seger med mig hem igår! Stina gjorde sin andra tävling och vann krok lätt ny :-) yay! Fick också hux-flux en ny kanin. Som kom hem idag från Hudik. Snabba puckar! Men jag har inte sett så mycket av den lille än… Mycket intryck av stora värden idag tror jag.


Permalänk

Nyheter

Fick en seger med mig hem igår! Stina gjorde sin andra tävling och vann krok lätt ny :-) yay! Fick också hux-flux en ny kanin. Som kom hem idag från Hudik. Snabba puckar! Men jag har inte sett så mycket av den lille än… Mycket intryck av stora värden idag tror jag.


Permalänk

Nolla i svår!

Karisma är felfri i krok svår!