Permalänk

Slut på trädgårdsbloggen

Nu tackar jag för mig här på trädgårdsbloggen. Lycka till med alla trädgårdsprojekt i framtiden.
Cathrine


Permalänk

Kollobuketter

image

Nu är tiden för fritt skapande när du plockar ihop blommor till en bukett från din trädgård. Jag blandar sommarblommor med perenner och ibland blir även själva fröställningen vacker som vallmons t. ex. Här på bilden är några exempel på  kollobuketter.


Permalänk

Fluffiga vallmo och härliga pioner

image

Vallmo har jag många av på min kolonilott. Stora, fluffiga perenna vallmo i olika färger rosa, orange, röda och vita. Dessa har jag dragit upp från frö. Sedan har jag annueller både pionvallmo och silkestunna kornvallmo. I år lät jag alla som var frösådda från förra året stå kvar och nu blommar det fantastiskt. Pionerna och årets nykomling fingerborgsblommorna är också fina.


Permalänk

Sommartider

image

Det växer så det knakar på min kolonilott. Jag har skördat sallad av olika sorter, rädisor både avlånga och klotrunda och smultron vita och röda. Jordgubbarna är på gång och mer därtill. Stenpartiet ser delvis ut som en sommaräng med alla prästkragarna. Jag väntar nu ivrigt på att alla sommarblommorna ska slå ut. Potatislandet är som en dröm… Jag önskar alla en skön sommar.


Permalänk

Wij trädgårdar

image

image

image

image

Vi var ett gäng kolonister som åkte till Wij trädgårdar på maj månads varmaste dag, 30 grader i skuggan. Så här i början på säsongen blommade tulpanerna som allra vackrast. Det finns mycket att upptäcka här och det blir förhoppningsvis ett besök till lite senare på säsongen.


Permalänk

Dags att så…

image

Sådärja, efter många kalla nätter så verkar det äntligen vara dags att få ner något i jorden. Jag har gödslat mina odlingssängar och inventerat fröförrådet. Sättlök som har värmebehandlats för att inte gå i blom ska också planteras. Mitt mål är att sätta fröer där datumet har gått ut. Jag vill se om de gror och så klart kunna köpa nya och roliga fröer.


Permalänk

Att köpa buketter

image

Det finn nästan inget bättre än att köpa en bukett i blomsteraffären och välja blommor precis efter hur mottagaren är. Detta blev min svärmors födelsedagsbukett idag; lövkoja, pion, allium och rosor i hennes färger.


Permalänk

Lökväxter på gång…

image

Pärlhyacinter både blå och vita blommar för fullt. De fantastiska kungsängsliljorna hänger med sina skira, rutiga huvuden i rabatten. Jo, det händer saker på kolonin. Nästa vecka tänkte jag börja sätta ner lite frön i landen som jag har gödslat upp den här veckan.


Permalänk

Inga tulpaner

image

Nej, jag fotade inte tulpanstubbarna som mötte mig i stugan idag. Nästan alla tulpaner är uppätna och det enda som blommade idag var en liten påsklilja. Samplantering med alliumlökar verkar inte ha hjälpt i år…


Permalänk

Nordiska trädgårdar

image

Besöket på trädgårdsmässan blev ovanligt trevligt den här gången. Lyssnade på intressanta föredrag om nya och nyreviderade böcker som Elisabeth Svalin Gunnarssons bok Blomma! Och Christel Kvant och Inger Palmstiernas bok Vår trädgård. Lena Israelsson berättade om grönsaksodling på kolonin och nyheter när det gäller odling med biokol. Sen var det som vanligt härliga balkonger och idéträdgårdar. Mitt hjärta klappade lite extra när Monika Ahlberg och Lars Krantz lagade mat tillsammans i Wijs fina monter.  En inspirerande dag helt enkelt.