Permalänk

Leipzig, inställt gig och bageri-häng!

Så dom senaste dagarna har varit lugna för oss!
Vi gjorde vår senaste spelning i Leipzig på Black Label Pub, det var i Lördags!

Ett gäng galna tyska fotbollsfans festade loss rejält under champions league finalen som ägde rum samma kväll. Giget i sig var trevligt och vi mötte som vanligt en drös härliga människor som man hoppas få träffa igen.
Denna vecka har vi tagit det väldigt(!) lugnt. Vi åkte till Weimar och Erfurt där vi träffade några gamla kompisar (Marc och Ralf) som har agerat guide för våra förvirrade hjärnor dom senaste dagarna.

I onsdags skulle vi egentligen spelat i Poznan (Polen) men den spelningen blev tyvärr inställd så därför fick vi ytterligare några extra dagar med våra vänner från tysklandet.
Ett utvilat och aningen tyngre band (Marc’s föräldrar äger nämligen ett bageri!) så begav vi oss vidare mot huvudstaden Berlin för ytterligare en lugn afton.

Nu börjar turnén verkligen lida mot sitt slut. Imorgon går vi på scenen i Torun (Polen) innan vi kör en rejäl avslutning på Lördag i Warszawa (Polen).
Vi är alla rätt ivriga att få stå på scen igen och vi hoppas verkligen Polen levererar lika bra som tidigare.

Tills dess får ni hålla tillgodo med lite mobilbilder från våran lugna vecka!

  
Lev väl!
/ Anton


Permalänk

Ostrava….

En skön bilresa (1 timme) från gårdagens spelning så landade vi i Ostrava, en stad med 300 000 invånare och gig #2 i
Tjeckien denna turné.
Återigen besökte vi en klubb vi lirade på förra året Plan B Hardcore Café, ett ställe vi minns med glädje.
Men för ovanlighetens skull så hade vi lyckan att få vara lediga en dag innan Ostrava giget så vi bestämde oss för
att lyxa till det hela med en hotellnatt i staden.

Klockan ringde 08.00 dagen efter spelningen i Opava, vi hade nämligen turen att få hjälp att laga våra bromsar på bussen
som hade fått sig en rejäl törn under bergsklättringen i Italien.
Men med nya bromsar och en stadig frukost så drog vi iväg mot Ostrava.
Vi hade fått tag på ett trevligt hotell med 50:- champagne och WiFi, en dröm helt enkelt.
Kvällen spenderades på rummet där vi försökte uppdatera oss om vad som händer hemma och kolla upp saker som behövs för
resten av turnén. Eftersom vi inte riktigt hunnit fira vårat skivsläpp så tyckte vi att två flaskor champagne var på sin plats
och avnjöt dessa till tonerna från laptophögtalare, en kalaskväll helt enkelt.

Tyvärr så är inte morgonhumöret min starka sida så när jag vaknade en kvart efter utcheckning så var det bara att slänga ihop
livet i väskan och springa ut mot bussen.
För första gången så behövde vi inte stressa i bussen för att hinna fram i tid utan vi dödade ett antal timmar på Ostravas
gator och en del sömn i bussen fick det också bli.

När klockan sedan slagit kväll så anlände vi till Plan B Hardcore Café för kvällens gig.
Efter en grymt trevlig tjeckisk herre till förband (som t.om. gav sig in på svenska texter) så traskade vi upp på scenen
och hoppades på ett till strålande gig.
Publiken verkade som vanligt lite ”stela” till en början men till slut lossnade det rejält och vår merch-kille Jonas flög in i
både väggar och merch-bord innan giget var klart.
Tyvärr så stördes denna spelning av en hel del teknikstrul med Martins gitarr som verkligen inte ville vara med och lira
ikväll, trots dessa avbrott så blev det till slut en bra spelning med mycket nöjd publik och arrangörer.

