Permalänk

Årets julklappar

Trendmedveten som man är (nja) har man givetvis sedan en stund tillbaks redan ett aktivitetsarmband.

Såg att många gjorde sig lustiga över att det blev utnämnt till Årets Julklapp 2014. Med tanke på att man här om dagen kunde läsa att de globala kostnaderna för fetmarelaterade sjukdomar är lika mycket som kostnaderna för världens krig, tycker jag själv inte att det är så mycket att skratta åt. Det är helt uppenbart så att många skulle må bra av att röra sig mer. Ja, jag vet att man inte gör det bara för att man får ett färgglatt armband runt handleden – men då blir man i alla fall medveten om huruvida man rör på sig tillräckligt eller inte. Så jag tycker det är en alldeles ypperlig ide. Och för mig som redan har ett så tar jag gärna Rädda Barnens julklapp, Ingenting!


Permalänk

Belgarnas fel

Jag måste säga att jag tycker Grotesco är lite roliga:

Att det här är gjort med glimten i ögat och massor med ironi är för mig (men antagligen inte alla) helt uppenbart. Grotesco kunde däremot mycket enkelt kommit lite närmre sanningen. Eller ja, det är väl på sin plats att bruka lite ironi där också, men helt seriöst så kunde man bytt ut bögarna mot belgarna och varit något på spåret. De ska då alltid hitta på något.

Med en månad kvar till julafton kändes det plötsligt helt legitimt att åka till IKEA för att shoppa upp sig på lite glögg och pepparkakor (även om jag fortfarande tjurar över att de envisas med att köra sina egna märken istället för the real deal). Jul och nyår kommer att firas här i år så därför tänkte jag också utöka det lilla beståndet av julpynt. Ja men då bestämmer sig fackföreningarna i Belgien att det ska protesteras för att det kommit på plats en regering som börjat med lite tilltag för att får rätsida på saker och ting. Strejk varje måndag fram till jul och generalstrejk 15:e december. Så på IKEAs hemsida varnade man för att det kunde vara lite stök just runt varuhuset i Arlon. Så det blev ingen glögg och det är faktiskt belgarnas fel!


Permalänk

Grön vinter

Hade jag inte gått och blivit sjuk så hade jag just nu suttit och plaskat i en pool i Krabi med en Singha i näven och väntat på årets 40-års fest. Ingen mening med att sitta här och sura för att man går miste om det kalaset, det ska jag nämligen ta igen så fort som jag är färdig med nästa del av min behandling. Man kan inte vara med över allt.

Så istället för att snorkla bland färggranna fiskar blev det en höstig golfrunda idag – och det var minsann inte det sämsta det heller. Underbart väder och en ren fröjd att vara ute i friska luften. Man får nästan nypa sig i armen för det känns inte helt som det är en månad kvar till jul.

När jag kom hem så piggade jag upp mig med att leta lite efter tänkbara resmål till i februari. Ho ho ho, det fanns mycket godsaker att välja på ska jag säga.


Permalänk

Julen börjar tidigt i år

Vore väl dumt att låta frånvaron av kyla och snö hindra en från att komma igång med julfirandet! Idag drog julmarknaden igång så det blev en premiärkopp med varm choklad, denna gång spetsad med lite baileys.

Satt som en smäck! Nöjet av att skrota runt nere på stan en förmiddag med trevligt sällskap och en kopp med varm dryck skall inte underskattas. Det ska jag komma ihåg att göra fler gånger innan jul. Finns mycket godsaker både att dricka och äta där – så julmarknaden tål att besökas fler gånger om.

 


Permalänk

Varm choklad som varm choklad

När jag var riktigt liten följde jag den enkla logiken att om en varm chokladdryck hette O’boy, så borde den andra heta O’kakao. Inte helt rätt. Idag fick jag en riktig efter-chemo craving på just varm choklad. Så det fick bli dagens middag. Hittade ett paket O’boy långt inne i gömmorna. Det var snart slut så bäst att sätta upp det på inköpslistan för nästa tur till Sverige. 40 år senare så föredrar jag fortfarande det framför kakao.


Permalänk

Because I’m worth it!

Sov inte helt optimalt i natt men det var ändå inte några bekymmer att komma sig upp innan klockan ringde. Var på kliniken strax före 8. Nu hade de graderat upp incheckningen så det var en egen disk, och en förutbestämd plats att sitta på. Fick en egen kupe den här gången, för övrigt samma som jag hade första gången. Kändes bra att cirkeln nu är sluten och att det bara är att vänta på att krafterna ska komma tillbaks!

