Permalänk

Tvätta håret

Här om dagen insåg jag att det var på tiden att tvätta håret. Förvisso får ju mina kvarvarande egna små strån en liten omgång med tvål så fort som man tar sig en dusch, men peruken tar jag av mig. Den tvättas så här praktiskt:

Bara att svabba av med lite speciellt schampo och balsam för syntetiskt hår, skaka ur och hänga på tork. Behöver inte ens kammas. Tänk så mycket tid jag har sparat varje morgon och kväll.


Permalänk

Shame shame shame

Är det inte märkligt att det ska stötas och blötas, debatteras, pratas och hashtaggas om det mesta nu för tiden – men så fort SD är ute och talar så ska man möta det med att vända ryggen till, eller varför inte överrösta med lite allsång.

Demokrati ger i ett riksdagsval alla rätt att välja det alternativ de menar är bäst lämpade för att leda Sverige i 4 år. Igår menade 13 av 100 att Sverige Demokraterna var det som var bäst – för dem i alla fall. Det får givetvis stå för dem, jag utnyttjade min demokratiska rätt att rösta på något annat.

Jag säger som en klok person ”Var och en får skämmas för sitt”. För jag får inte helt ihop det här. I min gamla hemkommun, Malung-Sälen, var det så många som 17,4% som röstade på SD i riksdagsvalet. I antal motsvarar det 1140 personer. Bland dessa finns det visst ingen som vill representera sitt parti i kommunen. Varför kan jag undra. Tycker de inte att de är kompetenta nog för att representera partiet, vill de inte förknippas offentligt med dess ideologi, eller tror de inte att representativ demokrati fungerar? Jag vet inte vad som är värst. Men tänk så tråkigt att 389 väljare till kommunfullmktige nu antagligen blir  representerade av två tomma stolar. Vad ska de säga om satsningar på järnväg och bredband som SD utlovat till glesbygden. Inte heller kan tomma stolar verka för införande av en djurpolis.  Tomma stolar skramlar mest.


Permalänk

Rör inte Rot och Rut!

De medhavda hantverkarna Rot och Rut har jobbat mycket hårt under dagen. Deras program omfattade tapetsering av vägg i sovrum och gång mellan kök och matrum, mätning av dörr för tillverkning av lister, mätning av fönster för tillverkning av gardiner, matlagning samt chaufförstjänst till tåget i Ystad.

Förutom att leda och övervaka att arbetet gick rätt till ordnade jag till en läs- och relaxhörna. Ja, lite fysiskt arbete blev det för min del också. Om ni noterar den lilla tidskriftshållaren i form av en dalahäst på väggen så spikade jag upp den helt själv!


Permalänk

Regn, rusk och röj

Eftersom jag inte är tillräckligt känd för att få vara med i Let’s Dance är den enda andra dokusåpa som jag skulle kunna platsa i Arga Snickaren. Jag saknar tålamod för finlir och börjar gärna med tre saker samtidigt och innan en av dem hunnit bli klar så har jag börjat med två andra som verkade roligare. Fördelen med att göra lite här och lite där är givetvis att det är många saker som blir färdiga på samma gång. Arga Snickaren skulle antagligen ta mig i örat och säga att det blev mindre kaotiskt om jag gjorde en sak åt gången. Tråkigt!

Förutom att måla väggar och tak idag så blev det lite trädgårdsröj samt utrensning av en hel del gammalt skrot. Hyrde en släpvagn och körde ett stort lass på soptippen i Simrishamn. Så det projektet får man i alla fall bocka av och anse som färdigt.

I morgon tänkte jag sysselsätta hantverkarna här med lite tapetsering också. Varför inte.


Permalänk

Arbetsam semesterdag

Inte nog med att jag fick stiga upp innan klockan 5 för att hinna med att ha semester – hela dagen har gått åt till hårt kroppsarbete! Efter sommarens sista dans med gräsklipparen uppe i stugan tog jag en tur till färgaffären och köpte på en stor hink vitlök, ja så hette färgen. Gav mig på en 80-tals blå vägg som borde fått en uppfräschning för så där 20 år sedan. Den ska få sig en omgång till i morgon så blir det säkert bra.

Efter arbetsdagens slut kröp jag upp i soffan för att se på partiledardebatten. Jag har redan röstat och blev bara mer övertygad om att jag kryssat rätt. Jag tyckte Alliansen gjorde ett samlat och bra intryck. En röst på något av de andra partierna kan ju resultera i vad som helst. Kvällens största pluspoäng till Annie Lööf som var överraskande bra rakt igenom och dessutom fick in en välriktad och saklig knock på Åkesson. Jag tycker själv att han är en riktig tomte, men att Ekot ska göra rubriker på hans privata Visaräkning tycker jag är ett övertramp utan dess like. Så länge det är hans egna pengar så är det hans ensak vad han väl göra med dem. Vill han spela poker på nätet så får han väl göra det. Det kanske inte är det smartaste att använda en halv miljon till att spela poker på nätet. Men hade vi haft ett smarthetskrav för att få lov att rösta så hade Åkesson troligtvis varit utan arbete.


Permalänk

Pengar upp i rök

Burgarna är ena skjutglada rackare. Så fort som tillfälle ges passar de på att bränna av ett fyrverkeri som troligen kostar mer än hela Malungs kommuns kulturbudget för ett år. Idag var det sista dagen på Schueberfouer och då är det alltid fyrverkerier. I år passade man eventuellt på att fyra av lite extra krut eftersom dagen sammanföll med 70-års jubileet av att jänkarna kom hit och kastade ut nassarna en gång för alla.

Pengar finns det gott om här och de används inte bara till att skjuta raketer. Läste idag att Luxemburg lägger mest pengar per student av alla OECD länder.  Snittet bland EU länderna motsvarar 7900 USD per elev, här lägger man över 25000 USD per elev på skolan. (Samtliga siffror från OECDs rapport Education at a glance). Man är betydligt färre elever per lärare här och en gymnasielärare som jobbat i 15 år har en lön på upp emot 60000 kronor per månad. Och gissa vad – ingenstans inom OECD är det fler elever som får gå om ett år av skolan och inget land har färre procentuell andel elever som går vidare till universitetsstudier! Pengar kan inte köpa allt! Något för Björklund att fundera på.


Permalänk

After run

Igår var jag så stel i benen att jag kunde inte ens ta sparkcykeln till jobbet utan jag fick gå. Tack och lov kändes det mycket bättre idag. Vi hade sedan länge bokat in en tur till Schueberfouer med jobbet och där vill man ju inte gå runt och ha ont i benen. Hade bokat bord på ett riktigt hak med Oktoberfest tema. Maten passade mig perfekt, en XXL Wienerschnitzel som inte gick av för hackor.

Enligt beskrivningen skulle den vara 300 gram. Vet inte helt om jag tror på det. Jag åt hur som helst upp varenda gram av den. Vågade mig inte på någon 1000 grams öl, men fick låna en för att posera på bild.

Har aldrig tagit mig iväg på någon riktig Oktoberfest i Munchen och i år finns det inte plats för det heller. Men nästa år, då vore det ju skam om jag inte skulle kunna komma mig på det. Om jag köper en dirndel så borde jag ju ha ett riktigt incitament till att åka.


Permalänk

Mål uppnått

Ingenting är omöjligt men jag är glad att det inte var förra lördagen jag skulle springa 10 km. Det var tillräckligt jobbigt den här, även om jag känner mig extremt mycket piggare nu än för en vecka sedan. 5 km gick utan problem. Mellan 5-6 hade jag världens bäst springlåt i lurarna så då var jag till och med tvungen att springa lite fortare än jag tänkt. Efter 7 km började det bli surt.

Det är en lång seg backe upp sista kilometern. När jag kom fram till den såg jag en ambulans köra iväg med en avsvimmad löperska. Har du lust att komma i mål Anna, eller ska du också åka ambulans med en kilometer kvar frågade jag mig själv. Eftersom jag gärna ville komma i mål för egen maskin så fick jag strängt säga åt mig själv att GÅ upp för backen. Så det gjorde jag. Sen kom världens näst bästa springlåt så då kunde jag inte hålla mig från ett litet spurtförsök. Sällan har jag varit så glad över att komma i mål!

Gissa om det blev fest när vi kom tillbaks till hotellet? JA.

Så nu är det bara att åka hem och börja träna till Tjejmilen 2015. Då ska det slås rekord åt andra hållet.

 

 


Permalänk

Redo för start

Då har man så smått smakat på den trängsel och panik som uppstår när 33000 tanter ska samsas på ett begränsat utrymme -puh. Åkte direkt från Arlanda och hämtade upp min nummerlapp. Jämfört med förra årets kö var detta inte mer än en vindpust.

Hade först tänk ta en tur ut på stan efter det, men jag ändrade mig och tog mig en liten micropaus på hotellet istället. Nu så ska vi ladda upp bränslenivåerna inför morgondagen med ett rejält svenskt smörgåsbord!


Permalänk

Favoriter i repris

Ifall någon missat det så gick det en repris av VM-finalen i fotboll nu idag. Vänskapsmatch mellan Tyskland och Argentina. Ett tag trodde man att det var matchen mellan Tyskland och Brasilien som upprepade sig, denna gång dock inte till tyskarnas favör. Stog helt plötsligt 3-0 till Argentina och tyskarna såg ungefär lika förvånade ut som den brasilianske Hulken. Tillslut blev det 4-2 till Argentina, men det var säkert inte något större plåster på såret för att man förlorade matchen som var på riktigt.

Jag tittade mest med ena ögat samtidigt som jag lite smått började packa för min tur till Stockholm till helgen. Yes, det blir Tjejmilen. Själva löpningen får helt ärligt gå som det går. Jag ser fram emot en härlig helg i Stockholm tillsammans med ett gäng glada och positiva människor. Några som jag inte sett på alldeles för länge. Det kan ju vara värt att plåga sig i en timme för ett sådant gott syfte! Man vet ju att det väntar en god belöning när man kutat runt Djurgården.

Spellistan till ipoden är klar, blev extra lång den här gången – just in case. Vill inte gå tom på den motivatorn när man bara har den sega backen upp förbi Radiohuset kvar. Där brukar det behövas något med extra bra tryck.