Natten spenderades på ett av dom sjukaste ställen man sett, ett ruckel till vind med synliga elledningar och inplastat golv
så man kände sig inte så glamorös när man vaknade upp imorse.
Vi beslutade att lämna Ostrava så tidigt som möjligt och när vi kom tillbaka till Plan B för att hämta lite grejer så möts
vi av en bedrövad Jakub (arrangören), det visade sig att dom haft inbrott under natten där någon eller några brutit
upp automater och stulit pengar. Man blir en gnutta förbannad när sånna här strålande människor råkar ut för skit som dom inte
alls är värda. Vi kan bara tacka gudarna för att dom inte valde våran turnébuss också som stod parkerad precis bredvid
lokalen.

Nu bär det av mot huvudstaden Prag!

Lev väl!

/ Anton


Permalänk

Tjeckien

Vi vill börja med att be om ursäkt för lite försneade blogginlägg, men WiFi är en bristvara här nere så vi försöker lägga
upp våra inlägg så fort vi kan.

Femte giget på turnén ägde rum i Tjeckien, Opava på Music Bar Jam.
Vårat andra besök på denna klubb och förväntningarna var höga inför giget trots att
det ägde rum på en måndagkväll.
Efter en del strul påvägen till Tjeckien så kom vi fram till Opava ett par timmar för sent så det fanns ingen tid för vila
innan giget utan bara att slänga upp vår backline och byta om.

Det som till en början såg ut att bli ett mediokert gig med lite folk visade sig till slut bli en strålande spelning
med mycket folk och dansande tjecker.
En typisk spelning för oss denna turné. Alla spelningar har rullat på fantastiskt bra och det känns som vår standard
höjs markant efter varje turné vi gör.
Vi har även mottagit ett flertar recensioner på vår nya platta och det är i stort sätt bara toppbetyg vilket känns
fantastiskt.

Vi är så sjukt taggade inför vårat releaseparty på hemmaplan den 8:e Juni på King Rock Club i Falun.
Det kommer bli en strålande kväll.

Nu bär det av mot Ostrava för gig på Plan B Hardcore Café.

Ciao! / Anton


Permalänk

Zwiesel!

Efter att ha spenderat alldeles för många dagar på rad i bussen så bestämmer vi oss för att åka till Zwisel, som är destinationen för kvällen, i tid för att hinna driva runt på stan lite.
Vi letar på en uteservering och jobbar på turnéformen med pizza och pasta innan vi går till macken och köper öl och sätter oss på gården utanför klubben och unnar oss lite kvalitetstid!

Klubben ikväll besökte vi på förra turnén och då var framtiden osäker för klubben då kommunen, som äger15 huset, vill slänga ut ungdomarna och göra något annat.
Ett band från Kanada och ett från Ryssland som tidigare spelat på klubben blev förbannade och åkte dit och gjorde välgörenhetsspelningar och drog in pengar till klubben och alla som arrangerar spelningar där tog pengar ur egna fickor och köpte loss huset från kommunen. Det är svårt att känna annat än en grym respekt för människor med sån handlingskraft för något som för andra kanske inte verkar särskilt viktigt. Så coolt!

Ikväll spelar vi ihop med ett band från St Petersburg i Ryssland som visar sig vara hyvens människor och bra som fan!

Det känns alltid lite oroligt att börja spela efter att ha haft ett riktigt bra band som förband men det går fint ändå och ikväll ser vi bland de sjukaste grejerna vi någonsin sett från en scen!
Efter ca 20 min är publiken igång så till den grad att de inte vet hur de ska kunna ösa mer. När det inte räcker med att stagediving blir lösningen att klättra upp på en träbalk i taket, ca 3,5-4m från golvet och hoppa därifrån och hoppas att publiken tar emot!
Ganska ofta är man lite orolig över publikens hälsa när det börjar ösas ordentligt men det här saknar mottycke långa vägar!
Och det är liksom inga ”feghopp” heller, det ser ut som när flygekorrar hoppar från ett träd och svävar till ett annat, som ett gigantiskt magplask liksom.
Sjukast blir det när trummisen från Scarlet Pills, det ryska bandet, klättrar upp och dyker som om det vore vatten under, med huvudet före. Tack och lov går det bra det med.

