Permalänk

Inga tulpaner

image

Nej, jag fotade inte tulpanstubbarna som mötte mig i stugan idag. Nästan alla tulpaner är uppätna och det enda som blommade idag var en liten påsklilja. Samplantering med alliumlökar verkar inte ha hjälpt i år…


Permalänk

Nordiska trädgårdar

image

Besöket på trädgårdsmässan blev ovanligt trevligt den här gången. Lyssnade på intressanta föredrag om nya och nyreviderade böcker som Elisabeth Svalin Gunnarssons bok Blomma! Och Christel Kvant och Inger Palmstiernas bok Vår trädgård. Lena Israelsson berättade om grönsaksodling på kolonin och nyheter när det gäller odling med biokol. Sen var det som vanligt härliga balkonger och idéträdgårdar. Mitt hjärta klappade lite extra när Monika Ahlberg och Lars Krantz lagade mat tillsammans i Wijs fina monter.  En inspirerande dag helt enkelt.


Permalänk

Vår i köket

image

Plötsligt blev det vår i köket. Kunde som vanligt inte motstå den stora buketten med dubbla tulpaner i mataffären. De ser ut som små solar på köksbordet. Härligt!


Permalänk

Bokrea

image

Hamnade på bokrea i mataffären och kunde inte komma hem utan dessa godingar. Härliga böcker att inspireras av en gråmulen dag som denna.


Permalänk

Fortfarande dessa tulpaner…

image

En stor bukett blandade tulpaner fick nytt liv med nya snittytor och kallt vatten. Sigge gillar också blommor.


Permalänk

T u L p A n E r

image

Den här vackra, dubbla tulpanen i min favoritfärg orange stod på mitt köksbord förra veckan. Härligt! Nu är de utbytta mot en sval rosa rosa sort. Jag köper nya tulpaner varje vecka…


Permalänk

Tulpanens dag

image

Det är inte klokt vad det är roligt att fira Tulpanens Dag mitt i kalla januari. De knirrar så härligt när den dragit i sig vatten. För att inte tala om färgerna rosa, vita, lila m.m.


Permalänk

Tulpandags

image

Så vackert och enkelt det är att ge bort en tulpanbukett. Just den här kom med bud till min man på hans födelsedag nu i veckan. Tulpantider är härliga tider för det finns ju så många fina sorter att välja bland.


Permalänk

Sweet peas, luktärtor

På den här bloggen hittade jag just nu flera inlägg om hur man ska odla luktärtor.

http://www.floretflowers.com/blog/

Luktärtor tillhör mina favoriter men de behöver bra

jord och framförallt blötläggas ett dygn innan sådd.
image


Permalänk

Vit och fräsch

image

På 2014s första dag slog den ut; ‘White Wonder’ en dubbel, vit amaryllis som nu pryder mitt köksbord. Vit och fräsch precis som det nya året står den rak och ståtlig och väntar på våren. Nja, lite snö får gärna komma först.