Permalänk

Att jobba eller inte jobba det är frågan

Cellgiftsbehandling 5 av 6 avklarades i tisdags. I vanliga fall är det alltid 2 sjuksköterskor på plats när man kommer dit, men den här gången var det höstlov och så det var bara en i tjänst. Med 12 patienter så gjorde det att det tog nästan 6 timmar innan jag var klar, mot förra gångens 3. MEN, jag är den sista som klagar över det. Var hemma och vilade upp mig igår, idag mår jag helt ok och är tillbaks på jobb igen.

Jag frågade min doktor om jag skulle ta influensavaccin, men det var ingen ide sa hon. Mitt immunförsvar är ur funktion så vaccinet fungerar inte optimalt – då det är viktigare att min omgivning vaccinerar sig påpekade hon. För är det något man inte vill när man går på cellgiftsbehandling så är det att blir sjuk och få feber. Jag har fått strängt besked om att så fort som jag får över 38 grader i temp så måste jag höra av mig, för då måste jag eventuellt läggas in på sjukhus.

Det retar mig då något så kopiöst när jag läser om ägaren till Norska fritidsklädsbolaget Stormberg som menar att vuxna människor borde vara på jobb om de har influensa, feber, huvudvärk, lung- eller bihåleinflammation.

Den som är sjuk och kan smitta sina kollegor ska givetvis stanna hemma! Min sjukdom smittar inte så det är klart att jag kan jobba om jag orkar. Men att använda det som ett argument att någon som ”bara” har en förkylning är hemma men en med cancer är minsann på jobb är då bland det dummaste jag har hört.

Bild från Cancerfonden.se


Permalänk

Musjägare

Det var nästan dags att packa ihop prylarna och ge sig av från stugan när jag ställde frågan: ”Vad gör man om man tror att man fått mal i en garderob?” Varför tror du att du har fått mal, säger sällskapet. Jo, svarar jag, för att jag hittade en filt som ser lite söndertuggad ut.

Uppe på hallen finns en minivariant på en walk-in closet. Det är en inbygd garderob där det också är en lucka upp till vinden. Så vi gick upp dit för att inspektera. Sällskapet ställde sig nämligen mycket tveksam till att det var mal, hon föreslog istället att vi skulle gå på musjakt! Just där är jag en riktig rookie, men tack och lov hade jag just denna helg en expert på ämnet med mig.

Hon identifierade med en gång massor med muslortar och de rackarna som varit där hade festat till det så gott de kunde på ett par IKEA-filtar, en avlagd collegetröja samt ett påslakan modell Ä. Det var lite vits för mig att ifrågasätta att det varit möss där, jag kunde bara inte förstå hur de kommit dit. Både dörr och lucka upp till taket har varit väl stängda.

”De kommer in var som helst”, säger experten och börjar lysa runt med ficklampan. Själv stod jag på behörigt avstånd. Aha, hör jag experten säga. Här har vi ett litet hål.

Jag ska inte svära på om hålet varit så stort tidigare för det vet jag inte. Helt klart var det nu stort nog inte bara för en antennsladd utan även för eventuella vindsmöss. De små mössen får nu leta efter annat att mumsa på, gärna hos någon annan också. För nu är in- och utgången stängd!


Permalänk

Svenskt lördagsgodis

Det var min själ länge sedan jag hade en så skön och avslappnande lördag! Ingen stress och inga måsten, bara lugn och ro. Uträttade några ärenden i Simrishamn på förmiddagen och åkte därefter tillbaks till stugan för lite kvalitativ avslappning i TV soffan. Trodde jag sett allt, men det var tills vi flippade förbi en ny variant på folk som behöver hjälp att hitta nytt hus. Denna gång i nudistvariant. Panel med flisigt trä var visst ett stor no-no. Jag påstår dock att det gör lika ont att springa in i kanten på en orundad marmorskiva med underkläder som det gör utan, så att det skulle vara ett speciellt behov för nudister med rundade köksskivor förstår jag inte.

Var givetvis förbi fiskaffären i Simrishamn så till middag blev det en rejäl räkfrossa. Fantastiskt gott.

Sen blev det lördagsgodis på riktigt, och Så mycket bättre. Mycket bättre än så kan man inte ha det.


Permalänk

Lathundar

Se här vem som kommit på besök igen!

Bordsskicket hos det lilla matvraket lämnar som synes en del att önska. Som regel äter han dock upp allt, det i skålen först och därefter allt som hamnat på golvet.

På morgonen så får man gå upp och väcka honom för att komma ut på promenad. Det är en riktig liten lathund :-) Nu i helgen flyttar han in hos en annan kollega, för jag drar upp till stugan på lite R&R. Den här helgen blir det inget arbete, bara vila, jag tänker också vara lat.

 


Permalänk

Gratis är gott – och bra

Som trogen kund på I-tunes fick jag för en stund sedan den nya U2 plattan Songs of Innocence gratis. På grund av att jag är en teknisk idiot rent ut sagt så tog det ända tills i förrgår innan jag lyckades lista ut vad som skulle till för att jag skulle kunna lyssna på den. Det var inte speciellt svårt att ladda ner ska jag erkänna, och om det är någon i-tunesanvändare som inte har laddat hem skivan ännu så rekommenderar jag verkligen att göra det. Riktigt bra! Finns på gratisversionen av Spotyify också.

