Permalänk

Vem i hela världen kan man lita på

Under min vecka i Sverige hämtade jag ut det obligatoriska bokpaketet som jag beställt på nätet. Det innehöll diverse deckare på ljudbok samt annat smått och gott. Kändes inte helt rätt att börja läsa del två av Kristian Gidlunds tankar just nu – det sparar jag till ett senare tillfälle. Gav mig därför i kast med den här – den har jag länge velat läsa:

Jag har inte hunnit mer än börja, men jag förstår redan varför det blev så mycket fuss kring den. Var och varannan journalist känner sig antagligen kränkt – för att inte tala om alla samhällets ”offer” som tagit upp plats i media. Hoppas att de skäms, men det har de väl knappast vett till. Det är ju ett under att någon fortfarande vill bli polis, läkare eller god help LÄRARE när man tänker efter hur mycket skit dessa som grupp får ta för att media blåser upp enskilda fall och låter inblandade personer utnämna sig själva till experter. Man ska inte tro på allt man hör och läser, inte på Hanne Kjöller heller har jag hört, men man behöver bli påmind om att det ofta finns flera sidor av saken och att allt är inte sant bara för att man läser det i tidningen.

 


Permalänk

Fullsmäckade semesterdagar

Har man bara en veckas semester får man se till att fylla upp de dagarna på bästa sätt. Och det har jag verkligen gjort. Känns som jag hunnit med massor sedan solen och inte minst två riktiga solstrålar dök upp i Malung i onsdags.

Torsdagen var den stora dansardagen som vi givetvis började med att gå på Tony Irvings Dansskola uppe på parken i. Mycket underhållande. Tror inte det hade blivit många poäng utdelade om Tony haft med sig sina numrerade skyltar, men roligt var det. Tony bjöd friskt på sina syrliga kommentarer, speciellt till en besservisser i ”gnussar” t-shirt.

På kvällen svidade vi om till buggbyxor och gav oss ut och testade våra nyvunna danskunskaper. Lika roligt det med.

Fredag och lördag ägnades åt återhämtning och påfyllning av energi ute vid stugan i skogen. Helt fantastiskt så avslappnande det är att sitta mitt ute i blåbärsriset på en sten och göra inget. Badkruka som jag är kunde jag denna gång skylla på att mitt ärr inte är helt läkt ännu så jag avråddes av doktorn från att bada, men de andra tog sig både ett och två dopp. Enligt säkra källor var det inte så kallt, men jag är inte säker på att man frågat alla…

Ska visst bli rena värmeböljan i Dalarna nu till veckan som kommer, så jag hade gärna stannat kvar längre. Nu blev det inte så och då får man vara glad för det man fick med sig.  Och det var inte så lite det!

 


Permalänk

Världsarv

Underbart att vakna upp en morgon och veta att den sportsliga världsordningen är återställd. Grattis Tyskland till en mycket välförtjänt VM-seger! Det gläder mig särskilt att det var kollektivet som vann, inte en individuell spelare med 10 hangarounds.

Ända sedan jag flyttade från Sverige och Dalarna har jag passat på att göra sånt som jag inte gjort tidigare när jag kommit hem på lite ledighet. Idag blev det således premiärtur för min del till Falu Gruva, mycket spännande.

Mycket möjligt att jag är den enda med rötterna i Dalarna som inte besökt detta världsarv tidigare – men om det skulle vara någon ytterligare som ännu inte varit där så säger jag som Nike – Just do it! Väl värt ett besök. Tyvärr hann vi inte med Dalarnas museum så det sparar jag, väntar på att Hagströmsamlingen ska bli en permanent utställning.


Permalänk

Hello Dolly

Hade jag fått reseförbud för nästa vecka av doktorn så hade jag ändå åkt upp till Sverige över helgen. Ville för allt i världen inte missa fredagskvällens stora begivenhet i Globen – Dolly Parton!

Det är ett rent nöje att se en fullblodsartist underhålla – oavsett vad det är för typ av musik. Kan inte komma på någon annan artist som behärskar fler instrument än Dolly. Hon rev av banjo, fiol, saxofon, kyrkorgel samt en handfull andra. Musiken skriver hon själv och humor har hon. Det var underhållning från första stund!


