Permalänk

Nu blev det vinter!

Hej allesammans!

Hoppas att ni har haft en skön helg!

Helgen är slut och det är även hösten skulle jag nog våga påstå.
I morse var det hela minus 8 grader när jag klev upp men om vi ska tro väderprognoserna så ska det blir riktigt ”varmt” i mitten av veckan :-)

Den här veckan har jag till uppgift att fota fyra svarta katter som bor här just nu och just svarta katter är ju inte så lätta att få bra bilder på men jag ska göra mitt bästa :-) Bilder kommer i slutet av veckan på min hemsida.

Helgen har varit fylld av underbara missar och några har åkt och några har kommit.
Någon av de som har åkt är den här lille birma herren :-)
Nybadad och fin :-)

Han hade ingen större brådska att åka ifrån mej……

Han höll i sig hårt med tassen runt min arm och spann och gosade så att det stod härliga till :-) Lilla gubben!

En av de som har kommit under helgen är den här fina killen :-)

Vem kan ana att han har varit hemlös och haft en mycket svår start i sitt unga liv? Nu har han hittat sin familj som älskar honom över allt annat. Han har även fått en ”syster” – även hon med samma svåra start i livet. Trots sina svåra uppväxtförhållanden är båda två  nu gosiga och orädda katter. Hur underbart är det inte med lyckliga slut!

//Eva


Permalänk

Gammal är äldst :-)

När de små kattflickorna som var 14 veckor gamla ( unga) åkte hem så avlöstes de av en riktig gentleman :-)

Hela 18,5 år är denna charmör vilket motsvarar 92 år!
Det är första gången han är hemifrån och således första gången han bor på hotell så nu var det väl på tiden :-)

Han är inte det minsta bekymrad över situationen utan tar det hela med ro.
Han tittade lite nyfiket på grannarna när han kom sedan gick han och la sig och vilade med invikta tassar! Vilken farbror!
Han har ett underbart ansiktsuttryck och den som inte blir charmad av honom – den finns nog inte! Håll med om att han ser klok ut!

Han gillar skarpt att sitta i solen och spana på fåglarna men jag har förberett honom på att det kanske snart är slut på solen ……de som kan det där med väder påstår ju att det ska bli snö inom de närmaste dagarna :-(

//Eva


Permalänk

Om att veta men inget göra & vem är ”någon annan”?

Jag har funderat på en sak som säkert kommer att uppröra många för man kanske kommer att känna sig lite skyldig eller få några att känna att de måste ”förklara” sig…..

Jag tänker på alla som vet att ett djur far illa men inget gör – det får någon ”annan” göra. Jag kan inte för jag ”bor för litet”, ”har inte tid”, ”ingen möjlighet” eller ”bara inte lust”.

Men vem är det där som är någon ”annan”? Är det din granne eller är det ett djurhem? Eller är det den som råkar passera efter dej? Om man hela tiden säger att det ”får någon annan lösa” så blir ingenting löst!

Anledningen till att jag skriver det här är den här bilden som jag har lånat från Värmdö Katthem i Stockholm och som inte kan lämna mitt sinne ifred.

Bilden är fruktansvärd - jag vet MEN verkligheten är ännu värre!
Innan katten kom att se ut så här så var den förstås mager och eländig och helt uppenbart övergiven och många såg den men INGEN gjorde nåt för det hoppades man att någon ANNAN  skulle göra något. När så en människa med hjärtat  på rätt ställe dök upp så var det försent och katten gick ej längre att rädda!

Att blunda för detta och att låtsas om att verkligheten inte ser ut som den gör hjälper inte någon. Och att trycka på ”Gilla-knappen” på olika saker på Facebook hjälper inte heller eller att bara tycka synd om djur som man vet far illa. Om djuret har en ägare så anmäler man vanvården till Länsstyrelsen.

ALLA kan  göra något men ingen kan göra allt! Om man inte kan ta hand om t.e.x ett djur som är hemlöst kan man hjälpa till på ett katthem, hjälpa till ekonomiskt ( våra djurhem runt om i landet behöver alltid hjälp -både ekonomiskt och praktiskt), ge mat & mediciner till katthemmen m.m
När jag pratar ekonomiskt så menar jag inte att man behöver donera några stora summor – många bäckar små! Tänk om alla skänkte bara t.e.x 10 kr var vilken enorm summa det skulle bli! Mindre än vad en chipspåse kostar…..
Eller så kan man skänka saker man inte behöver till något djurhem som anordnar loppis och de kan på så sätt få in pengar som de såväl behöver!