Hur fan ska vi toppa det här?


Permalänk

Italien!

Vi vaknar i en loge ovanpå klubben vi spelade på igår och utanför skiner solen och utsikten bjuder på Italienska bergtoppar-deluxe!

Vi lastar in allt i bussen och ser fram emot en trevlig resa över bergen med vackra vyer och frisk alpluft i 4 timmar på vägen tillbaka till Tyskland igen.
Det håller i ungefär 1 timme innan bussen tycker att det är dags att börja testa vårt tålamod igen.
I de sjukt långa utförsbackarna med plattan i mattan kommer vi upp i 60 km/h. Inte bra tänker vi.

Efter rejält med kliande i funderarskägget och ett par samtal till vår ständige räddare i nöden, Daniel för tillfället står ute i vatnet i Älvdalen och metar, letar vi och försöker en massa saker för att klura ut vad fan som är fel.
Efter någon timme och få mil avklarade verkar det lösa sig för tillfället med ett rensat bränslefilter och ny diesel som botemedel. Alger ska vara i sjön och inte i tanken!!

Det går fint ända tills ett bromsbelägg bestämmer sig för att ge upp och bjuda på härliga oljud och mindre imponerande bromsverkan. Det låter ungefär som två ryska godståg som idkar älskog med varandra varje gång man bromsar!

Efter 9 timmar tar vi oss försenade fram till Ulm och klubben för kvällens gig. Där har redan ett av de andra banden som spelar soundcheckat så vi behöver inte göra annat än att stressnjuta av BBQ på garageuppfarten till klubben innan det är dags för ett kort linecheck och sedan är det bara att börja lira.

Efter en lång dag fylld av stress och gubbstelhet av att ha spenderat alldeles för mycket tid i bussen känns det så sjukt bra att skaka av sig allt med en grymt svettig och ösig spelning och publiken är med på noterna!

Efteråt bekantar vi oss med en ny kontakt från ett bokningsbolag som hjälpt oss med det här giget. Det är lite svårt att avgöra om han druckit för mycket kaffe (för mycket som i ”ett par liter för mycket”) och käkat prozac eller om han är ADHDromantiseringen personifierad!
Vi lyckas aldrig komma helt till klarhet med det men en gladare och trevligare person var det länge sen vi träffade och vi ser fram emot att våra turnérande vägar korsas igen!


Permalänk

Egna, Italien!

 

 

Efter en lång, regnig färd över spektakulära bergskedjor och dalar kom vi fram till Egna i Italien och mötte upp med Old Man Markley, ett bluegrass-punkband från Los Angeles som vi spelar ihop med för kvällen.

När vi kom fram så var det visst sommar och sol och plötsligt sjukt trevligt att vara på turné!
Vi gjorde soundcheck, slängde i oss middag och bytte historier med amerikanerna (det går visst lite galet till i USA ibland också, det kunde man ju inte tro!) innan det var dags för gig.
Spelningen blev varm, blöt och energisk som fan och precis den urladdning man behöver efter att ha spenderat alldeles för mycket tid i bussen!
Den till en början lite smygstela publiken lyckades vi till slut knäcka och få att svänga på höfterna riktigt bra till slut. Även stämbanden kom igång på publiken och det blev till slut riktigt bra!
Efter oss var det dags för Old Man Markley och det var grymt att se! Men när någon spelar på en kontrabas han byggt av en zinkbalja så vet man liksom att det någonstans kommer bli bra!
Tillbaka till Ulm i Tyskland i morgon!