Permalänk

Vänner i alla väder

Det finns inga dåliga väder – bara dåliga vänner! De bra vännerna kommer på grillkväll även när det spöregnar och de fixar tak över huvudet till grillmästaren.

Slog upp det lilla ”öltältet” jag fick förra året i vardagsrummet den här gången och det gick alldeles utmärkt det med. Så blev det grillspett och burgare på el-grillen. Kubbspelet var dock mer anpassat för utomhusbruk än för parkettgolv så det har vi innestående tills senare när vädret blivit bättre! Att ingen börjat göra kubb som man kan spela inne är närmast förvånande :-)

Börjar min semester i eftermiddag med första anhalt Stockholm. Innan det blir dags att kasta sig ut i dansbandsvimlet ska jag till globen och se på Dolly Parton igen. Det är show det – Olle Jönsson släng dig i väggen!

 


Permalänk

Bubblor på burk

Bänkad i fotbollssoffan plockar jag fram dagens lilla godbit, något så fiffigt som en burk med bubbel. Det brasiliengröna nagellacket till trots hejar jag på Tyskland (och det verkar ju gå vägen).

För ett planeringsfreak som mig är det här med att vara sjuk och gå och vänta inte helt optimalt. Jag gillar att ha massa saker bokade i kalendern, gärna någon resa – lång eller kort – som man kan gå och längta till. Nu kan jag inte planera något eftersom jag inte vet vad det blir för efterbehandling och när den startar.

Som tur är, om jag får säga så, hade jag inte mer än en semestervecka inbokad när jag blev sjuk. Givetvis var det en tur till Malung vecka 29. Biljett bokad Bryssel – Stockholm nu på torsdag kväll och retur söndag den 20:e. Bestämde mig i helgen för att åka upp torsdag kväll oavsett vad. I värsta fall hade jag hittat en returbiljett till förstkommande söndag. Frågade doktorn och han gav mig lov att vara borta hela nästa vecka – Yippieeee – och därav bubblorna! Så nu kan jag börja planera in massa roligt för den veckan, och det tror jag inte blir några problem.


Permalänk

I’m still Alive

Idag är det precis en månad sedan jag fick veta att jag är sjuk. Efter den initiala chocken och dippen i humör känner jag mig nu i god form. Det är inte det att jag förtränger och förnekar att jag faktiskt gjort en canceroperation, jag vill bara inte gå omkring och känna mig sjuk och deppig. Har fortfarande inte fått svar på vad det blir för efterbehandling och fullt friskförklarad blir man först när det gått 5 år utan att man fått återfall – så än kan jag inte jubla så högt. Jag hoppas att jag får de provsvar som återstår nu till veckan och inte minst att det är goda nyheter.

Under tiden går livet vidare som vanligt. Igår innebar det en tur till den Belgiska landsbygden för besök på Rock Werchter, en av Europas största musikfestivaler. Enligt Wikipedia räknar man med i snitt över 85.000 besökare per dag under de fyra dagar som festivalen pågår. Eftersom det tog över två timmar från det att sista showen var slut tills vi kom ut från parkeringen så stämmer säkert det. Vilket kaos.

Började med att se Imagine Dragons på en av de mindre scenerna inne i ett stort cirkustält. Missade dem när de spelade i Luxemburg i vintras så det har jag länge gått och väntat på att få se. Fantastiskt bra! I den settingen gjorde de sig ännu bättre än på skiva. Ett helt otroligt tryck.

Kvällens huvudband var Pearl Jam. Jag har sett dem flera gånger tidigare så jag vet vilket drag det kan vara, men igår tyckte jag att det var rätt tamt. Sista halvtimmen av konserten var kanon, då radade de upp den ena rökaren efter den andra så totalbetyget blev ändå godkänt. Efter allt jag varit med om senaste månaden får jag lov att säga att det var rätt gott att kunna sjunga ut att ”I’m still alive”. Förvisso handlar väl låten egentligen om något annat, men JAG är i alla fall otroligt glad att vara i liv.

Och jag tror nog att Hollands fotbollslag instämmer i att det är gott att möjligheten att vinna VM fortfarande lever. Vilken tur att jag inte såg den matchen heller, inte en chans att jag missar semifinalen.

