Permalänk

Upp och ner gångar

Nu så börjar det ramla in lite bokningar på djur som troligen kommer få flytta inom kort.

Jag hann aldrig sätta ihop Wille med Penny då en gammal adoptant hörde av sig på honom då hon hade förlorat sin kastrat så om allt går enligt planerna så flyttar Wille till sitt nya hem imorgon.

Vi har även en tjej som är väldigt intresserad av gerbiltjejerna Gullvi och Gerbi och om allt klaffar så är de på väg mot sitt nya hem till nästa helg. Vi håller tummarna. De är så unga och varit hos oss sedan oktober.

Maja och Maltes ohyra är i alla fall borta. Tyvärr så blev Malte akut dålig i torsdags så blev en akuttid på djursjukhuset men det hjälpte inte utan vi förlorade Malte tidigt på fredag morgon.
Man kan tro att han väntande på mig för han somnade in i min famn när jag var upp kl 4 och tittade till honom (var upp en gång i timmen under natten för att se så inget hade blivit värre) och då andades han väldigt väldigt tungt så jag tog upp honom och ja det tog inte lång tid innan han var borta. Tungt men skönt att han slapp vara ensam.

1 Februari fick vi in en marsvinshona som heter Brumm. Finns en risk precis som med Maja att hon är dräktig så ingen flytt inom den närmaste tiden för henne.

Idag kom det in en gammal chinchilla hona som heter Ina. Hon fyller 7 år i Mars så en äldre fröken.
Jag hoppas för hennes skulle att vi kan hitta ett bra hem ganska snabbt åt henne. Personligen älskar jag gamla djur men de ska inte sitta i en omplacering utan ska helst leva ut sina liv i ett kärleksfullt hem där de får all uppmärksamhet.

Vi har även idag bestämt oss för vad vi ska satsa på att köpa in under året. Vi har försökt varje år att köpa in saker som vi märker saknas och man kommer på nya saker hela tiden eller att man behöver byta ut som tex kaninhusen.

Men 2015 så ska vi se till och införskaffa en riktigt chinchilla bur till omplaceringen. Så vi har en stor och härliga bur de få gånger vi får in chinchillor och degusar. Oftast har de bara små burar med sig när de kommer och det känns inte bra alls. Vi vill ju att djuren ska bo så stort det går här hos oss så att de mår bra.


Permalänk

Första musen inkommer på söndag

För första gången sedan vi började ta emot omplaceringsdjur 2010 så kommer vi få in en liten muskille vid namn Albin. Hade själv två möss för några år sedan så ska bli roligt med en liten parvel här hemma ett tag även om Micke inte riktigt delar min uppfattning. Tur det är jag som tar hand om dem.

Annars har dagen varit full fart på. Va med Maja och Malte till veterinären då de har kliat sig en hel del under veckan så nu går de båda på Stronghold så hoppas vi att de slutar klia sig och blir kvitt de där små monstren.

Annars är det fortsatt lugnt. En hel del förfrågningar om utekaniner men ja det har vi ju inga utan de kaniner som finns och bor i vårat kaninhus har som kallast +10 grader tack vare att vi har två värmelampor där inne.

Alla djuren mår i övrigt bra. Pigg, mysiga, matglada, busiga osv.

Vi jobbar vidare med Sixten som fortfarande är väldigt rädd.

Wille och Penny tänkte vi se om de två kanske vill dela livet tillsammans.
Wille är ju väldigt social och go medan Penny är lite mer reserverad så jag tror de två skulle kunna passa bra ihop samt att de är ungefär lika gamla.

Så det är vad som händer och sker just nu.

 

 


Permalänk

Är lugnt här hos oss

Januari har varit en lugn månad på alla sätt.

Både vi och djuren längtar till våren och värmen. Då kaninerna kan få komma ut i hagar och springa av sig, marsvinen kan få komma ut och äta lite gott gräs och ja allt känns mycket lättare.

Vintermånaderna är alltid tunga. De som hör av sig och vill adoptera söker utekaniner vilket vi inte har på vintern så i kaninhuset blir det väldigt väldigt lugnt. Just nu har vi 5 av 6 platser upptagna. Ev blir sista platsen upptagen från månadsskiftet om det fortfarande är aktuellt för den kaninen.

Inne i omplaceringen just nu har vi

2 st honkaniner

3 st kastrerade hankaniner

2 st gerbilhonor

1 st marsvinshona

1 st marsvinshane


Permalänk

God Jul & Gott Nytt År

Vi på Varglyans Omplacering vill önska er alla en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År.

Djuren har redan idag fått sina julklappar som de genast högg in på. Sigge som är på bilden tyckte det var väldigt roligt och gott.

Vi har varit väldigt dåliga på att skriva i bloggen under hösten men snart nytt år och då tar vi nya tag med vårt bloggande.

Är inte så jätte många djur inne just nu utan dessa individer finns kvar och kommer söka nya hem efter nyår.

Kaniner:

Kulan – New Zealand – Hona – F. 2010-02-16

Sixten – Blandras – Kastrerad Hane – F. 2014-03-15

Sigge – Gotlands – Kastrerad Hane – F. 2014-02-14

Gerbiler:

Gullvi – Hona – F. 2014-07-15
Gerbi – Hona – F. 2014-07-15


Permalänk

Tungt

Idag har jag gjort det tyngsta man kan göra när man pysslar med djur dvs ta farväl av unga individer och låta dem få somna in för deras bästa.

Moses har idag fått somna in pga svårt bettfel. Han var en sådan underbar liten kille som hade hela livet framför sig men med tänder som växer fel så skulle hans liv bara bli plågsamt med veterinärsbesök ofta tills den dagen det inte längre går

Därför tog vi beslutet att låta honom få somna in redan nu innan han börjar lida.

Tungt absolut. Det är inte ett roligt beslut men man måste tänka på djurets bästa.

Visste vi att bettfelet skulle bli bra med en klippning så skulle vi gjort det men detta var för svårt och dessutom snabbt blivit sämre från det de upptäcktes.

Nu hem och mysa lite extra med mina egna kaniner.

 


Permalänk

Flytt idag

Ja idag så flyttade Rosa och Flora hem till en djurkär familj. Nu hoppas jag verkligen att de hamnade rätt. Det kändes så iaf och magkänslan brukar vara bra.

Idag har varit lite av en funderar dag. Missar vi nått? Är det nått vi kan göra bättre? osv

Har även hunnit funderat på hur många bra hem vi missat av de som under året hör av sig och sedan har allt bara runnit ut i sanden för att de inte hör av sig nått mera efter några mail.

Var det meningen att de inte skulle ha djur från oss eller missade vi fina hem för att de kanske hittade nya individer hos någon annan.
Ja tankarna och funderingar kring detta är många ibland men det viktigaste är trots allt att de som adopterar är bra hem och att djuren mår bra där.

Tre flyttar till och vi har tömt omplaceringen ;) Nåja drömma kan man men just nu är drömmen om att få omplaceringen helt tom väldigt nära.
Inga djur på ingång på direkten även om vi har lite lösa trådar som skall knytas ihop så får vi se vad som sker och händer.


Permalänk

Lugnt i värmen

Jag är väldigt glad över att vi har det lugnt just nu när det är så varmt.
Hittills denna sommar har omplaceringen gått väldigt bra. Vi har enbart 6 st individer inne. 2 st kaniner och 2 st marsvinspar. Det är väldigt ovanligt för oss med så få djur men vi njuter av lugnet för vi vet att det kan vända när man minst anar det och man har mer än vad man tänkt sig plötsligt.

Tack vare att vi har så få kaniner inne så har även marsvinen fått flytta in i kaninhuset. Detta för att det är svalare där än uppe på övervåningen inne i huset. Så alla omplaceringsdjur är samlade på ett och samma ställe.