Permalänk

Düsseldorf, skivsläpp och muddring

Första spelningen avklarad och det gick med bravur! Det kändes magiskt att äntligen få hålla våran skiva i fysisk form i sin hand. Spelningen gick bra, och skivbolagsbossen med fru var även där och var mycket nöjda. Skönt!

Vi hade ingen bestämd sovplats från början utan fick veta att ”det ordnar sig” och det gjorde det tillslut, men den första vi skulle sova hos kunde ingen engelska och söp omkull/försvann, den andra försvann men den tredje, som spelade förband till oss bjöd oss in i sitt hem och visade åter igen på den otroliga gästvänligheten som råder på kontinenten. Jag och Martin sov i en barnsäng med en mobil ovanför huvudet, och Pippi Långstrump på väggarna, det var nåt nytt!

Vidare mot Ulm och efter ca 6 timmars körning i upp och nedförsbackar (som inte våran buss uppskattar) skulle vi tanka och blev minsann stoppade av Polizei som ville leta igenom oss och bilen efter droger. De hittade inte något, men kollade inte i bakluckan där vi har alla instrument och skulle gott och väl kunnat gömma några kilo knark och komma undan med det. Underkänt fick dessa polismän av oss!

Nu kryper vi till kojs hemma hos en vän i Tyskland och försöker förbereda oss på att ta oss över bergen till Italien med våran 3 tons bil på sina 79 stoltserande hästar imorgon. Känns som att det blir en lång dag!

Ha det!!

Paulina

20130517-004911.jpg

20130517-005026.jpg


Permalänk

Första giget och ny skiva!

Igår anlände vi till Dusseldorf med höga förväntningar på kvällen och på vår nya skiva som vi faktiskt fick se på riktigt första gången igår!
Detta album låter inte bara bra utan ser även grymt ut, så vi är ett gäng stolta pojkar o flicka just nu!

image

Hur som helst så anlände vi till Till’s Eleven i Dusseldorf runt 18.00 och träffade Christian från vårat skivbolag Sunny Bastards igen vilket var mycket trevligt!

När vi drog igång vår första låt så kändes allt som vanligt igen. Stabilt, svettigt och sjukt roligt! Det blev en fantastisk start på turnén och nu väntar 6 härliga timmar i bussen för att till slut landa hos våran tyske räddare Stefan!

Ses o hörs!

Anton – The Sensitives

image


Permalänk

Då var vi igång!

Då anlände vi precis med färja till Tyskland och Rostock.
Nu blir det lite välbehövlig sömn för oss alla innan vi beger oss mot första stoppet på
denna turné vilket blir Düsseldorf!

Än så länge rullar vårat vrålåk stadigt men inte snabbt, så vi håller våra tummar för att denna turné ska sluta lyckligare än den förra.

Idag fick vi även våra två första recensioner på nya plattan och vilken start!
5 av 6 i Pressure Magazine och 5 av 5 i Plastic Bomb!!!
Bättre början kunde vi knappast vänta oss.

Ses o hörs, må väl!


Permalänk

Snart bär det av igen!

Ny skiva, ny motor, ny medhjälpare och nya högtalare!
Snart drar vi återigen iväg på turné! Denna gång är det inte vilken turné som helst utan våra releaseturné för vår nya helt sjukt underbara platta ”Boredom Fighters”

Svårt att förstå att vi för ett par månader sedan satt strandade i Tyskland med en trasig buss och sviniga mekaniker, men att vi nu är på väg igen är helt fantastiskt.
Vi har en ny platta i ryggen som vi alla älskar och vi vet att denna turné kommer bli den bästa i The Sensitives 2-åriga historia!

Ni som vill följa vårat äventyr även denna gång är varmt välkomna att hänga med här på DT.se där vi kommer ge er det senaste från vår turné samt en hel del massa roligt extra som ingen annan vet om oss!

Tills nästa inlägg får ni hålla tillgodo med våran senaste video: