Permalänk

Äggigt

Idag har jag pysslat med ägg make over.

image

Hade tänkt att spraymåla med det blåste så mycket så det blev inget med det. Så istället för svarta och vita ägg blev det vita, rosa och turkosa. Det var de färgerna vi hade hemma som jag tyckte passade bäst. Snickerifärg och lackfärg funkar skitbra på pappägg ;) Det blev tillslut en ägginstallation i tvrummet.

image

image


Permalänk

Helgen innan kortvecka

På något sätt så känns helgen innan en kortvecka mer avslappnad än vanligt. Man har ju så lång helg helgen efter. Men lite har vi fått gjort. Eller mest Sven. Han har satt foder, målat trappen ner till källaren en första gång, varit en vända till soptippen, bytt däck, målat en tröskel och satt upp Minoes rullgardin.  Det sista var verkligen nödvändigt. Helt ofattbart att hon ens kunnat somna utan.

image

Trappen är nu ömsom ljusrosa ömsom shabby chic. Vet inte vad som är värst. ….  Krävs många lager till.

image

Tänk vad en vit tröskel gör skillnad mot en mörkbrun. Varför gjorde vi inte det här tidigare!?

Själv så har jag pysslat med ungarna, handlat till tvättstugan och gjort första piffet i badrummet.

image


Permalänk

Snabbshopping

Idag hade jag 40 minuter över i Stockholm city och på 40 minuter hinner man mycket. Jag köpte tyg på Åhléns City till ett draperi i tvättstugan.

image


Permalänk

Växtkraft

Jag och barnen satte lite frön till kryddträdgården och shit vad det tagit fart.

image

Örter

image

Grönsaker
Nu är jag borta i tre dagar igen, få se hur de ser ut när jag kommer hem igen.


Permalänk

….

Det är inte det att det inte händer något hemma, tvärtom, men lusten att blogga är inte på topp. Jag tycker inte att bloggappen funkar klockrent och jag bloggar bara från mobilen numer. Jag är trött och har svårt att få energin att räcka till. Tänkte därför göra ett försök att posta mer och fler bilder och mindre text.
Update källaren.

image

Lyx med två tvättmaskiner. Ska kompletteras med en torktumlare.

image

image

image

Tvättstugan har en bänk med sortering under, häng i ena änden och vask i andra. Redan har många tvättar passerat ;) Helt ostylade bilder.

image

Vi har börjat att rensa och städa i källaren. Det här är från matkällaren som tidigare var så proppad att det inte ens gick att gå in. Underbart att rensa!


Permalänk

Och badrummet då?

Jo där har det hänt en hel del. På plats är kakel, klinkers, fog, tak och fönster.
Tvättstugan börjar ta form.

image

Mycket tvätt ska sorteras, det ska finnas torkmöjligheter och vara ordning och reda.

image

Handfatet sitter där det ska. Det blåa är skyddsplats. Imorgon kommer Perra the rörmocker och kopplar lite.


Permalänk

Ny inspo

När jag köpte lunch på Blueberry i fredags så slank deras kokbok ner i väskan. Av sig själv typ. Alltså jag snodde den inte utan den bara ville med.
Men

image

image

Nu står den på hyllan i köket bredvid min fina bok från Bangkok och några små glasflaskor från barndomens lekstuga. Snygg och fullmatad av inspiration. Tips.


Permalänk

Vår!?

I helgen hände det nog på riktigt. Våren liksom krama om oss. Vi passade på att plantera.
Och

image

image

Ser verkligen fram emot att få fylla alla pallkragarna med olika grönsaker och örter.


Permalänk

På tur igen

Jag är i Stockholm igen ett par dagar med jobbet. Inte mycket tid till shopping men jag kan bjuda på en fin entré till Emmaus Vintage vid slussen.

.

image

Eller vad säger ni om det här taket? Eller hur blir man glad!  :)


Permalänk

Dålig sämre urusel

Fy fan vad dålig jag är på att uppdatera bloggen. Skäms! Och det råder inte direkt brist på saker att blogga om.  Det blir bara inte av…..

Den hör bilden tog jag i farten förbi det nya badrummet/tvättstugan när jag ändå passerade (liksom när jag ändå passerade…. ni hör ju).

image

Väggar, golv och tak är klart. Småfix så som inbyggnationer av vissa rör som man ska kunna nå vid behov håller på att lösa sig. Kommod, blandare och belysning ovanför kommoden är inhandlade. Efter mycket dividerande har vi bestämt oss angående tvättstugedelen så nu kan vi handla grejor dit också. Det rullar på :)