Permalänk

Färdtjänst och boktips

Eftersom jag jobbar under min strålbehandling så är jag berättigad till färdtjänst till och från sjukhuset. Det innebär i praktiken att det står en bil och väntar på mig utanför jobbet, kör mig till sjukhuset och sen blir jag hämtad och körd tillbaks till jobbet igen. Fantastisk service. Från dörr till dörr tar det ca en timme och 20 minuter.

Brukar inte vara så lång väntetid när man kommer fram till kliniken, men för säkerhets skull har jag alltid en bok i handväskan att ta fram i väntrummet. Läste färdigt tegelstenen ”Katedralen vid havet” igår. Helt ok, även om det var ett par mindre detaljer i slutet som störde mig lite grann. Nuvarande läsning har lite Malungsanknytning,

Hann inte mer än till sidan 9 innan det var min tur, men det verkar vara intressant läsning. Om någon undrar så är det inte så att det dräller av öde sandstränder i Malung, men Aino Trosell är född där.


Permalänk

Kung i baren

Det här var en god stund sedan sist:

En svensk krona var för en kort stund idag värd mer än en norsk. Det tyckte vi svenskar på jobbet att var riktigt roligt. Jublet kom ganska snabbt av sig. Men det var kul så länge det varade :-)

Mindre kul för alla skandinaver som ska ut och resa och behöver köpa annan valuta, så vida man inte ska åka till Ryssland. Har man lön i EUR och åker norrut kan man leka kung i baren. Det blir för någon annan detta år, jag stannar kvar här och då har det inte den minsta betydelse åt vilket håll pilarna går i morgon. Skönt det.

 


Permalänk

Tillfälligt stavbrott

Den inplanerade Davosturen blev uppskjuten på bestämd framtid på grund av snöbrist. Inte många pister öppna och mest konstsnö som skrapats ihop för att göra spår till längdåkarna. Och så här med facit i hand var det kanske lika bra att man slapp se den norska förnedringen av resten av världen på plats… Får hoppas att svenskarna får lite bättre utrustning tills det är dags för VM.

På tal om utrustning för längdåkning så graderade jag upp garderoben inför kommande tur till La Bresse i början av Februari. För även om det inte blir någon Vasaloppsvecka 2015 för någon av åkarna så blir det givetvis det traditionella träningslägret. Man kan ju hoppas att formen sitter i kläderna – för då lär det gå undan :-)


Permalänk

Luciarock

Fredagen bjöd på den första av 25 strålningsomgångar. Det tog inte långa stunden och var inget som gjorde det minsta ont. Det som var jobbigt var att ligga på rygg med armarna uppsträckta ovanför huvudet och inte röra sig på 10 minuter. Det är när man ligger där som man förbannar sig för att man inte lärt sig nog med franska för att vänligt kunna säga till sjuksköterskan ”Ursäkta, skulle ni kunna klia mig på näsan”. För givetvis är det vad som händer. Det börjar klia över allt!

På kvällen var det dags för det årliga luciafirandet på jobbet. Vi hade som vanligt skramlat ihop diverse utrustning och kandidater för att få ihop något som kan liknas vid ett luciatåg. På sjukhuset fick jag en vit engångsrock att ha på mig när man går mellan strålningsrummet och platsen där man byter om. Den gjorde sig helt ok som lucianattlinne tillsammans med ett rött band. Som lucia hade vi i alla fall hyrt in en riktig goding som tog sitt uppdrag mycket seriöst.


Permalänk

Bullar till bokklubben

I morgon har Bokklubben sitt årliga Julbord. Har faktiskt inte mer än 100 sidor kvar av månadens bok. Inte illa, då den är på imponerande 657 sidor. Länge sedan jag tog mig an en sådan tegelsten. Vi bestämde faktiskt redan förra gången att man fick två gånger på sig för att bli klar, så jag ligger långt före plan.

Norskt julbord är inte helt som det svenska. Paradrätten är ofta Pinnekött. En sorts fårkött som långkokar tillsammans med pinnar, ja sånt som man karvar loss från ett träd. Enligt mig ungefär lika skrämmande som det låter. Tror att man bör vara norsk för att helt uppskatta den kombinationen. Därför anmälde jag mig som frivillig till att bidra med några hederliga svenska köttbullar. Så efter ett besök nere på julmarknaden svängde jag ihop det här gänget.