U2 – Every Breaking Wave

Ytterligare en glädjande musiknyhet läste jag i dagens nyhetsbrev från wort.lu. De hade minsann snappat upp att James Blunt himself till och med tycker att den egna landsplågan You’re Beautiful är annoying. Det ger jag honom helt rätt i :-)

 

 


Permalänk

Happy sucks

Jag har genom åren beställt strumpor från Happy Socks nu och då. Jag gillar deras ide att göra färgglada och annorlunda strumpor. Fick ett reklammail från dem idag med anledning av deras samarbete med Snoop Dogg, han har designat några strumpor för dem. Inte helt min typ av musik, men det behöver ju inte betyda att det inte är min typ av strumpor, tänkte jag och klickade på linken. Men det var just vad det var – so not my type of socks.

Kalla mig konservativ och gammaldags eller vad f-n som helst, men jag ser verkligen inte varför man ska ha strumpor med haschplantor på oavsett vem det är som har designat dem. Säkerligen har just de strumporna en minimal påverkan på drogkonsumtionen bland ungdomar i världen, det fattar till och med jag. Men samtliga företag som tjänar pengar på varor som får droger att framstå som coola, häftiga och legitima borde ställa sig i skamvrån och skämmas – länge!


Permalänk

Coq au vin

Behöver ingen termometer när man ser att nakna grannen bänkat sig på balkongen för att en sista (?) gång för detta år bättra på solbrännan.

Själv tillbringade jag mest hela dagen i solskenet i Schengen. Gjorde min premiär på det årliga jippot, Hunnefeier. Där kan man rösta fram årets tupp.

Man kan också köpa allt tänkbart skrot på en loppmarknad, äta korv eller ostron samt med fördel dricka Federweisser. När man betalat sin entre till jippot, 3 EUR, så får man ett glas för att man ska kunna provsmaka de olika gårdarnas vin. Det är egentligen jäst druvmust och inte speciellt gott. Ingen mening med att ens hälla på flaska, man säljer det antingen på glas eller dunk. Slog till på en 2 litersdunk för 12 EUR som räckte till oss alla och mer där till. Notera den lilla praktiska dunken längst ner till höger. Kommer att komma väl till pass när den är tom och man kan använda den att frakta med sig vatten eller annan godare dryck.


Permalänk

Samtidigt på Aruba

Någon undrar kanske hur det gick med mitt nya pass som jag beställde på ambassaden i Paris i augusti. Jo tack, fick ett mail från polisen i Sverige efter ca 10 dagar att mitt pass nu fanns att hämta i Paris. Inte helt det vi blev eniga om där, så jag ringde ambassaden. Fick beskedet att de, precis som uppgjort, skickat passet vidare till konsulatet i Luxemburg. Fantastiskt.

Efter ett antal försök fick jag fatt i någon på konsulatet som kunde bekräfta att mitt pass var redo för avhämtning där. Googlade fram öppettiderna för Sveriges konsulat i Luxemburg och kunde konstatera att det varit betydligt bättre om jag bott i Oranjestad, Aruba (som var nästa på listan). Där erbjöds hjälp med konsulära ärenden måndag till fredag 8-17, med avbrott för lunch 12-13.30. I Luxemburg finns konsul Geijer och hans assistent, Fru (I presume) Geijer tillgängliga tisdagar 12.30-18 samt torsdagar 8.30-12.30. Nu har jag förvisso en mycket flexibel arbetsgivare som ger mig full frihet att uträtta mina konsulära ärenden under de timmar som erbjuds, men kom igen, kan vi inte vara bättre här än Aruba ens när det gäller öppettider på konsulat!


Permalänk

Now also in Luxemburg

Kvällens planerade syjunta blev inställd på grund av sjukdom. Det tror jag är första gången i syjuntehistorien det inträffar. Nåja, det är nästan så att det blev win/win på det med. För nu har jag en syjunta att se fram emot förhoppningsvis inom kort, samt en extra  kväll i soffan tillsammans med Downton Abbey-gänget :-)

Kylskåpet visste jag att gapade tomt därför blev det en kort sväng inom affären efter jobbet. Har inte helt haft någon matlust i det sista, men bomullssmaken i munnen försvinner mer och mer för var dag som går, tack och lov.

I den lilla lokala affären hittade jag idag (dessvärre) detta:

Troligtvis det mest onyttiga i mänsklighetens historia – choklad som är fylld med jordnötssmör. Givetvis ett amerikanskt påfund som man inte ser så ofta i Europa, vilket säkerligen förklarar varför genomsnitts BMI är lägre här än over there. Syndigt gott.


Permalänk

Kostymdrama

Helt seriöst tror jag ibland att jag tittar för lite på tv. Tänk att jag tills nu helt gått miste om Downton Abbey – Skandal!

Fick låna säsong 1 på DVD och började titta igår. Fastnade med en gång! Så när kollegan frågade mig om jag ville med ut på en matbit efter jobbet var det nästan så jag sa nej för att jag hade sån lust att krypa ner i soffan och sträcktitta på samtliga kvarvarande avsnitt. Men, jag tänkte att det ju var mer av en win/win att gå med ut på en trevlig middag och sen dessutom ha flera filmkvällar kvar att se fram emot.

Det blev inte senare än att jag han se ett avsnitt i alla fall. Och vilken lycka när jag just insåg att det finns F-E-M säsonger – hösten är räddad!