Permalänk

Vandrar på Malta och äter god restaurang mat!

Jag har faktiskt aldrig varit på Malta förut…. Har mest hållt mej till Grekland och Spanien men den här ön är då verkligen över förväntan.


Hade tänkt vandra så mycket som möjligt här och vädret har ju faktiskt varit toppen….det har legat runt 20-22 grader och solsken nästan varenda dag och idag är det den 22:a november och jag läser på Fb om alla som julpyntar hemma.

Hittills så har vi gått 9,1 mil …och vi hinner gå i morgon också så över 10 mil räknar vi med och det får man väl vara nöjd med på 1 vecka ��




Det här är utsikten från lägenheten vi bor i den här veckan….suveränt mysigt!!




Och maten är över förväntan den med…det här blev dagens lunch!!

Risotto med gorgonzola, päron, ruccola, walnötter & balsamvinäger, suveränt gott och värt att prova på att göra hemma!



Idag har vi även varit till shoppingcentret och handlat lite… Såklart så glömde dom att ta bort larmet på en klänning jag köpte så liiiite pinsamt blev det men klänningen är supersnygg i alla fall.

Och julskyltningen är sååå himla fin och får mej faktiskt att längta hem lite..


Kram A-L 

Permalänk

Köttfärssås & spagetti…..med torkad Oregano från Italien!

Köttfärssås & spagetti… Glutenfri såklart!



Ibland så kör det ihop sej i mitt matlagningshuvud också men det brukar kunna bli bra ändå utan att krångla till det för mycket utan snarare förenkla och krydda lite annorlunda så idag blev det köttfärssås & spagetti med riven fårost och riktigt torkad oregano från Italien…


Och middagen lagas inte på hemmaplan så då blir det att tänka till lite extra…




Den här oreganon kommer direkt från Italien och är den sjukt godaste jag har ätit i hela mitt liv…. Bara doften är helt suverän!




Så här såg det ut på tallriken…. Och jag kan lova att det var gott!



Recept:

Glutenfri spagetti (ICAs eget märke är en favorit) kokas enligt anvisningar

Köttfärssås:
Ca 500 köttfärs
1 riven morot
1/2 gul lök hackad
1/2 gul paprika
Ca 1 1/2 dl chilisås
1-2 msk senap
1-1/2 dl vatten
1/2-1 msk worschestershiresauce 
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
Lite cayennepeppar 

Servera med riven fårost och oregano 

Enjoy!

Kram A-L
Taggar:

Permalänk

Bananpannkaka med varma Amerikanska blåbär!

Från en helg i Göteborg med en hotellfrukost där det serverades varma nygjorda plättar, som jag inte kan äta för att det är vetemjöl i dom så kände jag för det ikväll när jag kom hem…så nu ligger jag i soffan mätt efter att ha ätit den här portionen….och min mellersta tonåring som fyller 14 nästa vecka kom nyss och sa… – Du!!!! Det där var riktigt gott!!! Kan inte du göra en matlåda till mej i morrn??? Nja… Tror inte det… Han får nog faktiskt vänta tills jag slutar jobbet i morrn �� 

Dom är i alla fall hur lätta som helst att göra…
Recept:
1 banan
2 ägg
Kokosolja
Börja med att mosa bananen, knäck äggen över bananen och vispa ihop det till en smet.
Jag har ju turen att ha en riktigt gammal instekt plättlagg som jag använde. Smörj lite med kokosolja och stek som vanliga plättar.

Snabbt, enkelt och suveränt gott som serverades med varma stora Amerikanska blåbär och med favoritprogrammet för tillfället på tv:n …Dessertmästarna!! 

Enjoy!
Kram A-L

Permalänk

Hotellfrukost på Rica i Göteborg och lite Italienska kläder!

Åkte tåg ner till Göteborg i går eftermiddag och fick en hel del gjort på tåget… Lyckades lägga ut lite bilder från senaste Schwarzkopfvisningen och från årets frisör 2013 på vår klipp & Färgstudion 12 AB’s Facebook sida så kolla in den om ni inte redan gjort det . 


