Permalänk

Historia i solsken

Turen till Milano rundades under söndagen av med ett besök på den Italienska landsbygden, Brescia närmare bestämt. Där var det full action från tidig morgon (till tidig morgon) med rallycross.

Var tillsammans med ett gäng norrmän för att heja på Petter Solberg. Rallycross är en fantastisk publiksport. Nu hade vi tur för det var strålande sol och 25 grader, hade kanske inte varit fullt så trevligt med spöregn. Som svensk jublade jag givetvis över att Timmy Hansen vann deltävlingen. Det jublet var dock inget mot det som kom när det stog klart att Petter Solberg genom sin tredje plats redan nu säkrade VM-titeln. Första person som vunnit VM i två olika motorsporter. Det var värt att fira!


Permalänk

No no no

På temat toaletter: Om ni är i Italien och av någon oförklarlig anledning befinner er på en toalett med en handikapp skylt på utsidan och det hänger ett snöre från taket som ni inte helt förstår vad är, dra då inte i det. Det kan vara så att det är ett brandlarm…. Say no more.


Permalänk

Diverse nedslag i Milano

Det sporadiskt återkommande temat ”Toaletter vi inte trodde fanns” har just gjort ett nedslag i Milano. Platåmodell på toaletter – ska det verkligen vara nödvändigt?

Man undrar ju om det var så att man in efterhand märkte att man installerat toaletten två decimeter för långt ner och därför la till lite höjd i form av en platåsits, eller vad. Eller är det så att det här är någon sorts designtoa?

Vid sidan av denna i mitt tycke något udda toalett på hotellet så finns det mycket annat trevligare att se på i Milano. Världens tredje största katedral till exempel – otroligt vacker från utsidan. Imorgon ska vi gå in och kika också, det blir trevligt!


Permalänk

Tipp-tapp runt hörnet

Här om dagen läste jag om snö i Dalarna och idag hittade jag den här på affären:

Tre månader kvar till julafton – hur gick det till?? Om Milkas Knister Kugeln säger jag att de smakar misstänkt likt deras påskägg. Är väl närmast förvånande att det tagit dem ända tills nu för att komma på ett utmärkt sätt att öka omsättningen genom att göra runda istället för äggformade små chokladbitar.

Någon glögg såg jag däremot inte till. Det hade suttit fint nu!


Permalänk

Under ytan

Var egentligen inte i form för att ut och lufta mig efter jobbet – men jag hade trots allt anmält mig på en föreläsning som ordnades av ett försäkringsbolag här i stan, så jag masade mig iväg. Kvällens tema handlade om att förvalta sina tillgångar så att de räcker till nästa generation, men hade inte det minsta med pengar eller försäkringar att göra.

Talare var Jean Michel Cousteau, son till scubadykningens urfader Jacques Cousteau – han som gjorde Det stora blå. Fantastiskt intressant! Han predikade för att det är allas ansvar att behandla jorden, och inte minst vattnet, så att det räcker både till oss alla och till kommande generationer. Naturen är allas förmögenhet och man kan inte slösa så att den tar slut – det har han ju helt rätt i.

Han visade också ett par korta undervattensfilmer som var otroligt fina. Min egen dykarerfarenhet är inte speciellt gedigen men jag blev otroligt sugen på att testa det igen. Så det lägger jag till den ständigt växande ”Att göra när jag blir frisk-listan”.


Permalänk

Skidfunderingar

Det somriga vädret blev inte speciellt långvarigt. Det försvann lika fort som det kom. Å andra sidan har vi inte fått någon snö här ännu så det är synd att klaga. Snö är ju i sig inte fel tycker jag, men kanske inte i september.

2014 blev verkligen inte året för golfspel. Har spelat allt för få rundor och även om min bana här håller öppet i alla fall en bit in i december så känns det som loppet är kört för det här året. Det blir att ta nya tag till nästa år. Men innan dess kommer skidsäsongen!  Jag har funderat länge och kommit fram till att det enda jag inte har men skulle kunna behöva, nog är ett par telemarkskidor. Så jag är lite sugen på att köpa mig ett par och försöka lära mig åka. Har testat en gång och det var bland det jobbigaste jag gjort – men kul!

