Permalänk

Bubblande idéer fallerar – eller?

Ni vet väll att det alltid är kvinnan i familjen som bestämmer!? Det sa en bilförsäljare till oss en gång :-)

Har pratat lite bur idéer med Markus… Vi får väll se vem som får sin vilja igenom ;-p
Hihi!


Permalänk

Där satt den!

Jag tror att det hände! Jag tror jag har en blå/gul japan-bebis i Pins bo! Hon har fått två små idag. En svart och en blå/gul? Jag tar ut lyckan i förskott! Håll tummar och tår! Inte så fin teckning vad jag kan se dock (som den som avled).

Lite tur på bebisfronten! <3

Igår hade vi tisdagsträning på gården med hela 13 deltagare plus mig. 3 banor körde vi med :-)

20140820-213717.jpg
Sjukt kul!
Kan inte förstå att det snart är september – måste besluta om Kaninbitenhoppet! När ska det bli av?


Permalänk

Sparfarna briljerar!

Vilken helg på Dala Expo tävlingarna. Mina kaniner och andras Sparfar har varit klockrena! Massor av pinnar, uppklassningar och cupplaceringar. Roligt!! Massor av hoppande så nu är jag mättad i alla fall i några dagar ;-p.

Jag fick äntligen debutera med Basse och nog kommer vi växa ihop. Jag sabbade ett av loppen genom att peta = ett fel. Evo tog placering i krok eliten igår. Greta vann svåren och blev elit! Klara kom tvåa i lätten och blev medel. Jag fick ju också hoppa debut med Stina – hon var grym!

Idag gick det inte lika bra för de mina. Fick en placering med Klara (som egentligen inte är min) i medel rak.

Hela helgen har jag tävlat Emmas kaniner också, de var grymma! Elvis (Sparfs Fridy. Night) vann lilla expo cup!

Sparfs Cup avgjordes också och i år vann Nina från Gästrike Kaninhopparteam. Vinnande kaninen heter Snöflingan. Bullerskaft.! GRATTIS!!!

Nu är jag sjukt trött, mina ben orkar inte ens ställa mig upp från soffan. Tack och godnatt så länge! Längtar till nästa tävling!


Permalänk

Kom och kolla på kaninhoppning!

Och säg Hej till mig/oss i Dala Kaninhoppare.

Vi tävlar hela helgen på Rommeheds lägret i Borlänge. Kring arrangemang Nya Dala Expo.

Vi tävlar i Sparfs Cup och hela helgen har jag uppfödningar i alla klasser :-) ROOOLIGT!!

20140816-094548.jpg

20140816-094606.jpg

Det här är kärlek det :-)


Permalänk

Peppar Nya Dala Expo

Som är i helgen!
Ett litet gäng tävlar om Sparfs Cup! Se så snyggt cup-hindrets plank är :-)

20140815-225450.jpg


Permalänk

Äckelpeckel…

Idag fick Pom sin unge. Jag har nu i några dagar känt två gigantiska små i hennes mage, en på varje sida liksom. Idag kom det EN unge – en skitlång! Den måste ha legat böjt i magen – äckelpeckligt deluxe!!

Men kvällen kunde inte avslutas på ett bättre sätt med ett möte med BÄSTA kaninhoppargänget – styrelsen i Dala Kaninhoppare, vi saknade såklart alla av våra medlemmar för vi är helt klart ett grymt gäng allihop! Vi har haft det lite down ett tag och en riktig svacka med inställda tävlingar, karenstider för många i Sverige (pga ett dödsfall på en stor tävling i Skåne – ingen på plats drabbades), och alla i styrelsen har haft fullt upp med semester och jobb… Men nu jäklar är vi på gång igen! Själv ska jag ringa massa samtal i morgon och få rät ut lite fler frågetecken. Hoppas jag får svar!

Dessutom körde jag ett snabbt moms-möte på jobbet och åkte hem tillen träning. Hoppade alla som ska tävla i helgen. Love blir hemma… Han vägrar hoppa.

Nu ska jag sova! God natt :-)

20140813-224712.jpg


Permalänk

Testar något nytt.

Idag har jag köpt hem Stalosan F, det är ett rosa pulver som kan strös i burarna under ströet. Det har jag aldrig använt under mina 22 år som kaninägare men med Bebis som varit dålig så kände jag att det var dags att prova. Det här har jag fått myss om i och med utställarna. :-) Kan ju bara bli bättre (och kanske lite rosa kaniner). Såhär står det på en återförsäljares hemsida och även på ”burka”.

”Stalosan F sänker effektivt smittrycket genom att minska tillväxten av bakterier, svamp, virus, coccidier och eliminerar antalet spolmaskägg och fluglarver. Stalosan F binder skadlig ammoniak- och svavelgas samt torkar upp stall- och boxgolv. Stalosan F är ofarligt för både djur och människor.” (Granngården.se).

Såklart! Som alltid, är det viktigaste att städa… Det har ju funkat i 22 år ända tills nu, som sagt men nu testar vi med detta med :-)

Max fick även välja något roligt till sin kanin Isak (så köper jag lika till de andra). Han valde en 5 kg hink med gnagarblandning (alla gnagarblandningar = GODIS). De får helt enkelt dela på den hinken med lite då och då ;-)

God natt! :-)

Ps, är lite till mycket orolig för Pom. Avvaktar… Bebisar i magen…


Permalänk

Bevis!

20140811-214602.jpg
Bebisnät!
Vad skulle vi kaninägare göra utan kompostgaller och buntband?? ;-)


Permalänk

Victory!!

Med blöta knän, Markus och Isaks hjälp är den finaste bebisen jag har infångad! Yay!! Nu jäklar lär den hålla sig på plats för famtida showes ;-) Vatten och hö i några dagar för att reda ut den här grönt ätande bebismagen (tur jag skymtar fina pluttar i trädgården). Great!!

20140811-211647.jpg

Bebisnät på grinden!! ;-)


Permalänk

En snabb och kaxig en!

Äntligen anmäld till Dala Expo!! Sy synd att tävlingen inte är så stor som den en gång varit… Hoppas att några fler anmäler innan midnatt!

Den lilla kaninbebisen är fortfarande på rymmen, jag har varit så nära flera gånger men inte lyckats fång den än. Den är sååå snabb!! Nu såg Markus att den dessutom kom ifrån bilarna så nu börjar den vidga sina vyer också. Tur den är supersnabb in under huset igen. Jag kämpar på och får försöka fånga in den i morgon. Den lär få en go mage efter allt gräsätande ;-p

Självklart har den tillgång till vatten genom en skål ute på gräset (där vattnet minskat) och en i kaninhuset.

Lääängtar till Dala Expo!