Förra veckan flyttade två kaniner och som det är i skrivande stund är inga individer bokade. Mamma kanin med ungar på kölistan som vi väntar på ska höra av sig. Vi väntar en vecka till innan vi sedan helt enkelt får fokusera framåt.

Djur som finns inne och söker nya hem är följande individer:

Kaniner:
Penny – Hona – F. 2013-08-28

Moses – Hane – F. 2014-04-17

Marsvinen:
Loke – Hane – F. 2013-03-28
Vidar – Hane – F. 2013-03-28

Rosa – Hona – F. 2012-12-25
Flora – Hona – F. 2012-12-25

 


Permalänk

Finns alltid saker och göra

Sista semesterveckan för mig innebär att göra massa små förberedelser med omplaceringen som är skönt att ha gjort då det tar ungefär en vecka att komma in i vardagen idag med alla rutiner efter haft tre lata veckor.

Det är mer småsaker än vad man tror när man pysslar med djur. Det är alltid nått som borde göras och måste göras.
Därför kommer dessa sista dagarna gå åt att få dessa småsaker gjorda så man kan få mjukstarta lite.

Ikväll kommer bli en stor kloklipparkväll. Både våra privata individer och omplaceringen ska få sina klo klippta.

Imorgon så ska Bello kastreras så han sedan är redo i slutet av Augusti att få flytta ihop med en hona.

Ska även försöka skriva klart så mkt som det går på våra adoptionskit. Allt går aldrig och skriva klart fören det är bestämt att djuret/en flyttar men går och förbereda en hel del.

Har även tänkt försöka fota om alla individer som söker nya hem så hemsidan får nya bilder på dem.

Annars blir det mkt små pyssel med djuren. Ja förutom veckostädningen som brukar ta sin lilla tid och få gjord men så är det när man har djur. Finns alltid saker som ska och måste göras.

 

 


Permalänk

Välkomna på Öppet Hus

Dags för mig att sova egentligen eftersom det är Söndag och det betyder Öppet Hus hos Omplaceringen.

Lördagen gick åt till att förbereda saker och ting.
Loppisen ser skaplig ut, djuren har fått städat, marsvinen har fått flytta ut i kaninhuset tillfälligt, fika inköpt (för varmt o baka själv).

Så nu får vi se om det kommer några människor mellan kl 12-16.
Gör det inte det så får det bli en extremt lugn dag eftersom vi hållit igång större delen av dagen.

Så ni som inte har nått för er är varmt välkomna förbi.
Kom och träffa djuren som söker nya hem. Det är 3 st kaniner och 4 st marsvin.
Ta en titt i loppisen och se om det är nått som kan passa just dig samt ta en liten fika om du känner för det eller bara prata med oss.

Ta en tripp till Bjursås.
För exakt adress ring oss på 072-744 93 78


Permalänk

Lite lugnare

Efter några intensiva veckor med flyttar så har det lugnat sig lite.

Bella flyttade i torsdags, Wilma kommer flytta om ett par veckor och Marsvinskillarna Loke och Vidar är obokade igen tyvärr.

Igår inkom två individer till oss. Marsvinsdamen Vikky som snart fylle 8 år. Henne behåller vi tillsammans med våra tanter så hon ska absolut inte behöva flytta någonstans.

Sedan inkom Bello en dvärgvädurskille som kastrering ska bokas åt.

De som just nu söker hem är följande individer:

Kaniner:
Penny – Hona – Lejonhuvad – F. 2013-08-28
Bello – Hane – Dvärgvädur – F. 2012-11-07

Marsvinen:
Flora & Rosa – Honor – F. 2012-12-25

Loke & Vidar – Hanar – F. 2013-03-28

 

Denna vecka kommer gå åt till att förbereda inför Öppet hus på söndag.
Har inte en blekaste om ngn tänker kommer men vi kör iaf.