Permalänk

Hej igen…

Efter ett långt uppehåll är jag nu tillbaka. Dock lämnar jag dt.se och fortsätter att skriva på här istället  www.tantruth.blogspot.com. 

Välkommen att följa med mig på min nya resa…


Permalänk

När regnet smattrar mot rutorna är detta stället jag gömmer mig på….

 

 

Nu har jag äntlugen vår- (eller sommar) röjt på verandan. Hällt ut gammalt bös och blommor, dammsugit upp förra årets döda flugor och småkryp och planterat om tomatplantorna. Alla filtar är skakade och korgstolen som jag fyndade på PMU i våras är verkligen pricken över i:et. Tidigare har jag inte alls använt verandan så mycket, just för att det inte riktigt funnits någon given plats att krypa upp i. Därför är korgstolen helt perfekt och nu sitter jag gärna där ute och stickar. Att sticka har jag upptäckt verkligen är sådär avkopplande och härligt som många säger. Speciellt för mig som är så rastlös. Då kan jag både koppla av och göra någonting samtidigt. Det roliga med stickning är också att så fort du lärt dig grunderna kan du skapa i princip vad som helst! Så nu sitter jag på min veranda, stickar och dricker te. Med en filt om axlarna och doften av liljekonvalj. Åh vad det är ljuvligt att ta in blommor från trädgården! Jag njuter och försöker verkligen att göra det på riktigt. Njuta av allt jag redan har, för det är så mycket. Njuta av nuet. Njuta av de drömmar som redan slagit in.


Permalänk

Källslätten del 2

 

Att känna gräset mellan tårna. Att gå barfota i en ny ljuvlig sommarklänning. Känna hur ljumma vindar fläktar och se hur bergen blå och dova ramas in av all grönska. Det är verkligen någonting jag tycker är så vackert med Dalarna. Bergen i kontrast med hagar och ängar. Det blir sådär vemodigt vackert och jag älskar det.


Permalänk

Källslätten del 1

 

Om man tar lite hjälp av fantasin är det nästan sådär hiskligt svårt att hitta upp hit på dessa slingrande vägar som det bara kan vara till ett sådant där mystiskt, magiskt och hemligt smultronställe. Och bara det är ljuvligt. Att sedan parkera bilen, ta med picknick korgen, jordgubbarna och filten för att vandra in på trolska skogsstigar. Hur kan man inte längta till detta ställe gång på gång. Sedan öppnar sig en av dalarnas absolut vackraste plats, enligt mig. Det smärtar i hjärtat av lycka när jag ser allt det vackra. Sedan sitter vi där i solen, lyssnar till fårens bräkande och kossornas skällor. Känner doften av syren och äppelblom och pratar om livet. Äter sommarens favorit, jordgubbar, turkiskyoghurt och honung. Delar av sådant som finns inne i hjärtat. Både ytligt och hemligheter längst in. Det är liksom en plats perfekt för just sådant.


Permalänk

Äntligen!

Äntligen blommar körsbärsträdet. Äntligen är det varmt igen ute. Äntligen kommer fräknarna åter. Äntligen är picknick, kvällsdopp och glass på bryggan inom räckhåll. Aldrig har jag längtat efter sommaren som nu. Du är så välkommen.


Permalänk

Bonjour! C’est moi

 

 

 

 

 

Känner mig lite extra somrigt fransk såhär i randigt och rött. Dessutom har jag klippt av mig burret och försökt mig på en skarpare page med lugg. Väldigt ovant men ändå lite chict. Tänker mig att det blir skönt i sommar med lugg, page och hängselbyxor. Jag ska bara införskaffa det senare så är jag redo för cykeltur och picknick runt sjön. Sommar, jag längtar…


Permalänk

En söndag

 

Söndag. Slutet på veckan, eller början på veckan. Vi ser det som vår sista dag, sista dagen då vi får pusta ut efter veckan som varit. Kanske man istället kan se det som den första dagen. Dagen att ladda upp, dagen att göra sig redo för allt som kommer. Oavsett hur man ser det är det skönt att ha ”sabbat” på söndag. Att utmärka söndagen till en vilodag. Vanligtvis går jag till kyrkan på söndagar men denna söndag ville jag bara vara hemma. Vara ensam. Ensam, jag och Gud. Kyrkan är en bra plats att ha. En bra vana att införa i sitt kristna liv. Att gå till kyrkan på söndagar. Att få ha gemenskap med andra som delar samma tro. Se att man inte är ensam. Men idag hade jag min egen gudstjänst. Med lovsång på i öronen och händerna jobbandes i hallonhäcken. Rensa trädgården och rensa själen. En bra kombination.

