Permalänk

TomteNisse och PepparkaksÄster firar jul

http://nakenhundens.wordpress.com/2013/12/25/god-jul/


Permalänk

Mörkaste dagen på året

http://nakenhundens.wordpress.com/2013/12/21/morkaste-dagen-pa-aret/


Permalänk

Nu börjar det kanske dra ihop sig?

You know what to do! -> http://nakenhundens.wordpress.com/2013/12/18/presentation/


Permalänk

Smågrisar på julgransjakt

Inlägget hittar ni här! http://nakenhundens.wordpress.com/2013/12/16/smagrisar-pa-julgransjakt/

 


Permalänk

Byte av blogg…

Nu har jag, efter flera månaders funderande, tagit det stora steget att starta upp en ny blogg på ett annat ställe. Det som har tagit emot är att ”nakenbloggen” är upptaget överallt och det är liksom mitt… MITT. Men samtidigt är jag så trött på dt.se, ni som inte bloggar här kanske inte märker av det men det är väldigt segt att uppdatera, att lägga upp bilder är mycket tålamodskrävande och framförallt kan man inte få bloggen att se ut så som man själv vill ha den, så det känns väldigt opersonligt. Texten är svår att redigera snyggt också. Dessutom känns det som att kommenterandet har dött ut här på dt.se sen dom gjorde om, det är inte många (nästan inga alls) som vill kommentera längre sen man var tvungen att vara ansluten till sitt facebook-konto. Nu gäller det ju inte här på bloggarna, men det verkar avskräcka ändå. Jag har hittills bara fått snälla och positiva kommentarer, ja de få jag har fått sen det gjordes om, och jag tycker att man ska kunna få kommentera anonymt om man vill det och man ska kunna vara säker på att man är anonym när man har valt att vara det. Jag hoppas ni vågar kommentera mer nu på min andra blogg och ge mig mer feedback och en och annan hälsning, för jodå – jag ser att ni är en hel del som läser, och det är tack vare er som jag fortsätter! :) Jag hoppas ni vill följa med över till den andra bloggen, jag kommer blogga på båda ställena ett tag framöver tills jag bestämt mig för hur jag ska göra. Meddelar när det isåfall sker!

 

Här är länk till nya bloggen, visst blev den tjusig?! http://nakenhundens.wordpress.com/ Verkligen något helt annat jämfört med denhär, va…


Permalänk

Rulla runt och krypa

Blev ingen promenad i förrgår, risken att blåsa bort var lite för stor. Så vi roade oss inomhus istället! Slog på stort och bestämde mig för att lära Äster att rulla runt. Har försökt med Nisse många, många gånger men han är för feg… Av praktiska skäl fick det bli i sängen, kan tänka mig att det gör ont att rulla runt på golvet om man inte har någon päls som vaddering – iallafall medans man lär sig;

 Svårast var att först våga släppa kontrollen och lägga sig på sidan. Det var en väldigt konstig sak att be om, att jag ville att hon skulle lägga sig så och visa magen som man annars gör när man är lite feg… Vad skulle nu det vara bra för? Varvade att försöka låta henne lista ut själv, med att busa och kasta runt henne på rygg fram och tillbaka, som jag brukar göra när vi leker och som hon tycker är jätteroligt. Till slut lossnade det och hon kastade sig fram och tillbaka på egen hand! Nästa steg är att lära in rullandet i en enda rörelse, att från rullande återgå till ligg. Åt båda hållen. Och förstå orden ”rulla runt” förstås. :)

 Gjorde ännu ett försök att lära Nisse det också, men han bara spjärnade emot och reste sig upp hela tiden. Så då försökte jag lära honom att krypa, det har heller aldrig gått förut, han har bara rest sig upp och börjat gå istället och vägrat försöka förstå vad det är jag vill. Efter att ha suttit bredvid och tittat på när Äster fick godisbit efter godisbit och jättemycket beröm så var han mycket avundsjuk och väldigt taggad, mattes ord var viktigast i hela världen för tillfället… Och att krypa var inte längre någon konst. En enda gång reste han sig upp, sen satt det!

 Jätteroligt tyckte Nisse, som förresten har en ganska omfattande cirkuskonstrepertoar nu… Han kan gå på bakbenen, skälla, morra, sitta, ligga, stanna, vänta, high five, knacka hand, leta gömda godisar och nu även krypa. Förstår helt ”hopp upp!”, oavsett vad det är för något han ska hoppa upp på. Äster är inte långt efter med sitt, ligg, kryp och snart rulla runt. Hon kan också leta godisar, men inte med samma tålamod och noggrannhet som Nisse. Och så kan ju båda göra konster på pilatesbollen!

 När jag lär hundarna någonting nytt så börjar jag med att först repetera redan inlärda konster för att bygga upp självförtroende och viljan att samarbeta. När dom har fått lära sig krypa, så får hunden ligga ner medan jag drar godisbiten (gärna något ovanligt gott, som man sällan får annars – alternativt det vanliga, om hunden gärna hetsar upp sig över det extra goda och får svårt att koncentrera sig, då övergår vi till extragott när konsten väl börjar sitta) framför nosen. Så fort en tass lyfts, så belönar jag – men väldigt snabbt innan hunden hinner resa sig upp, annars är det just det den lär sig och då blir det svårt! Så småningom laddar jag handen ordentligt och ger snabbt en godis för varje krypsteg hunden tar, för att sen ge varannat och var tredje och sen kan man börja dra ut på det mer och mer. Äster kan nu krypa ganska långt för en enda liten godisbit…

 

 Om ovanstående inte fungerar, så kan man testa att i ett ännu tidigare steg kasta in godisar under en säng eller liknande som hunden då måste krypa in under. Kolla bara så det inte sticker ut vassa saker hunden kan göra sig illa på, och framför allt att det inte är för trångt och att du kan hjälpa hunden ut om den skulle få problem.

