Permalänk

Bilbekymmer

Idag var en av de få dagar jag önskar att jag höll mig till att gå eller cykla och levde ett bilfritt liv. För det första, vad är meningen med att boka tid på garaget för att byta däck, när man ändå får vänta i nästan två timmar på att det ska bli klart? Visst vet jag att det tar lite längre tid än i F1 depån, men vad de gör i sekunder borde väl en verkstad klara på samma antal minuter. Nåja, det var bara två timmar av mitt liv som kunde använts något mer produktivt.

När jag jobbat klart stod bilen och väntade på att ta mig ut till skogen för veckans stavgångspass. Insåg så fort jag stack näsan utanför dörren att detta inte var dagen för skogspromenad. Kallt som tusan, men det visste jag. Värre, åt vilket håll man än tittade fanns bilar i drivor, dock ingen som rörde sig. Det var totalstopp, över allt. Ringde min stavkamrat och sa att det skulle ta mig minst en timme att ta mig ut ur stan. Så jag tänkte lämna bilen och gå hem.

När jag så kom fram till bilen för att ställa in lite prylar som jag inte ville bära hem kom det en dam springande och viftade med ett papper. Hon var mycket upprörd. ”Någon har kört på din bil, hon stannade inte ens och tittade utan körde bara iväg. Men lugn, jag vet vem hon är….” Detta händer titt som tätt här, och då menar jag att någon kör på din bil och bara drar som en avlöning.

Min bil stod parkerad utanför Luxemburgiska armens kontor och den vaksamma damen såg ut som en som var van att ge order. Hon fick mina uppgifter och lovade ringa mig i morgon efter att hon pratat med smitaren. ”Hennes bror jobbar hos oss, och det var till och med en av vakterna här som stog och tittade när hon smet”. Tur var väl det, för annars är det inte säkert att någon upptäckt skadan, så liten var den. Ja ja, det är bara plåt. Det retar mig att folk inte tar ansvar för vad de ställer till och nu blir det helt plötsligt mitt bekymmer att organisera saker med försäkringsbolag och garaget och bla bla bla. Tur att det snart är påsklov! Och se vad som tittat fram lagom till dess, min julamaryllis :-)

 


Permalänk

Stugabstinens

Har inte varit i stugan sedan i början av januari. Det är allt för länge! Har varit så mycket annat så det har inte funnits tid. Men nu börjar det dra ihop sig. Hade egentligen tänkt köra upp nu på fredag, men så hörde jag att det fortfarande är massor av snö kvar i Sälen – så jag ändrade mig hastigt. Flyger upp till Stockholm och tar mig via tåg och buss ända upp på fjället. Har inte varit i Sälen en vinter på än längre, så det ser jag fram emot. Tänkte hålla längdformen vid liv, så när jag inte sitter i en snögrop och solar, dricker varm oboy och äter limpmacka, ska jag gå på tur.

Planen är sedan att ta sig söderöver efter påskdagarna. Har beviljat mig själv påsklov från jobbet nästa vecka, så det blir några dagar i stugan i alla fall. Är lite sugen på att gå lös på ett innertak som behöver målas, så jag får se om jag kan övertyga medföljande hantverkare om att dra igång det projektet.


Permalänk

Lugnande besked

Innan jag ger mig iväg ut i solen och värmen för en eftermiddagsgrill med min nyaste kompis vill jag bara informera de som eventuellt undrat, om att nakna grannen är välbehållen.

Säkrare vårtecken tror jag inte finns. Vi är i mitten av april och hon har redan samma färg som Björn Ranelid, imponerande.


Permalänk

Hockey VM i Luxemburg!

Helt otroligt – det pågår hockey VM i Luxemburg. Och Luxemburg är med och spelar! Division III om någon nu trodde något annat. Kvällens program bjöd på Georgien mot hemmanationen. Man kunde ju tro att ett land som tillhörde Sovjetunionen, där det antagligen är kalla vintrar (?) och som har ungefär 10 gånger fler invånare än Luxemburg skulle dominera stort. Efter fem minuter stog det 4-0. Till Luxemburg. Slutsiffran hamnade på 19-0, garanterat mest mål per krona jag någonsin fått.

Efter matchen verkade Georgianerna inte speciellt ledsna. Ännu gladare var de när de fick fota sig tillsammans med de Luxemburgiska spelarna. En hade nämligen dreadlocks vilket de verkade mycket faschinerade av. Jag tyckte själv han såg roligast ut när han hade hjälmen på, den satt nämligen ca 10 cm högre än på någon annan.

De som ser ut att ta hem 3:e divisionen är Nord Korea. De har vunnit alla sina matcher hittills. Läste i tidningen att spelarna där fick lyfta ut tvn från hotellrummet och ställa in den hos coacherna, vore ju för hemskt om de skulle få se något av den riktiga världen. Men hockey på hög-låg nivå kan de visst spela.


Permalänk

YOLO hela veckan

Fortsatte mitt YOLO-tänkande och lyckades klämma in ett mycket spontant besök på en uteservering efter jobbet. Man vet aldrig när man får skrapa rutan nästa gång så lika bra att passa på när solen värmer.

