Permalänk

Lathundar

Se här vem som kommit på besök igen!

Bordsskicket hos det lilla matvraket lämnar som synes en del att önska. Som regel äter han dock upp allt, det i skålen först och därefter allt som hamnat på golvet.

På morgonen så får man gå upp och väcka honom för att komma ut på promenad. Det är en riktig liten lathund :-) Nu i helgen flyttar han in hos en annan kollega, för jag drar upp till stugan på lite R&R. Den här helgen blir det inget arbete, bara vila, jag tänker också vara lat.

 


Permalänk

Gratis är gott – och bra

Som trogen kund på I-tunes fick jag för en stund sedan den nya U2 plattan Songs of Innocence gratis. På grund av att jag är en teknisk idiot rent ut sagt så tog det ända tills i förrgår innan jag lyckades lista ut vad som skulle till för att jag skulle kunna lyssna på den. Det var inte speciellt svårt att ladda ner ska jag erkänna, och om det är någon i-tunesanvändare som inte har laddat hem skivan ännu så rekommenderar jag verkligen att göra det. Riktigt bra! Finns på gratisversionen av Spotyify också.

U2 – Every Breaking Wave

Ytterligare en glädjande musiknyhet läste jag i dagens nyhetsbrev från wort.lu. De hade minsann snappat upp att James Blunt himself till och med tycker att den egna landsplågan You’re Beautiful är annoying. Det ger jag honom helt rätt i :-)

 

 


Permalänk

Happy sucks

Jag har genom åren beställt strumpor från Happy Socks nu och då. Jag gillar deras ide att göra färgglada och annorlunda strumpor. Fick ett reklammail från dem idag med anledning av deras samarbete med Snoop Dogg, han har designat några strumpor för dem. Inte helt min typ av musik, men det behöver ju inte betyda att det inte är min typ av strumpor, tänkte jag och klickade på linken. Men det var just vad det var – so not my type of socks.

Kalla mig konservativ och gammaldags eller vad f-n som helst, men jag ser verkligen inte varför man ska ha strumpor med haschplantor på oavsett vem det är som har designat dem. Säkerligen har just de strumporna en minimal påverkan på drogkonsumtionen bland ungdomar i världen, det fattar till och med jag. Men samtliga företag som tjänar pengar på varor som får droger att framstå som coola, häftiga och legitima borde ställa sig i skamvrån och skämmas – länge!


Permalänk

Coq au vin

Behöver ingen termometer när man ser att nakna grannen bänkat sig på balkongen för att en sista (?) gång för detta år bättra på solbrännan.

Själv tillbringade jag mest hela dagen i solskenet i Schengen. Gjorde min premiär på det årliga jippot, Hunnefeier. Där kan man rösta fram årets tupp.

Man kan också köpa allt tänkbart skrot på en loppmarknad, äta korv eller ostron samt med fördel dricka Federweisser. När man betalat sin entre till jippot, 3 EUR, så får man ett glas för att man ska kunna provsmaka de olika gårdarnas vin. Det är egentligen jäst druvmust och inte speciellt gott. Ingen mening med att ens hälla på flaska, man säljer det antingen på glas eller dunk. Slog till på en 2 litersdunk för 12 EUR som räckte till oss alla och mer där till. Notera den lilla praktiska dunken längst ner till höger. Kommer att komma väl till pass när den är tom och man kan använda den att frakta med sig vatten eller annan godare dryck.


Permalänk

Samtidigt på Aruba

Någon undrar kanske hur det gick med mitt nya pass som jag beställde på ambassaden i Paris i augusti. Jo tack, fick ett mail från polisen i Sverige efter ca 10 dagar att mitt pass nu fanns att hämta i Paris. Inte helt det vi blev eniga om där, så jag ringde ambassaden. Fick beskedet att de, precis som uppgjort, skickat passet vidare till konsulatet i Luxemburg. Fantastiskt.

Efter ett antal försök fick jag fatt i någon på konsulatet som kunde bekräfta att mitt pass var redo för avhämtning där. Googlade fram öppettiderna för Sveriges konsulat i Luxemburg och kunde konstatera att det varit betydligt bättre om jag bott i Oranjestad, Aruba (som var nästa på listan). Där erbjöds hjälp med konsulära ärenden måndag till fredag 8-17, med avbrott för lunch 12-13.30. I Luxemburg finns konsul Geijer och hans assistent, Fru (I presume) Geijer tillgängliga tisdagar 12.30-18 samt torsdagar 8.30-12.30. Nu har jag förvisso en mycket flexibel arbetsgivare som ger mig full frihet att uträtta mina konsulära ärenden under de timmar som erbjuds, men kom igen, kan vi inte vara bättre här än Aruba ens när det gäller öppettider på konsulat!