 


Permalänk

Billy the Beach 2014

Funderade länge och väl om jag skulle våga gå och se Billy Idol spela här i Luxemburg. Han är trots allt inte långt från 60 år och man har ju sett en del artister som passerat sitt bäst före-datum för länge sedan. Tog hur som helst chansen och tur var det!

Billy Idol är inte bara punk, han var även extremt punk-tlig. Det stod att konserten skulle börja 20.30, vilket i praktiken brukar betyda tidigast strax efter 21. Vi kom 20.35 (ville inte missa fotbollen) och då hade det redan börjat! Men det var så det enda tecknet på att Billy snart är folkpensionär. Det var fullt ös i nästan 2 timmar. Den ena 80-tals rökaren efter den andra. Även om det inte var någon jättearena var det ändå lite för långt fram för att se om den gamla goda läppkrökningen var kvar, det gissar jag att den var. Tröjan åkte av tämligen omgående och därifrån jag stod kunde det lika gärna varit en Chippendale på scen. Fantastiskt välbehållen gammal farbror den där Billy.


Permalänk

Hur mår jag?

Går fortfarande och väntar på att doktorn ska höra av sig och berätta hur jag mår. Själv tycker jag att jag mår utmärkt, men det kan ju hända att han har en annan uppfattning. Allt ska vara bortopererat och det jag väntar på är besked om är hur pass aggresivt beteende tumören hade. Efterbehandlingen beror nämligen helt på det.

Sitta och vänta på besked utan att kunna göra något själv är inte helt min grej. Oavsett om det är bu eller bä så föredrar jag alltid att veta.

Att hålla humöret uppe under tiden är dock inte något större problem när det händer massa roliga saker. Gårdagens Iron Maiden konsert var en klockren humörhöjare. Riktigt bra drag på gubbarna och en fantastisk setting på konserten. Man går ett par hundra meter rätt in i skogen och plötsligt är man mitt i en glänta som är helt omgiven av skog. Där trängdes igår 12000 personer från 7-70 år. Att titta på publiken är halva nöjet.

Förbandet var svenska Ghost. Helt ok, men jag fick inte riktigt ihop klädsel och musik. Som en rocker sa ”Det där kunde ju varit Lena Philipsson som svängt ihop” – kanske därför de försökt tuffa till sig med masker och långa prästkappor.


Permalänk

Inkontinensincidenter

När jag vaknade upp i stugan i söndags så hade plåstret på ärret i armvecket åkt bort. Detta hade medfört att det såg ut som någon hade tappat ett glas vatten i sängen för det hade droppat sårvätska hela natten. Inte farligt men inte så där jättefräscht. Sjukgymnasten rekommenderade att köpa speciella engångsunderlägg på apoteket och lägga dem i sängen, så det gjorde jag. Fanns givetvis endast att köpa i 50-pack. När man kom gående med en trave madrasskydd i ena handen var det nästan så man ville skriva en skylt till andra handen med texten ”Nej, jag har inte inkontinensbesvär. Det droppar ur ett sår”.

Givetvis slutade såret droppa med en gång jag kom hem, så jag har inte ens behövt öppna förpackningen.

Nästa incident på samma tema hände idag när jag var ut och käkade lunch. Tror ni inte att servitrisen lyckades välta ett helt glas öl rätt ner i knäna på mig. Splash! Förutom att det såg ut som jag gjort i byxorna luktade jag som ett mindre bryggeri. Bara att gå hem och byta om.

Det passade förvisso ganska bra i min logistik för då kunde jag ta bilen tillbaks till jobbet. Blev inte en ny bankpyamas utan jag passade på att hoppa i rock-n-roll-uniformen med en gång. Efter jobbet kör vi direkt ut mitt i skogen för årets rockevent i Luxembourg – IRON MAIDEN. Ja, ni läste rätt, Iron Maiden spelar utanför metropolen Roeser. Enligt wikipedia bor det 5147 invånare i kommunen och den siffran lär väl minst dubblas för en kväll. Solen skiner så det blir säkert en riktig höjdarkväll, förhoppningsvis utan ytterligare incidenter.