Ett av de sätt som jag hjälper hemlösa katter på är att förutom att skänka olika föreningar pengar samt vara medlem så sponsrar jag tryckningen av en kattalmanacka. Tillsammans med ett flertal företag har jag varit med och betalat tryckningen av den här fina almanackan som säljs till förmån för katthemmet Hitta Katten i Enköping. Almanackan kostar 100:- ( plus ev.porto ) som går oavkortat till de hemlösa katterna! Om ni vill beställa en från mej så skicka bara ett mail till sodradalarnaskattpensionat@telia.com så skickar jag betalningsuppgifter eller kom hit och köp en på plats ( men ring innan ) Vilken perfekt julklapp som värmer både mottagaren och en hemlös katt :-)

Tänk på att det spelar ingen roll vart katthemmen ligger i landet för att hjälpa dem ekonomiskt – alla katterna är hemlösa och geografiskt så har det ingen som helst betydelse för var katten befinner sig!
Alla har de ett gemensamt – de är alla hemlösa/vanvårdade.

Om jag hade tänkt att någon annan skulle hjälpa Grållan så hade hon garanterat inte varit vid liv i dag…..Jag är inget helgon eller någon hjälte på något sätt men jag gör det lilla jag kan och jag skulle inte kunna sova gott på nätterna om jag hade lämnat Grållan  som dök upp här i vår trädgård för två år sedan – hemlös & mager – åt sitt öde att  att gå en garanterad död till mötes….

Låt denna någon bli du :-)

//Eva

 


Permalänk

Mysfarbror & höstsol :-)

Vilket fantastiskt höstväder det är i dag!
Jag har aldrig varit någon större beundrare av hösten men jag måste nog erkänna att jag har ändrat mej på den punkten :-)
Man kan ju inte annat än att älska detta :-)

Så här ser det ut i trädgården och jag måste bara säga att jag älskar lönnar! Visst är de vackra! Ser ni katten som är i sin rastgård föressten? Han sitter och spanar på fåglarna som har sitt fågelbord en bit bort – på behörigt avstånd ;-)

I går kom den här gosiga farbrorn för att stanna  några dagar på pensionatet

Han charmade in mej direkt :-) Så otroligt gosig och han spinner hela tiden och vill att jag ska bära honom mest hela tiden förutom att han älskar att sitta i knät :-) Det var t.o.m svårt att fota honom för han skulle bara krypa in i mitt ansikte hela tiden :-)

Ha en skön söndag och passa på att njuta av det vackra vädret och höstsolen :-)

//Eva


Permalänk

14 timmars väntan är över……

Hej på er!
Babbis vid tangenterna :-)
Matte håller på med andra missar just nu så hon hade inte tid att blogga så då bestämde jag mej för att ta till tangenterna.

Häromdagen hände en grej här. Lill-Babs – min son ni vet – var ute i ottan i rastgården och låg på lur på en liten mus. Efter lite jakt så lyckades han fånga den. Efter att Lill-Babs hade fångat in den så skulle han absolut ta med sig den in i huset genom kattluckan – fast jag sa nej! Jag vet nämligen att matte inte alls uppskattar våra små presenter…….men tror ni att han lyssnade på gamle farsgubben? ICKE!

När matte kom upp vid 6-tiden så kunde hon snabbt konstatera att det hade gått vilt till eftersom alla mattorna låg i oordning……

Lill-Babs tog ju musen och sen skulle han ju ”stajla” med att han hade lyckats med att ta ett byte och vad tror ni händer då??? Jo han tappade ju fokus förstås och släppte ner musen i hallen och musen tog sin tillflykt in på toaletten och snabbt som ögat försvann den upp i ventilationsröret……hmm Klantigt om ni frågar mej!

Tror ni han fick ut den på egen tass då? Nix! Vi var tvungna alla fyra att hjälpa honom. Grållan ville inte hjälpa till – hon sa att hon hade semester! Vi andra arbetade i skift…..

Vissa tog låååånga raster….