Permalänk

Now also in Luxemburg

Kvällens planerade syjunta blev inställd på grund av sjukdom. Det tror jag är första gången i syjuntehistorien det inträffar. Nåja, det är nästan så att det blev win/win på det med. För nu har jag en syjunta att se fram emot förhoppningsvis inom kort, samt en extra  kväll i soffan tillsammans med Downton Abbey-gänget :-)

Kylskåpet visste jag att gapade tomt därför blev det en kort sväng inom affären efter jobbet. Har inte helt haft någon matlust i det sista, men bomullssmaken i munnen försvinner mer och mer för var dag som går, tack och lov.

I den lilla lokala affären hittade jag idag (dessvärre) detta:

Troligtvis det mest onyttiga i mänsklighetens historia – choklad som är fylld med jordnötssmör. Givetvis ett amerikanskt påfund som man inte ser så ofta i Europa, vilket säkerligen förklarar varför genomsnitts BMI är lägre här än over there. Syndigt gott.


Permalänk

Kostymdrama

Helt seriöst tror jag ibland att jag tittar för lite på tv. Tänk att jag tills nu helt gått miste om Downton Abbey – Skandal!

Fick låna säsong 1 på DVD och började titta igår. Fastnade med en gång! Så när kollegan frågade mig om jag ville med ut på en matbit efter jobbet var det nästan så jag sa nej för att jag hade sån lust att krypa ner i soffan och sträcktitta på samtliga kvarvarande avsnitt. Men, jag tänkte att det ju var mer av en win/win att gå med ut på en trevlig middag och sen dessutom ha flera filmkvällar kvar att se fram emot.

Det blev inte senare än att jag han se ett avsnitt i alla fall. Och vilken lycka när jag just insåg att det finns F-E-M säsonger – hösten är räddad!


Permalänk

Dieselmannen

Jag har en ny tvist på det här med att smaken är som baken – just nu smakar nämligen allt skit rent ut sagt. Tomat- och mozarellasalladen till lunch kändes ungefär som bomull både i smak och konsistens. För att piffa till det hela hade jag beställt mig en hallonmousse till efterrätt, det kunde jag gott och väl ha låtit bli för halva den gick rätt ner i soporna åtföljd av en bitter eftersmak.

På den positiva sidan så känns det som en del av krafterna så smått börjar komma tillbaks. Tack för det!


Permalänk

Dimmig lördag

Lördagsmorgonen började med en tur rätt in i dimman – en härlig golfrunda. Ju kortare man slog desto bättre, då var det i alla fall någon chans att se vart bollen tog vägen. Perfekt för mig. Storspelet uteblev men gott att komma sig ut i friska luften.

Tisdagens behandling känns fortfarande i kroppen så när jag golfat klart var det inte mycket annat än att lägga sig raklång och ta igen sig. En bieffekt jag noterat är att smaklökarna verkar ha tappat det mesta av sin funktion just nu för ingenting smakar något. (Kanske var därför ostronen gled ner så lätt här om dagen). Halsen känns också lite svullen så det jag känner mig mest sugen på är något kallt. Var ute och käkade med några vänner på kvällen och var grymt sugen på en stor Milkshake, men det fanns såklart inte. Tack och lov hittade jag den här godsaken i frysen när jag kom hem!


Permalänk

Inget är omöjligt

Tro det eller ej men idag har jag ätit inte mindre än fyra ostron! Det tror jag är ungefär dubbelt så många som jag hittills ätit i hela mitt liv. Det kräver nog lite mer övning innan jag är helt övertygad om att det är en delikatess, men man ska ju testa! Var ute en sväng med jobbet och det dök upp en skaldjursplatå på bordet så då var jag ju tvungen att ge mig på ett litet ostron (mest för att det verkade mindre bökigt än att bända upp en stor krabba). Och helt plötsligt hade jag slurpat i mig fyra stycken. Han som kämpade med krabban såg inte ut att ha fått i sig något under den tiden.

Eftersom jag inte mått det minsta illa av fyra doser cellgifter så tänkte jag att ett litet ostron borde väl gå ner utan att magen ska slå bakut – och tänk att det gjorde det. Gorgonzola, där går dock gränsen, det ska till mer för att jag ska ge mig på det.