Frågade min doktor vad jag skulle göra eftersom jag hade så ont i magen sist. Hon föreslog att jag skulle skippa en tablett till att börja med, så jag testar det. Skulle jag börja må illa var det bara att ta den, men då fick jag också ett kartong med pulver att ta för att inte magen ska packa ihop igen.

Med mycket lätta steg lämnade jag strax efter lunch Zithakliniken, som under min behandling bytt namn till Hopital Robert Schuman. Gick en sväng till jobbet för att säga hej och därefter raka vägen till Longchamp butiken och köpte mig en  för tidig julklapp! En premie för att jag nu är genom den jobbigaste och längsta delen av behandlingen. Det är jag minsann värd oavsett hur många handväskor jag redan har :-)


Permalänk

Dan före dan…

Tro mig, jag har verkligen inte börjat julpynta. Såvida man inte räknar den här lilla krabaten som jag fick i present när jag träffade min tidigare kollega i Stockholm här om veckan.

Men sällan har jag väl sett så mycket fram emot just den 18:e november. I morgon strax efter lunch borde jag vara färdig med min sista cellgiftsbehandling. Det är verkligen värt att fira, med afton, dag och annandag. Ska bara vara säker på att jag är pigg nog för att orka vara sist från den festen. Jag undrar om det kan vara dags att se om partytältet uppe i stugan står pall för ett kalas snart igen.


Permalänk

Rejäl uppladdning

På tisdag är det (redan) dags för sista omgången cellgifter. Helt otroligt ändå så fort det har gått – men det ska man då inte klaga över. Uppladdningen för det har den här gången bestått av en elva dagar lång frossa. Sedan torsdag i förra veckan har det varit något varje kväll.

Det har varit firande av ny bebis, jobbmiddagar, återträff med föredetta kollegor, grannkalas – you name it. Idag hann jag med både en födelsedagsbrunch och en klassisk söndagsmiddag.

Men nu är det slut på sötebrödsdagarna! Även fast jag för det mesta mått ok under min behandling har jag haft för lite kraft och ork för att träna. Förhoppningsvis kan energin börja komma tillbaks inom kort så att elva dagars frossa inte sätter sig permanent på midjan.


Permalänk

Grannyra

I kväll är det stor fest här i grannskapet. Ska bli riktigt trevligt. Frågade värden om jag kunde ta med något. ”Ta med något sött till kaffet” fick jag i instruktion. Jag är inte någon vidare bagare men jag letade på ett nytt oprövat recept på en Godispaj. Har mycket svårt att tro att det inte blir gott när man blandar ihop allt det här:

På inbjudan stod också att man skulle se ut som eller ta med något som kännetecknar bostadsområdet. Så nu ska jag in till stan och se om jag får tag i en gosedjurspudel och lite leksakshundbajs :-)


Permalänk

Hej Face!

Är man på jobb i Stockholm och har så där en halvtimme över tillbringas den med fördel på Face Stockholm. Jag är inte någon storanvändare av smink, men det jag använder är nästan uteslutande därifrån. Idag behövde jag fylla på lagret med Falsterbo, ett fantastiskt puder. Rekommenderas för vinterbleka skandinaviska trynen.

Märker också att mina annars i överkant tjocka och yviga ögonbryn tunnats ut rejält av cellgifterna. Ögonfransar har jag alltid haft gott om, men inte längre. Tack och lov har de inte försvunnit helt. Att håret är borta är inget som stör mig speciellt. Men tappar man ögonbryn och ögonfransar ser man helt plötsligt så sjuk ut, så det har jag gruvat mig mer för.

Så när jag ändå var på Face sa jag som det var och undrade om tjejen i kassan hade några bra tips just för att man inte ska se så ”kal” ut runt ögonen. Hon hade inte bara tips, hon hade massa bra produkter samt egna erfarenheter att dela med sig av. Efter 12 år hade hon precis blivit helt friskförklarad från en riktigt aggresiv typ av cancer. Eftersom hennes prognos under hela sjukdomstiden varit väldigt osäker så berättade hon att hon så ofta som hon kunde unnade sig något trevlig. Så det gjorde jag med – en hel goodiebag med skönhetsprodukter! Och på köpet fick jag ett presentkort på en 30 minuters makeup kurs. Tror minsann jag behöver några dagars semester i Stockholm inom kort!