Permalänk

Bidrag till positiva flöden

Då så har jag inlett mitt eget projekt med att försöka motverka allt negativ som översvämmar facebook och andra internetsidor. Skickade ett tack via facebook till hjälmtillverkaren Alpina för att de under åren tagit väl hand om det värdefullaste jag har, huvudet.

När vi var i Davos var vi ute på en kälktur en kväll och där skedde klassikern ”vägen svängde, men inte f-n svängde Anna”. Det gick helt fint med både kropp och knopp. Så tack till Alpina för det!

Eftersom jag fortfarande är soffliggande med mina andra krämpor så tittade jag på Skavlan-programmet som retat så många. Både för att Jimmie Åkesson fick visa upp sig (och bli åtgången av programmledaren) och för att Gunhild Stordalen haft råd att göra sig själv till försökskanin för en experimentiell behandling utanför Norge.

Till de som pekat på orättvisan att hon haft råd att betala för något som inte ”alla andra” har – när ni går till doktorn för vad det än är, har ni då funderat på att avstå för att vara solidariska med de människor som bor i länder där det inte finns doktorer att gå till?? Livet är inte rättvist, varken åt ena eller andra hållet. Så varför inte ägna tiden åt att försöka göra det lite bättre inte bara för sig själv utan för någon annan också.


Permalänk

Klagomuren

Tredje sjukskrivningsdagen och jag känner mig marginellt piggare. Borde inte vara möjligt att sova så mycket som jag gjort dessa dagar, men jag antar att det var precis det kroppen behövde.

Hur som helst har jag nu haft lite extra tid åt att följa med i sociala medier och konstaterar att det här med mobbing och hets på nätet kryper in i det egna facebookflöde. Jag vet att vårdcentralen, försäkringskassan, SJ, SL och diverse andra företag och myndigheter inte alltid levererar det man som skattebetalare och kund har rätt att förvänta sig. Det är också allas rätt att klaga om man upplever sig dåligt behandlad. Vad jag inte förstår är varför den naturliga reaktionen för så många är att börja med att uppdatera sin status på Facebook så fort något inträffar. Det som hävs ut och sprids vitt och brett liknar i vissa fall ren uppvigling. Och så är vuxna chockade över hur barn och ungdomar mobbar varandra på nätet – HALLÅ! Monkey see, monkey do.

Inte ens goda nyheter som att Gunhild Stordalen har kommit sig igenom en tuff behandling med cellgifter (och är snyggare än någonsin utan hår) kan folk hålla sig ifrån att skriva dumheter om. So what att hennes man är rik som ett troll. Jag är ganska säker på att de prioriterat hälsa istället för pengar om det vore så lätt att det bara gick att välja. Så varför ska man inte få använda de pengar man har för att få tillgång till den vård som finns? Jag hade gjort det. Och säkerligen kan Stordalen se till att mer fokus hamnar på en tidigare nästan okänd allvarlig sjukdom.

Jag utmanar härmed mig själv till att bidra till att sociala medier blir lite vänligare.

 

 


Permalänk

Grädde på mos och lök på lax

Fick masa mig iväg till doktorn igen i går eftersom mitt ansikte påvisade ganska stora likheter med någon som just förlorat en boxningsmatch i lätt weltervikt. Mitt ena öga hade helt svullnat upp och gick knappt att öppna.

Detta visade sig bero på att jag skakat liv i några gamla sovande vattkoppsvirusar och därför fått bältros på gamla dar. Så nu har jag lärt mig att alla som någon gång haft vattkoppor har kvar virus från det och om man får försämrat immunförsvar så kan det vakna till liv igen och förgylla tillvaron, not!

Bältros i pannan och på ögonlocket kan jag berätta att inte är någon vacker syn precis. För en gångs skull lyckades jag hålla mig till det normala och undvek dubbelsidig bältros. Har också fått lära mig att det i de flesta fall, oavsett var på kroppen det kommer, bara drabbar ena halvan. Alltid något :-)


Permalänk

Sol utan mörker

Hemma igen efter några härliga dagar i Davos! Som vanligt massor med fantastisk skidåkning tillsammans med ett gäng festliga ladies. Under hela fredagen undrade vi var den omtalade solförmörkelsen tog vägen. I Davos sken solen från en knallblå himmel hela dagen lång och det blev inte det minsta mörkt – tack för det!