På väg till stället hade min väninna blivit tillfrågad av en främling på gatan om hon kunde tänka sig att stödja den Estniska hårdrockens spridande genom att köpa en skiva med hans band. Eftersom hon har ett mycket gott hjärta gjorde hon givetvis det. Skivan fick jag eftersom hon trodde att den mer passade min musiksmak. Så nu är jag lycklig ägare av ett ex ”Jackal” av den hittills helt okända gruppen Defrage. Zappade mig snabbt genom låtarna under ett reklamavbrott på Germanys Next Topmodel. ”Put your money in your ass” vinner priset för mest udda titelval. Introt till titelspåret ”Jackal” var helt ok, och helt ärligt hör jag mycket på radio om dagen som är betydligt sämre. Estnisk hårdrock har en framtid!


Permalänk

Städning sucks

Man ska inte tro på allt man hör. I så fall skulle Electrolux i tidernas begynnelse ha lanserat en dammsugare i USA med följande slogan: ”Nothing sucks like Electrolux”. Känns inte helt 100% trovärdig.

Något som däremot är dagens sanning är att jag verkligen suger på att städa! Det är tråkigt, det hindrar en från att göra annat roligt och jag har tidernas sämsta städteknik så det tar dubbelt så lång tid för mig. Och man ska ju göra det man är bra på, så jag försöker i möjligaste mån göra vad som helst annat. Idag hade jag dock inget val, bara att bita ihop över dammhögarna. Min (o)teknik går ut på att städa lite över allt på samma gång. Det gör att det till en början ser ännu värre ut än när jag började men allt blir å andra sidan färdigt samtidigt. Fördelen med den metoden är att man inte hinner skräpa ner på ett färdigstädat ställe. Nackdelen är att det tenderar att bli ett evighetsprojekt som aldrig blir klart…

Efter ett par timmars fejande fick det dock vara nog. Det är en dag i morgon också! Så det blev en test av en färdigblandad Hugo som jag hittade på affären. Bäst att veta om det är något för balkongen när utomhussäsongen drar igång på riktigt. Lite sliskig om jag ska vara kräsen, men den sköljde ner dammkornen.


Permalänk

Måndags-YOLO

Om jag skulle fastna i en dag som i filmen ”Måndag hela veckan” så är jag säker på att det skulle bli en dag som början på den här. Inte att det har varit en dålig dag, det har bara varit så extremt mycket måndag.

Efter en uppfriskande tur i skogen i gott sällskap så förbättrades humöret tack och lov påtagligt. Och hemma väntade ett paket från Amazon, så jag ska egentligen inte klaga alls. När jag sladdade förbi affären bestämde jag mig också för att det varma vädret absolut var värt att fira med lite jordgubbar på balkongen. You only live once, och den här måndagen kommer aldrig tillbaks så bäst att njuta när man kan!


Permalänk

Beslutsångest

Efter att ha tillbringat ett par timmar igår på Möbel Martin i Tyskland är jag nu redo för att checka in på kliniken för beslutsångest om det finns någon ledig plats där. Vet ni hur mycket garderober det finns??? Man kunde ju tro att det kunde räcka med en modell på själva ramen och olika utförande av dörrar – men nej då. Blir helt matt av att tänka på det.  För ett otränat öga som mitt eget tyckte jag det mesta såg likadant ut, men när priserna varierar från 300 – 4000 EUR så antar jag att det inte är helt samma prylar.

Lutar i alla fall åt att det blir något åt det här hållet.

Det var det lättaste beslutet. Återstår att bestämma sig för var skåpet ska stå, det är nämligen avgörande för hur stor den ska vara. Hade varit mycket lättare om det bara funnits ett mått, då hade den fått stå där det var plats. Inte bra det här med för mycket valfrihet.


Permalänk

Grillförberedelser

Fredagskvällen var egentligen avsatt för att fira en god vän som nyligen passerade halvnitti. (Snart är vi alla där, huuu). Nu får vi vänta lite på att fira det, för det dök upp en ny gäst ett par dagar tidigt. Hon ville visst också vara med och fira själv och inte bara via ombud. Om hon tar emot besök blir det en tur för att bekanta sig med henne i kväll – annars blir det IKEA.

Jag fick aldrig tummen ur och köpte någon grill förra året, för jag använde allt för mycket tid på att fundera över förvaring. Nu har jag kommit på att jag ska göra mig ett litet skåp av en vagn jag sett på IKEA. Får vi se hur det slutar. Gör-det-själv projekt hemma hos mig tenderar att mer bli Förstör-det-själv. Grillen har jag hittat, men jag får hoppas att den finns kvar i lager i alla fall så länge det tar mig att knyppla ihop vagnen.

 


Permalänk

Vindelikatess

En av mina vänner har precis kommit hem från Sri Lanka och en annan åker dit på fredag. Eftersom de inte känner varandra tyckte jag det var lämpligt att bjuda hem bägge på middag för utbyte av tips. Så det utbyttes friskt igår. Mycket trevlig kväll. Jag blev själv grymt sugen på att ut och resa, och gärna till Sri Lanka.

Till maten hade jag tänkt att vi skulle dricka lite gott vitt vin. Nu var inte tjejerna så törstiga och jag hade visst inte helt huvudet med mig vid slutet av kvällen. När jag satt på jobbet idag slog det mig nämligen ”FAAAAN, jag la ju flaskan i frysen för att den skulle bli kall”. Och det hade den blivit… Eiswein är bland det dyraste tyska vin man kan köpa, men jag tror inte det är helt så här man ska göra det.

Givetvis var det sista flaskan av mitt favoritvin från USA. Och middagen bestod av min kyckling med Russian dressing och det var också sista flaskan. Så innan det blir Sri Lanka blir det USA för att bunkra upp mat och dryck.