 

I hela 14 timmar väntade vi och försökte att pilla fram den innan vi faktiskt lyckades! Vilken lång arbetsdag det blev!
Lill-Babs tog den till slut och sprang fortare än fortast ut i rastgården med den med matte hack i häl för att se till att den verkligen kom ut igen.
Matte vågade knappt gå in på toaletten på hela dagen :-)

Vår matte gillar verkligen inte när vi tar in möss/sorkar eller daggmaskar till henne – otroligt otacksam är hon när vi bara försöker visa vår uppskattning :-)

I dag skiner solen så jag ska nog ta och gå ut och sätta mej och spana lite i solen. Ibland går det förbi ett och annat rådjur på åkern bakom vårt hus – det tycker vi är jättespännande!

Ha en bra dag!
Mjau från Babbis!

 

 

 


Permalänk

Man kan ju inte annat än bli lite tagen……

I går åkte den här lilla söta fröken hem

När hon skulle åka hem bar jag ut henne till husse & matte som var vid sin bil . Hon hade koppel på sig och satt på min axel och när jag skulle lämna över henne tryckte hon sitt lilla huvud hårt mot min kind och ville inte släppa taget……samtidigt som hon spann!

Det är kärlek det – blev lite rörd faktiskt! Lilla gumman har varit hos mej sedan starten när jag öppnade 2008 och nu har hennes lilla kattfamilj utökats från två som de var från början till fyra :-)
Jag visade ägarna mina maine cooner och sedan var det kört så nu finns förutom de två huskatterna även två maine cooner i familjen – så kan det gå :-)

En annan liten dam som åkte hem i går var den här sötnosen som var här för första gången och som jag hoppas på att få träffa igen :-)

Hon är som en riktig fotomodell och det som hon gillade allra bäst var att visa upp magen för att man skulle gosa med den – då spann hon och trampade samtidigt med tassarna. Observera stilen på bakbenen på bild nummer två :-)

I kommande blogginlägg ska ni få träffa mina yngsta pensionatsgäster – så var beredda på en riktig sötchock :-)

//Eva


Permalänk

Babbis har talat!

Mjau på er alla! Babbis här!
Nu var det länge sedan matte släppte över tangenterna till mej!
Men nu kände jag att det liksom var min tur att tala ut :-)

I förrgår var det baddags sa matte och sagt och gjort innan jag hade hunnit protestera så plumsade man i plurret!
Hiskeligt blött blev det! Sedan fick jag hjälp med att bli torr – kallas visst för föning. Varmt och skönt blir det iaf men man kan ju undra vad det ska vara för mening med att först blöta ner mej och sedan torka mej?!
Ibland efter ett bad brukar det kunna inträffa en bilresa dagen efter och det var precis vad som hände denna gången.
Tidigt på lördags morgon förstod jag att något var på gång trots att matte hade lämnat transportburen på farstukvisten för att jag inte skulle kunna veta vad som var på väg att hända – men hallå!!! – jag är väl en smart kille! Fattade förstås direkt att det var en sådan där utställning jag skulle åka på.
På en utställning får man visa hur snygg man är och det vet jag ju redan att jag är snyggast i hela världen  så jag kan nog tycka att det är ganska onödigt att åka iväg för att få det på papper ;-)

Som vanligt var jag mitt allra soligaste jag och visade upp mej på allra bästa sätt och charmade de allra flesta ;-)
Tror bestämt att domaren blev lite kär i mej!
Hon sa att jag var i det närmaste perfekt men det visste jag ju redan och så sa hon att jag var i perfekt showkondition och det betyder bl.a att matte hade lyckats med min päls och
då blev hon ju glad förstås :-)

Här sitter jag framme på domarbordet

Foto Sanne Andersson

När man som jag är en Maine coon så ska man ha en lite ”grym” look och det har jag säger de som vet och det tycker jag förstås själv också ;-) De som inte känner mej kan tro att jag är farlig bara genom att titta på mej men jag är världens snällaste kille – jag lovar :-)

Efter mycket klämmande och kännande konstaterade domaren att jag var hennes snyggaste kastratkille och jag gick vidare men där tog det slut för min del i går men lika glad var jag för det.

Men däremot så gick jag segrande ur slaget om ”Bästa tricket”!
Det stod mellan mej och en Cornish rex som skulle dansa inför publiken. Jag var först ut och skulle göra High Five – men jag kunde inte koncentrera mej så bra för det fanns massor av saker att titta på runt omkring men till slut så kunde jag koncentrera mej på matte och jag gjorde några klockrena ”High-Five”  inför en applåderande publik på kanske 100 personer :-)

I dag är jag trött och tillbringar dagen i mitt högsta klösträd och nu vankas det snart fisk som matte ska koka. Jag ska dela med mig till mina fem kompisar också – de är också sugna på fisk.