Att äta en hotellfrukost med min kosthållning funkar faktiskt hur bra som helst ( med lite fusk) och så här såg min ut i morse…

En kopp grönt te
Ett kokt ägg med lite kaviar till ( lite socker i den då men lite fusk får man ju räkna med) och lite äggröra
Glutenfritt bröd med lite wästgötakloster ost ( ibland måste man ju unna sej lite och den här osten är svår att låta bli) 
Gurka, paprika,melon,ananas och röd grapefrukt 



Och här hittade jag ju en italiensk affär som jag blev kär i sist… Bra priser på kläderna också så en promenad dit gjorde jag såklart den här gången också och ett par till byxor blev det i samma stuk som förra gången men med kamouflagemönster och en passform som Pleasejeansen fast till avsevärt bättre pris! Den här gången fick jag gå på stan själv medans min kärlek ❤ gör sitt jobbpass idag så jag passade på att gå en extra vända idag så ca 1 mil blev det allt som allt och jag upptäckte 2 till Italienska affärer här nere…. Det känns som att italienska kläder är större här än i Stockholm…och snygga kläder till bra priser är ju alltid kul. 


Nu ska jag ligga och läsa en ny inredningstidning tillsammans med en kopp te i väntan på att kärleken ❤ ska jobba klart och så får vi se vad vi ska ta för restaurang ikväll ��

Kram A -L

Permalänk

Hemgjorda tortillabröd utan gluten och vete!

Öppet hus med kusiner & mostrar på besök!

I somras när vi var ner till Stockholm så passade vi på att hälsa på min kusin med familj som bor ute på Munsö…superfint ställe dom bor på och jättekul att ses såklart! Och det är så himla kul att se hur pojkarna bara hittar varandra på en gång fast det går ett tag mellan gångerna….och så här kul har dom haft idag :)


Här hjälper fina moster till med att försöka få plats med allt på bordet…


Headstands…. Hur lätt som helst för vissa ;)



Vilken känsla det var att sitta på altan i solen och bara kolla in hur kul killarna hade…



Dom lyckades vara stilla för ett kort tillsammans i alla fall … ;)



Hemgjorda tortillabröd …



Till kvällens middag som blev kycklingfajitas….älskar den kryddblandningen men det räcker med 1/2 påse…



Mmmmmm….



Så här såg det ut på tallriken….



Receptet på tortillabrödet ligger på bloggen

Enjoy!

Kram A-L

Inga kommentarer:

 

Skicka en kommentar

 


Permalänk

Kycklingsoppa med shiratakinudlar och kokosmjölk

Hittade ett nytt recept idag som jag bara var tvungen att prova.. Fast vi hade kylskåpet fullt i rester.

Chicken noodle soup…. En kycklingsoppa med nudlar och kokosmjölk.
Jag har bytt ut några saker från originalreceptet…. Bl.a. Nudlar till shiratakinudlar och jag hade inte citrongräs hemma så jag tog skalet från en färsk citron ( rivet) istället.


Recept:
1 gul lök
2 msk färsk ingefära 
2 citrongräs 
500 gr kycklingfiléer 
1 liter vatten
2 röda paprikor
2 tsk röd currypasta 
1 tsk currypulver
1 tsk spiskummin
1 burk kokosmjölk
2 påsar shiratakinudlar 
1/2 kruka grovhackad koriander
2 tsk kokosolja att bryna kryddorna i 
1 lime
Himalayasalt och svartpeppar



1. Skala och hacka lök och ingefära. Strimla citrongräset. Koka upp vatten i en stor kastrull. Koka kycklingfileerna hela med lök,ingefära och citrongräs. Småkoka ca 15 minutiös filéerna är genomkokta.


2. Ta upp kycklingen och drag sönder filéerna med gaffel och spara buljongen.
3. Skär paprikan i mindre bitar. Fräs currypasta och kryddor i kokosoljan i kastrullen, tillsätt paprika, kokosmjölk och kycklingbuljongen, lägg i kycklingen och sjud i 10 min. Smaka av med salt & peppar.
4. Tillaga nudlar efter anvisningarna.
5. Servera soppan med nudlar, koriander och en klyfta lime.


