Permalänk

Hur bra var årets julbord?

Vi och ett par vänner till oss har skapat en tradition med att åka och äta julbord på olika ställen varje år. I år hade vi bestämt oss för att åka till Dala Husby hotell. På grund av tråkiga omständigheter så kunde våra vänner inte följa med i år men vi bestämde oss för att hålla traditionen levande tills nästa år.

Ja men hur var det då? När vi kom dit var det inte en enda kotte till. Först kändes det lite konstigt men sen kom vi på att det var perfekt att ha hela buffén för oss själva. Vi hann äta oss igenom sill, lax och kallskuret innan nästa sällskap kom.

Och lagomt tills de stora, och stökiga, sällskapen kom satt vi och mumsade på de sista pralinerna. Men maten då? Förutom sillen som det fanns tretton sorter av så var det inte jättemycket att välja på, men det som fanns var det kvalitet på. Allt var, som vi kunde bedömma, hemlagat förutom jordgubbssylten. Sven viktigaste saker är hemrullade köttbullar och äppelmos. Där klarade dom testet. Mias viktigaste saker är sillen och ris á la malta. Sillen var toppen, men desserten sådär.

 

Sammanfattat lagomt stort utbud och bra kvalite, även om allt inte föll oss till 100 % i smaken. Så här ser vår betygslista ut so far:

1. Görgen på höjden (vill flagga för att det är nya ägare nu)

2. Dala Husby hotel

3. Hotell Dalecarlia

4. Dalasalen

Kommentarsfunktionen är avstängd.