 När man lär in någonting nytt så går det ju gärna åt ganska mycket godis. Den här gången tog jag hundarnas middag (fick knappt plats i fickorna) och kunde därmed belöna rikligt under hela inlärningen. Vill man belöna med till exempel korv, men inte vill ge för mycket, så kan man blanda ”tråkigt” godis med korvbitar i en plastpåse och låta det ligga ett tag – då smakar ALLA bitar korv, utan att hunden riskerar att få lite för mycket. ;)

 Hoppas det kanske gav lite inspiration till någon där ute, nu när det ska vara dåligt väder igen ett tag! :) Jag hade själv föreställt mig att jag skulle hinna gå med hundarna idag innan snön kom, men det hade redan dragit igång när jag klev upp ur sängen… Så det får bli inomhusaktiviteter idag för våran del. Kanske pilates för alla tre? ;)


Permalänk

Då var det dags igen

Har åkt på en förkylning. Var ett bra tag sen sist så jag ska inte klaga. Sen jag började promenera mycket har jag inte legat däckad en enda gång, förr blev jag alltid sängliggande i flera dagar vid förkylningar – och den jag har nu märker jag egentligen inte av så mycket. Tror det måste ha med allt motionerande att göra ;) Har för första gången sen jag började på spinningen missat ett pass nu… Känns skumt. Väldigt trött, feber, lite ont i halsen…  Ingen förståelse från hundarna dock, så jag får nog bita ihop ikväll och gå en liten sväng även om jag inte orkar. Om det inte börjar blåsa ännu mer än det gör nu, vill säga… Känns lite besvärligt med snöslasket som är nu också, har inga skor till hundarna som står emot väta, bara korta stunder. :(

 

 Har tagit mig i kragen de senaste dagarna och sytt klart en bävernylonoverall åt Nisse, svart/lila med flanellfoder. Tror jag kanske borde korta av frambenen på den lite, annars sitter den jättebra. Bild kommer när vi tycker att vi orkar ta en. :) Har hittat batteriladdaren till ”riktiga” kameran nu så kanske kan komma mig för att använda den någon gång också, tycker mobilkameran bara blir sämre och sämre i skärpa, den duger bara när det är bländande dagsljus och det är det ju inte nu för tiden liksom så tar därför knappt några bilder.

  Kan ni gissa vad vi längtar efter just nu?


Permalänk

Vi lever!

Nu är det en hel vecka sen jag uppdaterade sist. Vi har haft det ganska lugnt, enligt mig lite för lugnt, som vanligt. Så tråkigt att bara gå och vänta på att de där två månaderna ska gå med praktiken så det kan få börja hända någonting… Jag säger inte att jag inte tycker det är värt det, annars skulle jag inte försökt härda ut – men hur kul är det att bara sitta i en buss och åka runt? Vissa dagar är det helt okej, nästan mysigt, andra dagar vill jag bara gråta av frustration och tristess. :) Men, slutet på December är ju ändå nästa vecka, i can see the light!!!

Lördagen spenderades på en julmarknad med en vän, Söndag var det ”pizza-dag” (som ni ser), i Måndags var jag inne i Mora och inhandlade julklappar med en vän och på kvällen gjorde vi julgodis. Mjuk kola, med och utan pepparkakskryddor och marknadsnougat… Det som blev över är så gott som redan slut. ;) Igår hade jag praktik igen – hade visst bara drömt att jag tagit Concertan på morgonen för tabletterna låg kvar i dosetten; somnade sittandes flera gånger på bussen och måste ha sett ut som ett fyllo när jag skulle gå till bilen och åka hem, hahaha! Hoppas ingen såg det…

Idag vet jag inte riktigt vad vi har gjort för att få tiden att gå… Ingenting vettigt. Har nog gått hemma och skräpat för länge nu, har tappat nästan alla rutiner och därmed ork att göra något. Vi har varit ute på en skön långpromenad iallafall och solen var med hela vägen, awsome. Nu ska här lagas mat och sen ska jag ladda inför spinningpasset ikväll, vi skrev upp oss på vanlig spinning även den här veckan. Förra veckan tog jag mig inte upp ur sängen morgonen efter, och imorgon har jag praktik tidigt, tro hur det ska gå…?

 


Permalänk

Träningsvärk…

…är nog vad jag kommer att ha imorgon. 40min pilates på förmiddagen, promenad till och från praktiken som Nisse förresten fick följa med på idag. Ännu mysigare denhär gången, han har legat som en formlös degklump i knät på mig större delen av tiden och bara haft det bra!


 Ska strax iväg igen, på spinning. Den här gången med en annan ledare som har helt sjukt intensivt pass. Hade träningsvärk dagen efter sist jag var med, så med både pilates och promenad innan idag så kommer jag nog vara som en grönsak imorgon!

 


Permalänk

Bus

Äster försöker avleda mig när det är dags för lunchpromenad. Kallt, vill inte! Är det inte roligare att stanna inne i värmen och leka så säg?

http://www.youtube.com/watch?v=Le2DniPQOaA&feature=youtu.be