Permalänk

Onsdag

Tar väl och lagar lite mat!

??


Permalänk

Ny video från Shuez

Falurapparen Shuez släppte nyss videon till låten Den jag är, där Nano och Sam-E medverkar. Här har ni den:


Permalänk

Friskt vågat

Det nya Borlängebandet Costeau med radarparet från DT:s podcast Zigenarliv dreamin’, Eskil Bodin och Pelle Andersson, går ut hårt. För sin första spelning någonsin har de hyrt Maximteatern i Borlänge den 16 april. Den grandiosa inställningen måste man applådera. Eskil Bodin har tidigare sjungit i nedlagda orkestern Doris Hopp. Pelle Andersson är basist och har enligt egen uppgift nyligen köpt sin första basförstärkare efter att under många år ha snyltat på andras utrustning. Han har trots detta en gedigen erfarenhet från bland andra Monark X och Snorting Maradonas.
Som öppningsakt har de anlitat ingen mindre än Stiko Per Larsson.


Permalänk

Teen metal i stället för teen pop

Yohio påstås vara stor i Japan, men han har inget att sätta emot dessa tre energiska tjejer. Babymetal sjunger om en hyllningssång till choklad, musikerna jazzar avslappnat i bakgrunden klädda som skelett. Ja det är bisarrt. Och väldig roligt.
Om Sabaton Open Air ska snegla österut när de bokar band så borde de låta blicken fara ända bort till Japan. Jag tror att Babymetal skulle göra succé.


Permalänk

En superlyckad gala

Då var den första Dalecarlia Music Awards avslutad. Även om jag på vissa sätt har varit involverad i förberedelserna och kanske är lite jävig så måste jag ändå ge en eloge till arrangörerna. Det gick som på räls och det var verkligen galastämning. Mycket folk och bra flyt på allt. Galans ledarduo var också i fin form.

Under middagen innan själva galan så var det också en del programpunkter. Bra musik signerad bland andra Malin Jonsson och trion Foxdal/Yngström , samt en tämligen långrandig föreläsning/gitarrorgie från Kee Marcello.

Banden som spelade var samtliga helt fenomenala, allt från folkmusikgruppen Värsta brudarna (något av ett all star team) till punkarna i Vietcong Pornsürfers. Bäst var nog King Albatross och Doris Hopp. De senare gjorde faktiskt sin allra sista spelning. Synd.

Det roligaste tacktalet hade utan konkurrens Jonas Kjellgren. Han vann inte själv (dock var han nominerad i samma kategori), utan tog emot priset åt sin producentkollega Peter Tägtgren.

Konstigaste kläderna? Om man undantar Mats Ingels randiga One Piece så var det utan tvekan Dixgård/Noréns outfits.

Nu längtar man ju redan till nästa års gala, eller hur?


Permalänk

Ny låt med Karin Park

Karin Park från Djura släppte precis en ny låt och den är faktiskt väldigt bra. Hon var ju med och skrev norges melodifestivalbidrag förra året (vilket borde ha vunnit) och detta är också en elektronisk poplåt som sätter sig.
http://m.noisey.vice.com/en_uk/read/youneedtohearthis-karin-park-shine


Permalänk

Ny video med Demonical

En liten hymn till mörkret i all enkelhet:


Permalänk

Sabaton i skafferiet

När Motörhead, Kiss, Slayer, Lasse Stefanz, AC/DC och andra band i den hårdare skolan lanserar sina egna viner så känns det självklart att även Sabaton, vår dalska hårdrocksexport vill haka på produkttåget. Men öl och vin, känns inte det lite förutsägbart?

I linje med bandets nya, hälsosamma, image så finns nu kastanjepurén Sabaton. En självklarhet i varje hårdrocksgourmets skafferi.

På vilket sätt bandet bidragit till produkten är oklart, möjligen har de rostat varje kastanj över öppen pyroeld och sedan försiktigt pureat dem på ett utslitet trumskinn.


Permalänk

Julstämning med Good Harvest

En sådan här Luciadag passar det väl bra med en liten julsång?

Här är daladuon Good Harvest med låten Lonesome’s Christmas:


Permalänk

Dalhallas bästa bokning någonsin

Förmiddagslunken bröts när Dalhalla skickade ut nyheten om att Kraftwerk kommer dit i sommar. Det är vad jag skulle kalla deras bästa bokning någonsin. Jag är beredd att förlåta Dalhalla för alla Rhapsody in Rock, Diggiloo och tjosanhejsankonserter genom åren. Varför är det en så bra bokning? Jo, dels för att de är så bra i sig, men också för att jag tror att de kan utnyttja arenan på ett bra sätt. Sten möter elektronik och maskiner. Underbart.

 

Jag har sett bandet en gång tidigare, på Cirkus i Stockholm, och det var helt magiskt. Och de tycks vara i fin form för närvarande.

Det ser ut som om man får planera sin semester utifrån den 2 augusti nästa år…

(Nu väntar jag bara på att de bokar Einstürzende Neubauten också).