Säger inte att tre koppar gluhwein gör en till bättre kock – men roligare blir det!


Permalänk

Efter regn kommer sol

I vanliga fall irriterar det mig när det spöregnar på söndag och är strålande sol på måndag. Den här veckan passade det perfekt. Jag har nämligen haft semester idag och stannat kvar i stugan. Så när solen dök upp på morgonkvisten var det bara att pälsa på sig och ta en lång härlig strandpromenad.

Helt underbart! För en gångs skull var det så nära vindstilla det går att komma ute vid havet.

Även om det är lååååångt kvar tills kondisen är på den nivån den var innan jag blev sjuk känns det ändå som att batterierna blivit lite laddade inför nästa fas i behandlingen. På fredag börjar strålningen. 25 omgångar, måndag till fredag i fem veckor. Förutom att det är tidskrävande lär det inte ska vara så illa, så det ska bli gott att komma igång med den nedräkningen.

 


Permalänk

Söndagsmys i vinterstudion

Hur får folk någonting gjort en helg nu för tiden undrar jag. Det går ju inte att slita sig från Vinterstudion. I princip bara att gå rakt från sängen, stoppa i köket och ta med sig en frukostbricka till TV-soffan och tillbringa förmiddagen där.

Åkte från Göteborg ner till stugan igår. Som tur är får man väl säga så har det varit ett riktigt busväder här idag med spöregn och kulingvind – så inget dåligt samvete för att sitta inne och titta på skidor och skidskytte.

När jag var trött på att se norrmän retas med resten av världen blev det en tur till Tomelilla för besök hos Bo Ohlsson och lite julpyntsinköp. Så mycket mer än så blev det inte gjort denna 2:a advent. Nu tror jag minsann jag ska värma på lite glögg och slita lite mer på soffan!


Permalänk

Vart är jag på väg?

Vad gör man inte för sin dagliga dos med adrenalin säg. Morgonpigg har jag aldrig varit men jag lyckades komma upp när klockan ringde 04.30, och var i god tid på flygplatsen i Luxemburg.

Landade i Amsterdam på utsatt tid. Eftersom jag checkat in online igår stod det ingen gate på mitt boardingkort, så det kollade jag på en skärm. ”Go to gate” stod det så jag knatade bort till C11. Hade precis satt mig ner när jag hör ”We will now start boarding fligt KL XX to Copenhagen”. Va f-n, Köpenhamn – jag ska ju till Göteborg! Med min morgonmosiga hjärna gick jag på autopilot till det som kändes bekant med avgångstid 07.55.

Hittade ny skärm, KL1153 till Göteborg, också med avgångstid 07.55 – ”Now boarding at gate B2″. Den som varit på Schiphol vet att C11 och B2 inte precis är nästgårds. Så det blev en pulshöjande språngmarsch. Jag var sist ombord – men någon ska ju vara det också.


Permalänk

Tomtar och änglar

Egentligen borde det här inlägget vara helt blankt. Jag saknar nämligen ord för vilka fantastiskt fina människor som jag är så lyckligt lottad att jag genom åren lärt känna. Sladdade hem från jobbet och hittade för omväxlings skull inte bara reklam i brevlådan. Där låg också ett stort kuvert med alla tänkbara godsaker man längtar efter till jul. Tusen tack!

Till kvällen blev det tjejträff i grannskapet. Fantastiskt trevligt, om än en kort kväll för mig. Flyg mot Göteborg avgår 06.05, grymt grymt.

 


Permalänk

Brasses logik

Vill minnas att det finns ett avsnitt av Fem myror där Brasse försöker övertala Magnus och Eva, att eftersom korv är gott – och tårta är gott – så blir en tårta med korv per automatik god. 

Om man tycker att både Bruce Springsteen och U2 är bra ska man inte titta på videon jag fick från The Boss himself när han vikarierar för Bono och sjunger Where the streets have no name. Det var nämligen värre en en gräddtårta med prickig korv. Överraskande dåligt även för ett inbitet Springsteen-fan.

Kombinationen Chris Martin och U2 däremot var inte så dum. Vi snackar tårta och glass, gott var och en för sig, och inte otäckt tillsammans.