Vi åt den här i kväll framför en brinnande brasa och efter en kall Pw runt sportfältet…. kommer helt klart att göra den här igen! 

Enjoy!
Taggar:

Permalänk

Hemlagade tortillabröd utan gluten och vete!

Härliga söndag! 

Den här söndagen har jag väntat lite extra på och så chockar jag mej själv med att sova till 11.05?!? Trodde inte att det var sant när jag kollade vad klockan var så det blev snabba ryck med en 8 km Pw, löpning och intervall slinga i solen med vätskepaus hos TinaFina på prästgatan.

 Sen var ju frågan vilken mat ska vi göra idag då? Adam och Kevin röstade såklart på Enchiladas…. Jag har skämt bort Kevin med dom sen han gick i 3:an så äntligen fick dom bestämma. Jag gjorde vanliga åt dom ( nästan i alla fall ) och hemgjorda till oss andra.

Recept:
400 gr vatten
1 tsk bakpulver 
1/2 tsk salt
50 gr rismjöl
150 gr majsmjöl
30 gr fiberhusk
Majsmjöl till utbakning

 

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till en jämn smet.

2. Låt degen svälla i 15 minuter.

3. Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på underlag mjölat med majsmjöl.

4. Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta.

5. Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut.



Så här såg mitt kök ut under utbakning….




Kom också på varför dom ska vara så tunna….

Det är ju bakpulver i dom så dom sväller vid stekning..


Fick ihop en fin hög med 8 st i alla fall…nästa gång kan dom vara liiiite tunnare och mindre..




Dom köpta i en form och mina i den andra… Gissa vilka som är mina?



Japp formen med 4 st i… Har ni inte gjort Enchiladas förut så måste ni testa det. Jag brukar faktiskt fuska lite där och köpa en färdig kryddblandning och så gör jag dom på köttfärs, den här gången hade jag i lite riven morot också och osten jag har använt är skivbar chevrette, en getost med supergod smak! 



Så här såg det ut på bordet när killarna dukade idag …mysigt värre fast det var en som fattades idag!



Och så här såg det ut på tallriken…. Jag serverade med spenat och guaccamole och betyget på tortillabrödet blev helt klart Godkänt!! Så nu har jag sagt att hädanefter så gör jag mina bröd själv!!



 Nu ligger jag i soffan med ljusen tända och bloggar lite innan jag ska sätta på en film som får avsluta den här fina söndagen… Såg förresten The great Gatsby igår ….se den om ni inte redan har gjort det?! Grymt bra film och ännu grymmare filmmusik :)

Enjoy!

Kram A-L 

Permalänk

Aubergineröra med kyckling och shiratakinudlar!

Min favorit röra!

Nu var det ett tag sedan det blev något bloggande igen! Periodvis så är ju livet liiiite hektiskt så då kommer det efter och nu har det varit lite storstäder på schemat och då blir det rätt mycket ute mat….många ceasarsallader kan jag säga och nu gillar jag verkligen det och dom flesta restauranger har dom och det är svårt att misslyckas med ;)


I kväll så blev det iaf lagad mat här i huset igen och inte vad som helst utan stekta grönsakeroch den här blandningen är en favorit!

Stekt Aubergineröra!
1 Aubergine
1/2 gul paprika
1/2 gul lök
Stek i lite kokosolja, soya sås, worschestershiresauce och krydda med himalayasalt, svartpeppar och cayennepeppar.

Jag tillsatte lite kyckling och serverade med shiratakinudlar!

Superenkelt och supergott! :)



Det här är en av mina resor jag har varit på! Vi har haft otroligt roligt i Stockholm på Årets frisör gala… Det roligaste av allt är ju att träffa alla frisörer som man känner från andra salonger och även från andra städer och all inspiration man får! Nu får vi väl se fram emot frisörbåten 2014 :)



Och just nu känner jag lite extra tacksamhet för höst, brasa och tända ljus!

Kram A-L 

Permalänk

Cold War…. En förkylningsjuice behövs i dom här tiderna!