 

Det har varit skönt ändå på något sätt, att det har regnat hela veckan. Visst längtar jag till solen men ändå. Det blir som att allt stannar upp lite när det är regn. Man kan liksom inte göra annat än att varva ner, vara inne. Dessutom blir det så fantastiskt grönt efter ett sådant här vårregn. Det blommar för fullt i våra fönster nu. Häftigt röda bulliga pelargoner. De är så vackra, på ett enkelt och ganska anspråkslöst sätt. Ändå lyser de upp vardagen i med sin fulla prakt. Jag har flyttat skrivbordet framför fönstret nu. Det är en sådan skillnad att sitta och se ut över trädgården än att stirra in i en vägg. Det ger inspiration och eftertanke. Så här har jag suttit idag. Försökt mig på att sy och återfinna kreativiteten som känns som om den varit borta lite för länge nu.


Permalänk

Egen hallonsylt – en kopiös lyx!

 

 

Jag har verkligen blivit jätteinspirerad till att försöka ändra vårt liv till att innehålla så lite giftiga ämnen som möjligt och även tillsatser. Det senare mer där det är enkelt än på ett slaviskt vis. Det ger en väldigt härlig känsla att veta att det vi äter faktiskt är nyttigt på riktigt och inte förminskar våra chanser att få barn till exempel. Det är läskigt vad mycket hormonstörande ämnen det finns i mat! JAg har även länge försökt att laga och baka så mycket som möjligt själv. Det går lite i perioder beroende på tid och ork. Det är faktiskt väldigt enkelt när man väl har fått in vanan och dessutom är det otroligt lyxigt att få plocka fram hembaktbröd till frukosten eller hälla på fortfarande varm nykokad sylt på pannkakan.

 

Denna gång kokade jag hallonsylt. Det är faktiskt otroligt enkelt! Bara blanda lika mängd hallon som syltsocker. Jag höftade som vanligt och hällde på tills det kändes bra men annars kan man enkelt följa anvisningarna på sockerpaketet. Sedan är det bara att koka upp. Jag lät det koka i ca 7-10 min för att få en liten tjockare sylt plus att jag hade hela bär från början. Är bären mosade så räcker det med halva tiden ungefär. Häll sedan upp i en ren och varm burk. Det är viktigt att burken är varm för att den inte ska spricka. Jag brukar fylla den med hett vatten från kranen och låta stå en liten stund. Då värms glaset upp lagom mycket, även tips till tekannan om du använder en i porslin. Lätt som en plätt och underbart gott! Och tänk vad mycket godare och mindre ”sockrig” smak det blir. Denna sylt smakar verkligen hallon från trädgården. En kopiös lyx helt enkelt!

 

 

 


Permalänk

Om väntan, drömmar och att resa sig igen…

 

Helgen har bestått av vila varvat med åtaganden. Det har varit så många oregelbundna veckor nu med alla ledigheter att man blir lite dagvild och konstig. Ska bli skönt med en normal vecka nu. Skönt att få tillbaka rutiner som gör att väntan på framtiden inte känns så lång. Det är verkligen en träning detta att vänta. Att både våga hoppas och samtidigt vara allt för krass i sitt planerande. I många fall har jag kanske varit alldeles för snabb på att drömma. Naivt trott att saker ska gå vägen för att sedan få betala för konsekvenserna. Det är svårt detta, att våga hoppas och drömma men ändå se verkligheten som den är och planera för det som man redan vet. Jag har så lätt för att fly. För att inte se sanningen i vitögat. Jag gömmer mig ofta bakom ”det gör jag sen” eller ”det ordnar sig” när jag egentligen borde ta tag i saker. Det är ibland så svårt att bli vuxen. Att möta alla förväntningar, drömmar, planer och förhoppningar. Att se hur saker blir som man tänkt, eller inte alls blir som man planerat. Att resa sig upp igen och våga. För det är väl ändå det som räknas, att man gång på gång reser sig igen.

 

 

 

 

 


Permalänk

Äntligen!! Bletchley Circle är tillbaka

 

 

Nu har andra säsongen äntligen börjat!! Som jag väntat. Har du inte ännu upptäckt denna fina och mycket spännande serie tycker jag att du ska kika in på SvtPlay och se alla avsnitt från säsong 1 medan de ligger kvar. Tjusig och spännande på ett sådant där utmärkt engelskt ”pusseldeckar sätt” blandat med ett stort mått av kvinnlig intelligens. Passar utmärkt till en kopp te på söndagkvällen…