Det slår mig för övrigt att jag inte anmält mig till någon Tjejvasa 2015 – än. Det borde jag kanske göra. Och i så fall så borde jag väl ta och åka lite rullskidor också. Just nu blir jag trött bara av tanken, så tur att det är en stund kvar. Hälften av cellgiftsrundorna är gjorda – yippie – och ljuset i den här sura tunneln känns som det kommer närmre trots att det blir mörkare ute för var dag som går. Det vänder och blir bättre den här gången också ska ni se :-)


Permalänk

Höstshopping i sommarvärme

Sommaren har återkommit nere i mellan Europa. Idag var det 25 grader och strålande sol. Programmet för dagen innehöll en shoppingtur till Trier för att piffa upp höstgarderoben, vilket lyckades väl – sol och värme till trots.

Mina storslagna planer på att börja med att byta ut utsidan på min garderob kom på skam här när jag blev sjuk. Har inte helt orkat ta tag i det ännu, så jag har koncentrerat mig på insidan. Ja, man kan väl säga som så att jag kontinuerligt fyller på innehållet utan att för den delen ha gjort mig av med någon gammal skåpmat som hängt till sig genom åren. Det får bli en dag när inte solen skiner och kommer jag ihåg rätt brukar det bli en hel del av dem mellan oktober och februari.


Permalänk

Tvätta håret

Här om dagen insåg jag att det var på tiden att tvätta håret. Förvisso får ju mina kvarvarande egna små strån en liten omgång med tvål så fort som man tar sig en dusch, men peruken tar jag av mig. Den tvättas så här praktiskt:

Bara att svabba av med lite speciellt schampo och balsam för syntetiskt hår, skaka ur och hänga på tork. Behöver inte ens kammas. Tänk så mycket tid jag har sparat varje morgon och kväll.


Permalänk

Shame shame shame

Är det inte märkligt att det ska stötas och blötas, debatteras, pratas och hashtaggas om det mesta nu för tiden – men så fort SD är ute och talar så ska man möta det med att vända ryggen till, eller varför inte överrösta med lite allsång.

Demokrati ger i ett riksdagsval alla rätt att välja det alternativ de menar är bäst lämpade för att leda Sverige i 4 år. Igår menade 13 av 100 att Sverige Demokraterna var det som var bäst – för dem i alla fall. Det får givetvis stå för dem, jag utnyttjade min demokratiska rätt att rösta på något annat.

Jag säger som en klok person ”Var och en får skämmas för sitt”. För jag får inte helt ihop det här. I min gamla hemkommun, Malung-Sälen, var det så många som 17,4% som röstade på SD i riksdagsvalet. I antal motsvarar det 1140 personer. Bland dessa finns det visst ingen som vill representera sitt parti i kommunen. Varför kan jag undra. Tycker de inte att de är kompetenta nog för att representera partiet, vill de inte förknippas offentligt med dess ideologi, eller tror de inte att representativ demokrati fungerar? Jag vet inte vad som är värst. Men tänk så tråkigt att 389 väljare till kommunfullmktige nu antagligen blir  representerade av två tomma stolar. Vad ska de säga om satsningar på järnväg och bredband som SD utlovat till glesbygden. Inte heller kan tomma stolar verka för införande av en djurpolis.  Tomma stolar skramlar mest.


Permalänk

Rör inte Rot och Rut!

De medhavda hantverkarna Rot och Rut har jobbat mycket hårt under dagen. Deras program omfattade tapetsering av vägg i sovrum och gång mellan kök och matrum, mätning av dörr för tillverkning av lister, mätning av fönster för tillverkning av gardiner, matlagning samt chaufförstjänst till tåget i Ystad.

Förutom att leda och övervaka att arbetet gick rätt till ordnade jag till en läs- och relaxhörna. Ja, lite fysiskt arbete blev det för min del också. Om ni noterar den lilla tidskriftshållaren i form av en dalahäst på väggen så spikade jag upp den helt själv!