Godmorgon!!  Fattar inte att man måste vakna så tidigt?? Satt uppe till nästan 01.30 inatt och skissade på ett till projekt jag har… Och vaknar ändå 06.27!??! Sjukt .. Men kan ju vara förkylningen så jag kör väl tills jag måste gå och lägga mej framför en film på em för att jag inte orkar mer ;)

Härligt att kunna sitta ute i solen på altan och blogga i alla fall … Jag började min morgon med en morgonshot på äpple och färsk ingefära och fortsatte sedan med att göra 3 juicer….
2 st cold war och 1 Beyond Detox så nu ska det väl räcka under dagen i alla fall.
När man är förkyld så jobbar ju kroppen för fullt med  att bli av med det vi ”fått” vilket kräver en hel del energi…vilket gör att det underlättar för kroppen om man får rena juicer med färdig näring i istället för att som vi så ofta gör… Försöker att tvinga i oss mat! Såklart att kroppen får näring från maten men den får lov att använda nästan hälften av din energi för att utvinna den näringen så då är det ju bättre om man kan spara den energin till att bli frisk istället.
Här kommer receptet:
1/4 färsk ananas
1 apelsin ( ta bara bort det orangea skalet och lämna det vita kvar annars kan du inte köra den i råsaftcentrifugen )
2,5 cm citron
1 msk Manuka honung
Manuka honung är en speciell sorts honung med läkandekrafter både på in och utsida av kroppen och kan köpas på hälsokost eller nätet…. Aningens dyrare, kostar mellan 200-300 :-/ burken beroende på storlek så det är inget man slösar med direkt ;)

Kör allt i råsaftcentrifugen utom honungen… Den tillsätter du tillsammans med juicen i en mixer och mixar tills den är slät och du kan också tillsätta is om du vill… Själv föredrar jag allt som är mer rumstemperarat eller bara lite kallt… Också skonsammare mot magen.

Voila’ ….Klart för en morgondrink i solen!

Ska strax passa på att åka och reklamera mina träningsbyxor medans jag ändå inte kan träna…så ha en fortsatt solig och mysig lördag och hoppas att ni slipper förkylningar!
Kram A-L

Permalänk

Digestivekex med chevrette ost

Vad kul att se att det är så många som tittar in på min sida fast jag inte bloggat på ett tag!

Många frågar mej hur jag hinner med allt och ibland så hinner jag faktiskt inte med allt… Jag har alltid tusen saker på g i huvudet, mycket att göra på salongen… Vilket jag är otroligt tacksam för!!…ett hus och 3 barn att ta hand om.. Den minsta spelar ju fotboll i IK Brage P05 och då ingår ju såklart träningar, matcher och lite kiosktjänstgöring… Jag klagar absolut inte, jag har så otroligt mycket att vara tacksam över! Jag sa till min äldsta son häromdan :- vet du att jag är rik? Jaa, fick jag till svar…mamma, du är rik på livskvalité! .. Kan ni tänka er vad det värmde när det kom helt spontant?!
Det här är en annan livskvalité …. Helt underbart goda digestivekex gjorda utan både gluten och vete! Och det är det viktiga finstilta att läsa… Vill man hålla sej borta från vete så räcker det inte ibland med att det är glutenfritt… Det kan fortfarande innehålla vetestärkelse vilket jag inte heller kan äta så det gäller att läsa noggrant! Efter att ha varit dyngförkyld och sängliggandes den här veckan så har ju maten inte smakat nåt överhuvudtaget så det här nu på fredagskvällen är ju rena lyxen!

Chevrette ost är en hårdost gjord på getmjölk… Vilket är ett bättre alternativ än vanlig ost och jag har såklart mjölkfritt smör på digestivekexet och kumquat marmeladen är gjord utan tillsatt socker, helt suveränt god och allt kan handlas på ICA maxi!

Och efter som jag ska vänta typ 23 timmar till innan jag blir frisk så håller jag på att förbereda mej inför höstens alla mysiga kvällar med ljus som värmer… Senaste fyndet står uppe i mitt sovrumsfönster och kommer från Västerås countryhome… Kan säga att det var kärlek vid första ögonkastet!

Ha en himla fortsatt trevlig fredagkväll och ni som snor mina ord kan jag bara säga att jag känner mej hedrad av att bli ”kopierad” och ni vet vilka ni är ;)
Kram A-L