Nu ska jag återgå till mina sköna plats i sovkorgen!
Tass på er från er alldeles egna

Babbis!

 


Permalänk

Tiden går!

Hittade den här fantastiska klockan på nätet och som jag bara är tvungen att beställa! Visst är den underbar ;-) Det blir en fröjd att titta vad klockan är nu! Nu gäller det bara att välja färg på den också…..den finns i många olika färger.

Jag samlade inte direkt på kattsaker tidigare men efter att jag öppnade kattpensionatet för drygt 5 år sedan har jag fått många saker med katter på och porslinskatter o.s.v så nu börjar det att bli en liten samling :-)

//Eva


Permalänk

Sannolikheten att vinna på lotto är nog större…..

God förmiddag på er kära bloggläsare!

Hösten har gjort sitt antågande och löven faller i en faslig fart.
I går klippte jag gräsmattan för troligen sista gången i år.
Så nu är det snart dags att vinterförbereda trädgården inför vinter.
Jag har varit och inhandlat lite nya vårlökar att plantera under några nyplanterade träd. Bl.a har mina egna katter fått ett nytt äppelträd i sin rastgård att klättra i – nåväl om 10 år kanske de kan klättra i det :-)

 

Vet ni vad de här två katterna har gemensamt förutom att de bor här på pensionatet?

Katterna kommer från två olika familjer – som bor i två olika städer och som dessutom inte känner varandra men katterna har samma föräldrar och är födda i samma kull! Sannolikheten att de ska bo här samtidigt måste i stort sett vara lika med noll!
Killarna är av rasen Neva Masquerade.
Är det inte märkligt så säg – vilket sammanträffande eller hur!!
Jag har förstås berättat för missarna att de är bröder men de verkar inte ta någon som helst notis om det ;-)

 

Den här kritvita killen bor här för första gången men det är inte första gången som vi träffas då han brukar komma hit och bada med jämna mellanrum.

Men den här gången blev det inte bara ett bad utan en inackordering då matte skulle måla om hemma och inte vill ha hjälp av någon misse som trampar runt i färgen  :-) Jag har dessutom träffat honom hemma på hans domäner då hans matte har ett pelargonmuseum och eftersom jag älskar pelargoner så brukar det bli ett besök då och då . Jag ser att missen känner igen mej när jag kommer :-)

 

Såg något ovanligt häromdagen på Blocket. Den här annonsen låg utlagd den 11/9:

Körde tyvärr på en svart vit katt med rött halsband igår kväll inne på fors station med tåget ;fjärrtåg klarerare underrättad om detta jag hoppas den som äger katten blir underrättad om detta / lokförare i gävle

Det är inte ofta någon lägger ner tid och energi som denna lokförare har gjort och bemödar sig med att lägga ut en annons. Han/hon måste vara en riktig djurvän! All heder till dej! Du får dagens ros av mej!

För er som inte bor i trakten kan jag berätta att Fors ligger ca 1 mil från där jag bor.

Ha nu en riktigt bra helg och ta hand om er och era fyrfota vänner!

//Eva

 

 

 

 

 


Permalänk

Hittekattens dag!

Första söndagen i september d.v.s idag firas Hittekattens dag runt om i landet. Hittekattens dag är en dag som skapades för att försöka höja hittekatternas status i vårt samhälle och det är en tradition som har funnit sedan 2005.

I min hemkommun Avesta finns Avesta katthem som bildades i Mars 2010. När föreningen bildades fanns ännu inga lokaler utan man startade med att bygga upp verksamheten genom att sälja diverse saker samt anordna loppisar.

I juli 2011 stod katthemmets lokaler färdiga att tas i bruk efter mycket arbete med att iordningställa katthemmet.

Sedan starten 2011 har många katter fått nya kärleksfulla hem från att ha kommit in från ett liv som hemlös eller från misär/vanvård.

Katthemmet har loppis i Krylbo varje lördag mellan kl 10 -14 utom den 7:e & 14:e September. Dit kan man skänka saker man inte behöver som är hela och rena. Alla pengar som kommer in går oavkortat till de hemlösa katterna. Så släng inte era saker utan skänk dem istället till katthemmet :-)
Ni som inte bor här men kanske är kunder hos mej på pensionatet är välkomna att lämna era loppissaker här hos mej så vidarebefodrar jag dem till katthemmet!