Permalänk

Årets första höjdpunkt

Plötsligt bara händer det – det har blivit dags för årets mest efterlängtade helg; Jentetur till Davos!! Har haft så mycket att göra att jag nästan inte hunnit med att längta till det. Nu när bilen är tankad, packad och klar däremot så ser jag något så otroligt mycket fram emot det. Ska bli helt fantastiskt att träffa alla glada tjejer igen. Räknar med att det som vanlig blir en långhelg med massa frisk luft, glada skratt och strålande sol! En arbetsdag bara sen kan man se fram emot en lunch här:

Bild från www.chaletguggel.ch


Permalänk

Bayern 2016

Sådär tre månader efter kunde jag igår fira min goda vän i Liege som blev 40 här i slutet av förra året. Att han redan blivit ordentligt firad underlättade presentshoppandet. Av några så kallade vänner fick han en startplats till Vasaloppet. Så det var bara att fylla på det med en anmälan till König Ludwig Lauf, han måste ju träna! Så 7 februari 2016 ska jag också ställa mig på startlinjen där. Det hoppas jag blir en trevlig tillställning.

Födelsedagsfirandet var hur som helst mycket trevlig. Det kombinerades givetvis med att titta på Melodifestivalen. Det var en rätt blekt tyckte jag allt. En sak är dock säker och det är att Guld och gröna skogar lär vi att få dras med på Svensktoppen i de nästkommade 78 veckorna.


Permalänk

Fredagen den trettonde

Den känslan; när man kommer hem efter en slitsam vecka som avrundats med ett besök på puben – och inser att nycklarna ligger kvar på jobbet. Då är det tur att man inte har så lång pendlingsväg samt gick hem i anständig tid! För det var bara att gå tillbaks till kontoret, säga hej till städerskorna, ta nycklarna och lomma av hem igen.


Permalänk

Räddaren i nöden

Tänk om jag kunde få ta med mig den här högen tillbaks till stranden och parkera mig i solstolen i skuggan av palmen en vecka (eller två) till!

Till nästa bokklubb ska vi läsa The catcher in the rye av J.D Salinger och det funkar dessvärre inte att bara beställa en bok från Amazon. När man är igång är det lika bra att dra till med några fler. På semestern plöjde jag en av Ken Folletts historiska romaner och blev helt insyltad i den så nu har jag införskaffat två delar i hans triologi om Europa under världskrigen. Kanske man blir lite allmänbildad på samma gång också.

Trots att jag avverkade 4 böcker på semestern ligger jag lite bakom planen på en per vecka. Till påsk hade jag tänkt åka skidor och skoter – men det blir kanske lite tid att läsa också, vem vet!


Permalänk

Dagens klipp

På lunchrasten passade jag på att slinka in hos frisören där jag köpte min peruk för så där ett halvår sedan. Tänkte boka mig en tid senare under dagen, men de hade tid för mig nästan med en gång. Allt i allt tog det omkring 9 minuter, och då väntade jag på min tur i 5 av dem. Mycket praktiskt med kortkort hår. Och 12 EUR för att få det trimmat, vilket klipp :-)


Permalänk

Hårresande

Alla mynt har två sidor, de flesta andra saker också. Å ena sidan är peruk en fantastisk tidsbesparande uppfinning. Det tar i underkant av 10 sekunder att fixa till frisyren på morgonen. Å andra sidan är det lite halvsvettigt och kliframkallande samt innehåller alltid ett överraskningsmoment när man passerar en spegel. Så för ett par veckor sedan tröttnade jag på peruken och övergick till att enbart använda andra typer av huvudbonad.

I fredags kväll var jag hemma hos en väninna vars 6-åriga dotter inte helt har kopplat det här med peruk, hår och huvudbonad. Jag hade min nya coola Hype-mössa på mig inne. ”Varför har du inte tagit av dig mössan” ville hon veta. ”Tycker du jag ska göra det, frågade jag”. Det tyckte hon. Den minen skulle man fångat på film. VAD HAR DU GJORT?!!? DET VAR INTE FINT, flämtade stackarn fram. När jag förklarat att jag inte klippt mig själv utan faktiskt var glad åt att ha lite eget hår igen såg hon något lättad ut.

Så jag fortsätter att köra biker aka banker-looken. Men jag ska göra ett besök hos frisören i morgon för att få lite styr på diverse tussar som jag inte helt har kontroll på.