Avesta katthem – är precis som många andra katthem- helt beroende av privata donationer då man inte får några som helst bidrag från kommunen.

Avesta katthem tampas precis som flertalet katthem med problemet att få människor att ställa upp med att arbeta som volontärer.
Arbetet på katthemmet innebär att man får ett arbetspass kvällstid under veckorna eller  på helgerna. På sitt pass sköter man om katterna med att göra rent lådor, städa, kamma katter, gosa med dem o.s.v
Under vardagarna har Avesta katthem en person anställd på halvtid. Känner du att du har lite tid över och älskar katter samt vill göra en god gärning så tycker jag absolut att du ska höra av dej till dem!( Eller till ett annat katthem för er som bor på annat håll )

Ordförande Maria Ingemarsson har varit med sedan starten av katthemmet.

På Avesta Katthem bor just nu 15 katter varav 4 är kattungar under 1 år.

Den här svart/vita damen som heter Estelle var ett riktigt charmtroll som var otroligt kelen!


Estelle är född på katthemmet 2012 och vill vara ensamkatt i sitt nya hem. Hon vill komma till någon som har mycket tid – då hon vill ha mycket uppmärksamhet & kärlek :-)

Mynta är en otroligt stilig tjej som accepterar andra katter och flyttar gärna till någon som har en snäll kattkompis :-) Mynta är 3 år.

Gullefjun är en jättefin kille som är 2 år och han vill gärna ha en kompis eller någon som är hemma mycket då han är en sällskapssjuk kille :-) Gullefjun trampade konstant med tassarna när jag skulle fota honom :-)

Det här är Annika ( svart med ytterst lite vitt ) och Greger ( svartvit) som vill komma till någon som har tid att ägna sig åt dem då de behöver lite extra kärlek då de fortfarande är lite blyga för människor.

Stumpan heter den här lilla sötnosen :-)
Stumpan är ca 2 – 3 år och en social tjej.

Sara & Lillan hittades övergivna i ett hus där ägaren hade flyttat utomlands och lämnat katterna ensamma!
Sara & Lillan var inte i bra skick men efter att nu fått vård och fått äta upp sig så mår de nu bra och söker nu efter ett kärleksfullt hem där de får stanna för resten av sina liv. Sara & Lillan har några år på nacken. Båda damerna ville undersöka vad jag var för en och båda två var gosiga :-)

Kanske just du kan öppna din dörr för någon av dessa katter eller för någon av de andra katterna som behöver ett hem?
Om inte så kanske du har möjlighet att ställa upp och hjälpa till på katthemmet? Eller varför inte skänka en slant?

Avesta katthem har en hemsida www.avestakatthem.se där du finner mer information om katthemmet
Vill du skänka en slant så gör du det till Bankgiro 615-4223 (Swedbank)

I dag söndag 1/9 har katthemmet  öppet hus mellan kl 14 – 17! Så passa på att besöka dem och se alla missarna och du som är intresserad av att veta mer om hur det går till att bli volontär!
Avesta katthem hittar ni på Åsgårdsvägen17 i Skogsbo. 

Jag skrev om det så sent som för ett par dagar sedan här på min blogg: kastrera era katter så kanske vi kan få ner antalet hemlösa katter. Det behövs inga fler oönskade katter då det redan finns över
100 000 hemlösa katter i vårt land……
Kom också ihåg att vaccinera & id-märk din katt och sist men inte minst viktigt – kom i håg att anmäl din katt till Sveraks kattregister och/eller till SKK´s register. Utan registrering av kattens id-märkning är den värdelös ( ingen vet vems katten är iaf trots märkningen ….)
Alla vuxna katter på katthemmet är dubbelvaccinerade,avmaskade, kastrerade & id-märkta.
Kattungarna är dubbelvaccinerade,avmaskade samt id-märkta.
De vuxna katterna kostar 1200:- och kattungarna 800:- vilket är verkligen billigt :-)

Om du vill se fler vackra katter kan ni som vanligt gå in på min hemsida www.sodradalarnaskattpensionat.se 
Kika under fliken Gästfoton så får ni se( nästan) alla  mina gäster som jag har haft sedan jag öppnade sommaren 2008 :-)
Enda skillnaden är att de missarna är inte till salu ;-)

Ha en bra söndag allesammans!
//Eva